Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Κατέρρευσε το Μετοχικό Ταμείο Στρατού


Μέχρι και το 1990 το Μετοχικό Ταμείο Στρατού,  ήταν το υγιέστερο Ασφαλιστικό Ταμείο του Ελληνικού Κράτους. Τώρα ,  το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.),  μετά από 158 χρόνια εύρυθμης λειτουργίας, αδυνατεί  να καταβάλει το «ισχνό» μέρισμα στους δικαιούχους συνταξιούχους στρατιωτικούς!
Όλα αυτά τα χρόνια το ΜΤΣ λεηλατήθηκε από ανάξιες και διεφθαρμένες  Διοικήσεις (κυρίως απόστρατοι), τις οποίες όμως διόριζε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).  Με αποτέλεσμα αυτό το εύρωστο Ταμείο, δεν μπορούσε  να καταβάλει το μέρισμα στις 5 Ιανουαρίου. Τελικά με παρέμβαση του ΥΠΕΘΑ Β.Βενιζέλου, εξασφαλίστηκε μια ακόμη επιχορήγηση (η τελευταία) από Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και καταβλήθηκε το μέρισμα με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών. Όμως, τον Απρίλιο, το ΜΤΣ δεν θα μπορέσει να καταβάλει το μέρισμα στους συνταξιούχους στρατιωτικούς!
Το ΜΤΣ διέθετε  τεράστια ακίνητη περιουσία η οποία κυριολεκτικά ξεπουλήθηκε στους επιτήδειους. Όπως ξεπουλήθηκε και η Γενική Τράπεζα στους Γάλλους επιχειρηματίες, που βασικός Μέτοχός της ήταν ο Στρατός.
Τεράστιες  όμως , είναι οι ευθύνες και των διατελεσάντων Αρχηγών του Στρατού(ΓΕΣ), που για καθαρά ιδιοτελείς λόγους ή βλακωδώς , επέτρεψαν στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κυρίως στους «παρατρεχάμενους» των υπουργών,  να κάνουν το «πάρτι της ζωής τους» με την περιουσία του ΜΤΣ, αλλά  και  «βρώμικα παιχνίδια» με τη Γενική Τράπεζα.
Ως άμεση λύση για τη σωτηρία του Ταμείου των Στρατιωτικών προτείνεται η «απεμπλοκή» από τα μερίσματα του ΜΤΣ των συνταξιούχων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων των τριών κλάδων των Ενόπλων.  Τα μετοχικά Ταμεία, του Στρατού (χωρίς τους συνταξιούχους αστυνομικούς)  της Αεροπορίας και του Ναυτικού να συγχωνευτούν σε ένα ταμείο , στο Μετοχικό Ταμείο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν δεν συμβούν αυτά, τότε  η επόμενη και μάλλον υποχρεωτική λύση, θα είναι να κηρυχτεί το ΜΤΣ σε πτώχευση και μετά να δημιουργηθεί ένα  νέο ΜΤΣ , από μηδενική βάση, που θα αρχίσει όμως να αποδίδει μερίσματα στους δικαιούχους μετά από μία 5-ετία.
Θύματα οι νυν συνταξιούχοι στρατιωτικοί και θύτες οι «βολεμένοι»  συνάδελφοί τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου