Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΏΝ


Αναστάτωση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν και την έντονη  δυσφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. Ένδειξη ότι, για μεγάλα θέματα , όπως το Συνταξιοδοτικό, δεν υπάρχει ενιαία Κυβερνητική πολιτική.
Ο κ.Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι μελετάται η εξάλειψη ΟΛΩΝ των κινήτρων  για την πρόωρη συνταξιοδότηση των στρατιωτικών.
Ο ΥΠΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ουσιαστικά «άδειασε» τον υπουργό Εργασίας και τα όσα είπε για το «μαχαίρι» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο στράτευμα.
"Τα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, την ιεραρχική δομή, τις προαγωγές και τις αποστρατείες τους, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η πολιτική του οποίου εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνον του Υπουργού και τις ταυτόσημες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού" είπε ο ΥΠΕΘΑ Β.Βενιζέλος.
Ο κίνδυνος που θα ήθελε να αποφύγει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, είναι να υπάρξει κύμα παραιτήσεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ενδεχόμενο που θα αποδυνάμωνε τις Ένοπλες Δυνάμεις από ικανό στελεχιακό Δυναμικό, με προφανείς επιπτώσεις στην μαχητική ικανότητα του Στρατεύματος.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ , ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ  ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ Ε.Δ. ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ  ΛΑΜΒΑΝΕΙ   ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 3.400 (ένας «σύμβουλος» σε μια χρεοκοπημένη ΔΕΚΟ, με προσόν την κομματική ταυτότητα λαμβάνει από 6 μέχρι και 20  Χιλιάδες ΕΥΡΩ το μήνα!!)

2 σχόλια:

 1. Ειναι απόλυτα δικαιολογημένα τα παράπονα των στρατιωτικών.
  Δεν μπορώ, όμως να αντισταθώ στον πειρασμό, να παρατηρήσω οτι μόνο οταν ¨διακινδύνευσε¨ οικονομικό τους κεκτημένο, απείλησαν με παραιτήσεις.
  Τόσο καιρό που η Ελλάδα είναι στο ¨πάγκο του χασάπη¨ (Jefry), δεν πρόσεξα καμμία αντίδραση από τον κλάδο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ.ΚΑΠΟΥΤΣΗ ? ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΧΕΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ.
  ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή