Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Έκρηξη μπροστά στη Βουλή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (video με δηλώσεις Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδη)

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 19.45 άγνωστος τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στη Βουλή, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας που ερευνούν το χώρο.

Ακολούθησε και δεύτερο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το οποίο εκκενώνεται από τους αστυνομικούς.

"Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται" δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου συνεδριάζει το απόγευμα της Κυριακής (5 μ.μ.) το υπουργικό συμβούλιο για τον «Καποδίστρια 2», στο οποίο ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης θα αναπτύξει τις αρχές του σχεδίου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν την ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ).  Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκτός από τον κ. Ραγκούση, ο Θ. Πάγκαλος, ο Χ. Παμπούκης, ο Σ. Ξυνίδης, ο Χρ. Παπουτσής και άλλα στελέχη.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Είχαμε δεσμευτεί για τη Διοικητική Αποκέντρωση, για τη μεταφορά της εξουσίας στον πολίτη, για τη Διαφάνεια, τη Δημοκρατία και την ενίσχυση της Λαϊκής Κυριαρχίας. Αυτό και επιδιώκουμε», δήλωσε ο κ. Παπουτσής, γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου