Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Εξελίξεις στο Παλαιστινιακό (REUTERS, 07/06/10)

Πλοιάριο Παλαιστινίων δέχθηκε, σήμερα το πρωί, πυρά ισραηλινής ναυτικής περιπόλου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 Παλαιστίνιοι, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτό και έφεραν στολή δύτη. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση, την οποία θα διεξήγαγαν οι Παλαιστίνιοι.
Επίσης, η «HAMAS» υποστηρίζει ότι ισραηλινό αεροπλάνο εξαπέλυσε πύραυλο κατά Παλαιστίνιων, σε περιοχή κοντά στην Πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ένα άτομο. Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι διερευνά για το δεύτερο συμβάν.

ΙΣΡΑΗΛ – ΛΙΒΑΝΟΣ

Το Ισραήλ είχε βάλει στο στόχαστρό του τον NASRALLAH (YESHIVA WORLD NEWS, 06/06/10)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ε/φ του Κουβέιτ «AL-JARIDA», το Ισραήλ είχε δύο φορές βάλει στο στόχαστρό του τον επικεφαλής της «HEZBOLLAH», Sheikh H. NASRALLAH, ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να τον εκτελέσει.
Την πρώτη φορά, σε προάστιο της Βηρυτού, πράκτορες της «MOSSAD» ακύρωσαν την επιχείρησή εκτέλεσής του, διότι υπήρχαν παιδιά κοντά του. Τη δεύτερη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δαμασκό, όπου συναντήθηκε με το Σύρο Πρόεδρο, B. AL-ASSAD και τον Ιρανό Πρόεδρο, M. AHMADINEJAD, τον περασμένο Νοέμβριο, οι Ισραηλινοί δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρα την αποστολή τους.
Ισραηλινές πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσίευμα, ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο για να εντοπίζει τις κινήσεις του Sheikh H. NASRALLAH.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου