Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΊΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑΗ αμερικανική διπλωματία αναπτύσσει μια διπλωματική εκστρατεία, προκειμένου να πείσει τους ευρωπαίους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, ότι είναι αναγκαία η εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, και ότι ο κίνδυνος πυραυλικού πλήγματος από το ΙΡΑΝ είναι υπαρκτός. Οι αμερικανοί, όπως και το ΙΣΡΑΗΛ, θεωρούν το Θεοκρατικό- σιιτικό καθεστώς της Τεχεράνης, παράγοντα αποσταθεροποίησης.

Ο υπ.Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς , στην  παρέμβασή του στην Σύνοδο των ΥΠ.ΑΜ.  του ΝΑΤΟ, προειδοποίησε  ότι το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει στόχους στην Ευρώπη με ομοβροντία πυραύλων!
Η αμερικανική αντικατασκοπεία έχει στοιχεία που δείχνουν ότι το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ευρώπη «με πολλούς, ακόμα και με εκατοντάδες» πυραύλους, είπε  ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς.
Η αμερικανική Κυβέρνηση, απεκάλυψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, λόγω της αυξανόμενης ιρανικής πυραυλικής απειλής , σχεδιάζει την αναβάθμιση των αμυντικών αντιπυραυλικών συστημάτων στις θαλάσσιες και χερσαίες βάσεις της,  στην ευρύτερη περιφέρεια της Ευρώπης.
Τα αμερικανικά αντιπυραυλικά σχέδια περιλαμβάνουν την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων ΠΑΤΡΙΟΤ, στην Τσεχία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και  την Ελλάδα. Ενώ ,  πολεμικά πλοία με ολοκληρωμένα αντιπυραυλικά συστήματα θα βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο και φυσικά και στο Αιγαίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου