Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Αιγυπτιακές Δυνάμεις Ασφάλειας αποκαλύπτουν σχέδια της Παλαιστινιακής οργάνωσης «HAMAS».

του Χρήστου Καπούτση

Αιγυπτιακές εφημερίδες, που
έχουν καλές πηγές που πρόσκεινται στις αιγυπτιακές Δυνάμεις Ασφάλειας, υποστηρίζουν ότι οι Αρχές του Καΐρου διαθέτουν αποδείξεις ότι η Παλαιστινιακή οργάνωση «HAMAS» αποθηκεύει ρουκέτες, όλμους, εκρηκτικές ύλες και πυροβόλα όπλα, σε διάφορες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Χερσονήσου του Σινά, καθώς δεν μπόρεσε να τα μεταφέρει στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω του αποκλεισμού της περιοχής από το Στρατό του Ισραήλ.
Οι ίδιες πηγές, που έδωσαν την είδηση στις αιγυπτιακές εφημερίδες, αναφέρουν ότι η αποθήκευση των όπλων γίνεται με τη βοήθεια Βεδουίνων λαθρεμπόρων, που έχουν εξελιχθεί σε συνεργάτες της «HAMAS» στο εμπόριο όπλων, στη Χερσόνησο του Σινά.

Η Τουρκία, με αφορμή το πρόσφατο δραματικό επεισόδιο με τη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, επιχειρεί να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των Παλαιστινίων, και γενικά, ως η χώρα που σέβεται και προασπίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Θεμιτή στη διπλωματία, η αξιοποίηση ενός τραγικού και αιματηρού γεγονότος, αρκεί φυσικά να μην υπερβαίνει και κάποια όρια.
Θα έπειθε περισσότερο για τις αγαθές προθέσεις της η Ισλαμική Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, αν επέτρεπε να γίνει μια διεθνής έρευνα για την γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων.
Επίσης, να δεχτεί η Τουρκία να υποστεί ενδελεχή έλεγχο , για τις συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων, που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές για πολιτικο- ιδεολογικούς λόγους. Και ακόμη, να γίνει μια έρευνα, από κάποια ανεξάρτητη αρχή, για τον βομβαρδισμό ολόκληρων χωριών στην νοτιοανατολική Τουρκία ή στο βόρειο Ιράκ, όπου κατοικούν κούρδοι, από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Επειδή η Τουρκία εμφανίζεται όψιμα ως προστάτης εκείνων που υπέστησαν τις συνέπειες μιας στρατιωτικής εισβολής, όπως οι Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ, θα μας πείσει για την ειλικρίνεια των προθέσεών της, αν θα προβεί σε διευκρινίσεις, για με την τύχη των ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων πολέμου της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής του Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο, η οποία κατέληξε στην παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχετικά με τον αποκλεισμό των παλαιστινίων, που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, θα πρέπει, χωρίς περιστροφές, να πούμε ότι: Ο αποκλεισμός αυτός είναι ανήθικος , προσβάλει τις στοιχειώδες αρχές του ανθρωπισμού και θα πρέπει τάχιστα, το Ισραήλ να αναθεωρήσει την πολιτική εξόντωσης των Παλαιστίνιων.
Δεν είναι λογικό, ούτε και ηθικό, άρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη Διεθνή Κοινότητα, που έχει ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Ισραήλ να τιμωρεί έναν ολόκληρο Λαό, τον Παλαιστινιακό Λαό, επειδή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την οργάνωση Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου