Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Με καταθέσεις δημοσιογράφων ξεκινούν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τα Υποβρύχια!Με τις καταθέσεις δημοσιογράφων θα ξεκινήσουν σήμερα  την Πέμπτη οι εργασίες της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει  ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση της σύμβασης των  υποβρυχίων, που είχε αναλάβει να κατασκευάσει ή να εκσυγχρονίσει  Γερμανική εταιρεία για λογαριασμό του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι δημοσιογράφοι Ν.Χατζηνικολάου, Μ.Πολάτος, Τ.Τέλλογλου, Γ.Παπαδάκου, Αρ.Μπουγάτσου και Κ.Αλατζάς , διότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μάρκο Μπόλαρη, έχουν δημοσιοποιήσει μέσω των εντύπων και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που εργάζονται αποκαλυπτικά στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση των υποβρυχίων.

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας πρόεδρο τον κ. Μπόλαρη, αντιπρόεδρο τον Άγγελο Μανωλάκη και γραμματέα τον Άγγελο Τόλκα.
Η Επιτροπή θα πρέπει μέχρι τις 6 Ιουνίου να έχει καταθέσει το πόρισμα.
Επισημαίνουμε ότι,  η Προανακριτική Επιτροπή θα ασχοληθεί μόνον με την ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Τσοχατζόπουλου, ενώ σε ό,τι αφορά την εκτέλεση της σύμβασης από τους επόμενους υπουργούς Άμυνας, την έρευνα θα διεξάγει Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, η οποία θα ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες, όπως αυτές που έχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

                                           ΧΡΉΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου