Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Το τέλος της τρομοκρατίας;
 Του Χρήστου Καπούτση

Η δολοφονία του Σαουδάραβα τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν σηματοδοτεί και το τέλος της διεθνούς τρομοκρατίας των φανατικών ισλαμιστών; Πιθανόν…
Το σίγουρο είναι ότι το άδοξο τέλος του αρχιτρομοκράτη σφραγίζει μια ολόκληρη εποχή. Είναι το τέλος του ιδεολογήματος της ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ, που πρέσβευε την αλλαγή του Κόσμου μέσω της τυφλής βίας  και της δολοφονίας αθώων πολιτών. Μια ιδεολογία που στον πυρήνα της είχε το φανατισμό και το θανάσιμο μίσος εναντίον των αλλοδόξων, των αμερικανών, των χριστιανών , των ευρωπαίων. Η ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ και ο ηγέτης της , είχαν ηττηθεί πολιτικά και ηθικά. Και δολοφονική τους δραστηριότητα είχε καταδικαστεί απερίφραστα από τη διεθνή κοινότητα, αφού συνιστούσε όνειδος  για τον Ανθρώπινο πολιτισμό.
Συνδέεται άραγε το τέλος του Μπιν Λάντεν με τα πρόσφατα γεγονότα στον αραβομουσουλμανικό Κόσμο; Η απάντηση είναι απερίφραστα ΝΑΙ.
Η ΑΛ- ΚΑΙΝΤΑ και ο ηγέτης της εκφράζουν το μίσος και το φανατισμό των λίγων των παρανοϊκών,  των εξτρεμιστών, των τυχοδιωκτών.
Οι εξεγέρσεις στη Συρία, την Αίγυπτο, την Λιβύη, την Υεμένη , το Μπαχρέιν και αύριο ίσως στην Σαουδική Αραβία, έχουν ως πρωταγωνιστές  νέους ανθρώπους με βασικό αίτημα το σεβασμό στην Αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία. Είναι η καταδίκη του αυταρχισμού, της βίας, της αυθαιρεσίας των φασιστικών καθεστώτων. Γι’ αυτό οι εξεγέρσεις  αποτελούν  την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, πιο ειρηνικό, πιο δίκαιο, ποιο ανθρώπινο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου