Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Είμαστε άξιοι της τύχης μας
Του Χρήστου Καπούτση

Όσοι ακόμη διατηρούμε τις νοητικές μας ικανότητες και έχουμε  "σώας τας φρένας",  παρατηρούμε ενεοί την πρωτοφανή λεηλασία της χώρας μας.
Η Γερμανία, η Γαλλία, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, η Τρόικα , η διεθνής των τοκογλύφων- δανειστών, υπαγορεύουν καταστροφικές πολιτικές στην δωσιλογική  Κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου , που απλά διεκπεραιώνει και εκτελεί κατά κυριολεξία τον Ελληνικό Λαό.
Η σημερινή Κυβέρνηση ενεργεί ως το εκτελεστικό απόσπασμα διεθνών χρηματιστηριακών συμφερόντων. Μέσα σε δύο χρόνια διακυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ του Γ.Α. Παπανδρέου «κατόρθωσε» , να υποτιμήσει την αμοιβή της εργασίας,  να καταργήσει κάθε διάταξη που προστάτευε ακόμη και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, να απαξιώσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να καταδικάσει τους συνταξιούχους να ζήσουν σε συνθήκες ακραίας εξαθλίωσης.  Η Κυβέρνηση αυτή έσπρωξε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην φτώχεια και την ανέχεια, ενώ η θεαματική αύξηση της ανεργίας εξελίσσεται πλέον σε κοινωνική μάστιγα.
Η Κυβέρνηση αυτή προχωράει στο  ξεπούλημα ακόμη και των κερδοφόρων Δημοσίων Επιχειρήσεων, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας και στο μηδενισμό των δημοσίων επενδύσεων.  Η Κυβέρνηση των                    Γ.Α. Παπανδρέου – Β. Βενιζέλου κ.ά. , επιχειρεί μια γιγαντιαία μεταφορά πόρων από την Κοινωνία και το Λαό στους Επιχειρηματίες και τις  Τράπεζες. Απαλλοτριώνει συνειδητά  τα Εθνικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, ώστε η χώρα μας να μετατραπεί σε χώρο ελκυστικό στους ξένους επενδυτές και κερδοσκόπους. Άρα η απομάκρυνση αυτής  της Κυβέρνησης από την εξουσία συνιστά απαράβατο όρο εθνικής επιβίωσης.
Στο ερώτημα γιατί η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανέχεται μια προφανή αντικοινωνική και αντιλαϊκή πολιτική, η απάντηση είναι απλή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονται ως στελέχη επιχείρησης, που πασχίζουν να διασώσουν τα προνόμιά τους, ενώ  έχουν αποποιηθεί την ιδιότητα του αντιπροσώπου του Λαού.  Φυσικά έχουν ευθύνη και οι πολίτες που έχουν επιλέξει τα συγκεκριμένα πρόσωπα να τους εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη χειρότερο. Οι Έλληνες πολίτες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων που υφίστανται καθημερινά την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό λόγω ακριβώς του δραστικού περιορισμού των δημοσίων δαπανών για την πρόνοια, την κοινωνία, την υγεία και  την παιδεία,  η μεγάλη πλειοψηφία αυτών, τάσσεται στις δημοσκοπήσεις, υπέρ της μείωσης του κράτους και συναινούν στον δραστικό περιορισμό  των κοινωνικών  δαπανών.  Είμαστε άξιοι της τύχης μας!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου