Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Ποιους εκπροσωπεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος;Του Χρήστου Καπούτση


   Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει κατορθώσει να ανακόψει το μαζικό κύμα φυγής των παραδοσιακών ψηφοφόρων του  πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος , του φιλολαϊκού και πατριωτικού  ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πριν από δυόμιση χρόνια το 42% του εκλογικού σώματος ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Στις επικείμενες εκλογές θα πρόκειται για έκπληξη  αν το ΠΑΣΟΚ ξεπεράσει το 15%!! Συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ήττα , αλλά για πολιτική συντριβή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του δικομματισμού. Η αναμενόμενη εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ,  προφανώς, συνιστά και προσωπική και πολιτική ήττα το νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου. Άρα για πολιτική και κομματική κατάρρευση του κυβερνοπασοκ και του πανάθλιου πράσινου συνδικαλισμού που θάλλει και παρασιτεί και στις «ένδοξες» μέρες  του Β. Βενιζέλου.
Το πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου,  είναι ότι δεν μπορεί να αποδεσμευτεί και να καταδικάσει την ολέθρια πολιτική της Κυβέρνησης του Γ.Α. Παπανδρέου. Και αυτό διότι,  ο Β. Βενιζέλος αναλαμβάνοντας την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης και την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών, όχι μόνο ανέλαβε συνειδητά και το μερίδιο της αποτυχίας του Γ.Α. Παπανδρέου, αλλά συνέχισε απτόητος το προδήλως αντιλαϊκό έργο του προκατόχου του στην προεδρία του κόμματος.
Η δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ήταν οι μη προνομιούχοι έλληνες. Οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι εργάτες , οι επιστήμονες, οι εκπαιδευτικοί,  η πλειοψηφική μερίδα του εκλογικού σώματος,  που για δεκαετίες έδινε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ.
Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Γ.Α. Παπανδρέου, Β. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος, Θ. Πάγκαλος,  Γ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Παπουτσής, επέλεξαν την πολιτική του Μνημονίου.  Μια πολιτική που οδήγησε στην ύφεση, στην ανεργία, στην εργασιακή ζούγκλα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μια πολιτική καταφανώς λαομίσητη , λόγω των αποτελεσμάτων που προκάλεσε. Μια πολιτική όμως, που έφερε υπερκέρδη στους επιχειρηματίες και ικανοποίησε την ΤΡΟΙΚΑ και την διεθνή των τοκογλύφων. Μια πολιτική που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις ο Β. Βενιζέλος.

Ποιους λοιπόν εκπροσωπεί ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;
Φυσικά ΟΧΙ τους άνεργους, τους πενόμενους συνταξιούχους, τους εξαθλιωμένους δημοσίους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα με τα 600 ευρώ μικτά το μήνα , τους κατασυκοφαντημένους Πανεπιστημιακούς, τους γιατρούς των Κρατικών Νοσοκομείων που υφίστανται  απηνείς διώξεις και διωγμούς από τον Α. Λοβέρδο , ή τους απαξιωμένους στρατιωτικούς!
Και αυτό θα το αντιληφτεί ο υπερφίαλος και αλαζόνας Β. Βενιζέλος το βράδυ της 6ης Μαΐου. Κάπως αργά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου