Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Οι κουκουλοφόροι «έλληνες»

Του Χρήστου Καπούτση

Τον Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις υπέδειξε σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και  Αντιπρόεδρος των αλήστου μνήμης Κυβερνήσεων Γ.Α. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου ,  ως  πρωταγωνιστές και πρωταιτίους  της διάλυσης του, μέχρι το 2010,  υφιστάμενου εργασιακού καθεστώτος, μέσω της χθόνιας και συγκεκαλυμμένη παρέμβασής τους   στη ΤΡΟΙΚΑ!!
 Η αποκάλυψη είναι τρομακτική, το ΣΟΚ μεγάλο, αλλά για τους αδαείς και ανυποψίαστους πολίτες.
Η λογική του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών  οργανώσεων είναι πολύ απλή. «Έκαναν τη κρίση ευκαιρία» όπως τους  είχε ενθαρρύνει ο «πρωθυπουργός – όνειδος» Γ.Α. Παπανδρέου. Και πέτυχαν, «ενημερώνοντας» κρυφά την ΤΡΟΙΚΑ να επιβάλλουν εκ των άνω την ριζική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας και της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας».  Τα στελέχη του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, ενώ έκαναν φιλεργατικές δηλώσεις, την ίδια στιγμή , σε μυστικές διαβουλεύσεις με την ΤΡΟΚΑ,  προωθούσαν την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, καθώς και το γκρέμισμα και του ελάχιστου  προστατευτικού κελύφους,  που είχε ο εργαζόμενος μεροκαματιάρης, ο άνθρωπος του καθημερινού μόχθου. 
Με άλλα λόγια,  οι εργοδοτικές οργανώσεις πέτυχαν,  ότι ήταν αδύνατον να πετύχουν μέσω «κοινωνικού διαλόγου» με τους εργαζόμενους. Να συνθλίψουν τις συλλογικές συμβάσεις, να μειώσουν το κατώτατο  όριο αμοιβής,  και να καθιερώσουν την επαχθέστατη «μετενέργεια».
Στο εύλογο ερώτημα, γιατί δέχτηκαν οι Κυβερνήσεις Γ.Α. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, όσα ο ΣΕΒ μέσω της ΤΡΟΙΚΑΣ απαιτούσε, η απάντηση είναι απλή. Διότι οι Γ.Α.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμος, Α.Σαμαράς, Β.Βενιζέλος και οι «υπουργοί- αίσχος» Α.Λοβέρδος, Γ.Παπακωσταντίνου, Γ.Κουτρουμάνης , συμφωνούσαν! Αβίαστα και ενσυνείδητα  υιοθέτησαν τις νεοφιλελεύθερες  πολιτικές λιτότητας,  που υπαγόρευαν οι «δανειστές» μας της συνομοταξίας της διεθνούς των τοκογλύφων, μέσω της ΤΡΟΙΚΑΣ, παρότι γνώριζαν,  ότι έτσι οδηγούν τους έλληνες εργαζόμενους στην «ευθανασία»!!
Δυστυχώς, οι εκφραστές του διεφθαρμένου «κλεπτοκρατικού   καπιταλισμού» «θριάμβευσαν» σε βάρος του Ελληνικού Λαού  τη διετία 2010-12 με την ευγενική χορηγία του ΣΕΒ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου