Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Στρατόπεδα Κούρδων στην ΕλλάδαΟ Τουρκικός Τύπος τις τελευταίες μέρες έχει ανακαλύψει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν στρατόπεδα στα οποία εκπαιδεύονται Κούρδοι αντάρτες του κουρδικού Εργατικού κόμματος της Τουρκίας (ΡΚΚ).   
Σε μεγάλης κυκλοφορίας τουρκικές εφημερίδες και στον τουρκικό ηλεκτρονικό τύπο, υπάρχουν εκτενή  δημοσιεύματα περί ύπαρξης στρατοπέδου εκπαίδευσης στον καταυλισμό του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ ΣΤΟ   Λαύριο.    Μάλιστα υποστηρίζουν,  ότι για κάθε βομβιστική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη οι δράστες, που είναι Κούρδου τρομοκράτες,  έχουν  εκπαιδευτεί στο στρατόπεδο στο Λαύριο.
Το θέμα αυτό παίρνει τώρα και νέες διαστάσεις, αφού οι πράκτορες της  ΜΙΤ και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Τουρκίας, ανακάλυψαν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο και   νέα ''στρατόπεδα» στην Κινέτα και στο Δήλεσι, όπου επίσης εκπαιδεύονται Κούρδοι και μάλιστα, από έλληνες Στρατιωτικούς, εν ενέργεια και απόστρατους!!!
ΤΟ θέμα εδώ,  δεν  είναι αν  αληθεύουν τα δημοσιεύματα, διότι είναι προφανές,  ότι  είναι γελοία και ψευδέστατα, αλλά το ερώτημα είναι,  ποια πολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετούν. Ειδικά τώρα, όπου η κατάσταση την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή είναι έκρυθμη λόγω Συρίας, αλλά και Αιγύπτου και Ιράν και Λιβάνου και του Παλαιστινιακού, καθώς επίσης,  υπάρχει μια νέα αναζωπύρωση του Κουρδικού , όπου το αίτημα για ίδρυση Ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους επανέρχεται και προωθείται από διάφορες πλευρές. Και πάντως, τέτοια τερατώδη δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων, επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τις εύθραυστες  ελληνοτουρκικές σχέσεις!
Ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ο  Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απάντησε στα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου: «Η συνεχιζόμενη, παντελώς αβάσιμη και ψευδής, προπαγάνδα περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα, που δημοσιεύεται σε καθημερινή βάση στον τουρκικό Τύπο, έχει καταντήσει γελοία. Το θέμα από ύποπτο, αρχίζει να γίνεται ανιαρό».

Παρεμπιπτόντως, να πούμε ότι, έχει ολοκληρωθεί η ίδρυση  Ελληνοκουρδικού Κέντρου Ανοικοδόμησης και Επενδύσεων, με γραφεία στην Αθήνα και στο Ερμπίλ την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Tο Ιρακινό Κουρδιστάν κατόπιν της ουσιαστικής αυτονόμησής του στα πλαίσια του ομοσπονδιακού κράτους του Ιράκ, έχει μπει σε τροχιά ραγδαίας ανάπτυξης και ανοικοδόμησης.  Η περιοχή λόγω της γεωστρατηγικής θέσης στη μέση ανατολή και των μεγάλων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, προσελκύει ισχυρούς επενδυτικούς ομίλους.
Οι υπεύθυνοι του Ελληνοκουρδικού Κέντρου υποστηρίζουν , ότι  υπάρχουν πολύ ευνοϊκές συνθήκες,  για την ανάπτυξη ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου