Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση του στρατηγού Κωσταράκου με τους στρατιωτικούς συντάκτεςΑποχαιρετιστήρια συνάντηση του στρατηγού Κωσταράκου με τους στρατιωτικούς συντάκτες - Κεντρική Εικόνα
Ενόψει της επίσημης τελετής παραδόσης-παραλαβής καθηκόντων του στον Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη

Έχοντας υπηρετήσει 4 χρόνια (παρά ενάμιση μήνα, από τις 3 Νοεμβρίου 2011) στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και στο διάστημα αυτό έχοντας μία πολύ καλή σχέση με τον Τύπο, ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος αποχαιρέτησε σήμερα το μεσημέρι τους Στρατιωτικούς συντάκτες, εν όψει της επισήμου τελετής παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων του στον Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, την προσεχή Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
Στη σημερινή συνάντηση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποχαιρέτησε και ευχαρίστησε τους στρατιωτικούς συντάκτες για την συνεισφορά τους στην προβολή του έργου και της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους. Ταυτοχρόνως παρουσίασε και μία καλαίσθητη έκδοση του ΓΕΕΘΑ, που εκδόθηκε στο Τυπογραφείο του Ελληνικού Στρατού, όπου παρουσιάζονται τα όσα έγιναν, έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και όσα δεν έχουν προχωρήσει ακόμα για διάφορους λόγους, στη διάρκεια αυτής της τετραετίας της Αρχηγίας Κωσταράκου.
Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα της ιστοσελίδος μας με ποιον από τους οκτώ υπουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε στο διάστημα αυτής της τετραετίας (ένας υπουργός Εθνικής Αμύνης ανά εξάμηνο, κάτι που ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή για τον θεσμό του ΥΕΘΑ, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα), ο Στρατηγός Κωσταράκος μας είπε ότι αν έλεγε κάποιον ονομαστικώς θα ήταν αδικία, αφού καθένας τους έμεινε και διαφορετικό χρονικό διάστημα. «Με όλους είχα άριστη συνεργασία, γιατί όποιος έρχεται στη θέση του Υπουργού, μέσα σε 10 ημέρες όταν αντιλαμβάνεται το περιβάλλον, τότε γίνεται ο καλύτερος υποστηρικτής των Ενόπλων Δυνάμεων και στων στρατιωτικών», μας τόνισε χαρακτηριστικώς.
Ωστόσο, συμπτωματικώς ασφαλώς, κάποιος παρατηρητικός μπορεί να παρατηρήσει ότι στις πέντε φωτογραφίες που παρουσιάζονται όλες κι’ όλες στην αρχή της προαναφερθείσας εκδόσεως στις δύο από αυτές εμφανίζεται σε δραστηριότητες των ΕΔ, ο (δις) πρώην ΥΕΘΑ κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίον βεβαίως ο Στρατηγός θα ξανασυναντήσει στις Βρυξέλλες σε λίγες ημέρες.
Πάντως ο Στρατηγός Κωσταράκος, ο οποίος προχθές έκλεισε 41 χρόνια στον Στρατό, καθώς παρουσιάστηκε στη ΣΣΕ στις 7 Σεπτεμβρίου 1974, απαντώντας στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική αλλαγή που ο ίδιος βίωσε στο διάστημα των 41 αυτών ετών ήταν αποκαλυπτικός. «Το 1974 ο στρατιωτικός ήταν δαχτυλοδεικτούμενος και δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε ως Ευέλπιδες με τη στολή μας, εξαιτίας της δικτατορίας που είχε προηγηθεί. Σήμερα , μετά από 41 χρόνια, η θέση των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και της Εκκλησίας, είναι στις πιο υψηλές και περίοπτες θέσεις της συνειδήσεως του Ελληνικού λαού. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα και είμαι ευτυχής γιατί εγώ ήμουν παρών σε όλη αυτήν την πορεία», τόνισε εμφαντικώς ο απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Μία ιδιαίτερη στιγμή πάντως σήμερα ήταν η τελευταία συνάντηση του Στρατηγού Κωσταράκου, με την τρέχουσα θεσμική του ιδιότητα, με έναν συμμαθητή του στη ΣΣΕ της Τάξεως του 1978, τον Χρήστο Καπούτση, ο οποίος εν συνεχεία αποχώρησε νωρίς από τον Στρατό και ο οποίος, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ένας επιτυχημένος στρατιωτικός συντάκτης.
Λ.Σ.Μ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου