Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού».

Ο Στάθης στον eniko

Όταν ο κ. Τσίπρας πήρε την απόφαση να πάει σε εκλογές, ο κ.Παπαδημούλης  δεν το ήξερε, ο κ. Λαφαζάνης δεν το ήξερε, η κυρία Μέρκελ το ήξερε. 
  Ήταν 12 Ιουλίου, όπως λέει ο ίδιος ο επικεφαλής του μεταλλαγμένου πλέον ΣΥΡΙΖΑ, όταν πήρε αυτήν την απόφαση! Πριν δηλαδή να υπερψηφισθούν τα προαπαιτούμενα, πριν να υπερψηφισθεί το μνημόνιο, πριν να διαφοροποιηθούν οι βουλευτές που έμειναν πιστοί στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να «ρίξουν» (!!!) έτσι την κυβέρνηση. 
 Συνιστά αυτή η συμπεριφορά πολιτική απατεωνιά του κ. Τσίπρα;  Όχι! Συνιστά πολιτική υπακοή στις εντολές Μέρκελ. 
  Διότι η κυρία καγκελάριος έβλεπε μπροστά, στο μετά. Στο τοπίο μετά την υπερψήφιση του μνημονίου. Και το ήθελε σταθερό. Ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάβασης της Ελλάδας σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης. Και προς τούτο χρειάζεται μια κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού». Συνεπώς, δια στόματος Τσίπρα η Γερμανίδα Καγκελάριος διέταξε εκλογές. Όπερ και εγένετο. 
Και μάλιστα εκλογές φαστ τρακ. Ώστε να μην προλάβουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που βγήκαν απ΄τον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουν τη δεξιά παλινόρθωση που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πλέον επέβαλε στη χώρα. 
  Συχνά το προφανές το αποκρύπτει η προπαγάνδα. Κι έτσι μετά την προκήρυξη των εκλογών άρχισαν να συμβαίνουν παράλογα πράγματα, τα οποία όμως είχαν τη «λογική» τους.
   Για πρώτη φορά ηγέτης της Αριστεράς άρχισε να διαχέει τηνηττοπάθεια στην κοινωνία. «Εκβιασθήκαμε-υποκύψαμε-δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς». Αλλόκοτο για έναν αριστερό, αλλόκοτο για έναν λαό που τα«όχι» του τον έχουν κρατήσει ζωντανό. 
  Για πρώτη φορά ηγέτης της Αριστεράς, αφόπλισε έναν λαό από τηναπόφασή του στο δημοψήφισμα, απ΄το σθένος του να υποστηρίξει τηναπόφασή του. Ο κ. Τσίπρας έκανε το «όχι» του λαού, «γιαβολ» στο Βερολίνο. 
 Κι άρχισε τα ψέματα. Διότι γνωρίζει ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Διότι γνωρίζει ότι «παράλληλα» μέτρα που να απαλύνουν τις συνέπειες αυτού του«Σιδηρού Κατασκευάσματος» δεν μπορεί να πάρει. Έφθασε
  ο κ. Τσίπρας στο ιστορικό χαμηλό να αναρωτιέται από τηλεοράσεως«που ακριβώς αγγίξαμε τις συντάξεις» ακριβώς την ίδια ημέρα που οι συντάξεις είχαν εκ νέου περικοπεί!! Παραλογισμός; Αμοραλισμός; Όχι! Υποταγή στις εντολές Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου