Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ PZL ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Νεκρός ο πιλότος

Κατέπεσε και συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου PZL στο χωριό Κατελιό στη νότια πλευρά της Κεφαλλονιάς.
Νεκρός είναι ο πιλότος του αεροσκάφους, Στέργιος Κωττούλας 55 ετών, αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας , πατέρας δύο παιδιών.
Το αεροσκάφος κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς και ενώ έκανε την πρώτη βύθιση πάνω στην εστία φωτιάς προκειμένου να αφήσει το υγρό φορτίο. Το αεροσκάφος δεν κατόρθωσε να ανυψωθεί με αποτέλεσμα να συντριβεί στο έδαφος. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είχαμε πρόσκρουση της αριστερής πτέρυγας του αεροσκάφους σε καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
ΈΤΣΙ , έχουμε λοιπόν τα πρώτο θύμα , στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών , που τις τελευταίες μέρες έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στον δασικό πλούτο της χώρας μας.
Οι ηρωικές προσπάθειες των πιλότων των πυροσβεστικών αεροσκαφών, έχουν το πρώτο οδυνηρό τίμημα.
Αρμόδια επιτροπή του ΓΕΑ διερευνά τα αίτια της συντριβής του PZL
Τα αεροσκάφη αυτά είναι παλιάς τεχνολογίας, Πολωνικής κατασκευής.
Η πολιτική και Πολιτειακή ηγεσία απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στην οικογένεια του νεκρού πιλότου.
"Ο τραγικός θάνατος του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα μας συγκλόνισε. Ένας νέος άνθρωπος που έδινε τη μάχη με τη φωτιά, έπεσε στη πρώτη γραμμή του καθήκοντος", τονίζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Την συντριβή και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πιλότου του πυροσβεστικού αεοσκάφους , εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Επίσης, τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους για το τραγικό θάνατο του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης


Η Ελλάδα είχε αγοράσει τριάντα (30) αεροσκάφη PZL μεταξύ Μαρτίου '83 και Ιανουαρίου '84 με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.
Αρχικά είχαν χρησιμοποιηθεί για αεροψεκασμούς και πυρόσβεση.
Σήμερα ο ρόλος τους έχει επικεντρωθεί μόνο στην πυρόσβεση.
Ως πυροβεστικό το PZL θεωρείται ότι είναι κατάλληλο για τη μορφολογία του ελληνικού εδάφους καθώς μπορεί να προσεγγίσει δύσβατες ορεινές εκτάσεις με κλίσεις έως και 60%. Μπορεί να μεταφέρει 2500lt υγρού φορτίου, άρα μπορεί να δράσει αποτελεσματικά, κατά των πυρκαγιών δασικών εκτάσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις!    Γιατί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί