Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Προκαλεί και την Ε.Ε. η Τουρκια για το Αιγαίο

Νέα βαρύτατη πρόκληση σε βάρος της Ε.Ε. και της Ελλάδας από την Τουρκία. Στρατιωτικό Ελικόπτερο της Λεττονίας που μετέχει στο πρόγραμμα FRONTEX της Ε.Ε. , ενώ ίπτατο πάνω από το Φαρμακονήσι , δέχτηκε απειλητικά σήματα από τον επίγειο τουρκικό σταθμό ραντάρ «Ντάτσα» , να εγκαταλείψει αμέσως την περιοχή, διότι βρίσκεται εντός του εναέριου χώρου της Τουρκίας!

Μάλιστα από το τουρκικό ραντάρ εστάλησαν έξι (6) απανωτά και απειλητικά μηνύματα στο πλήρωμα του ελικοπτέρου και απαιτούσαν να απομακρυνθεί από αυτή την περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, διότι δεν έχει πάρει άδεια από τις τουρκικές αρχές!

Η παρενόχληση έγινε, παρότι γνώριζαν οι Τούρκοι, ότι το ελικόπτερο εκτελεί αποστολή της Ε.Ε., που είναι η επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της Ευρώπης, για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών (πρόγραμμα FRONTEX της Ε.Ε. ).

Επίσης , καθημερινές είναι πλέον οι υπερπήσεις οπλισμένων τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι, τους Φούρνους και το Φαρμακονήσι.

Χθες και προχθές είχαμε υπερπτήσεις πάνω από τους Φούρνους και πριν από τέσσερις ημέρες παρενοχλήθηκε ελικόπτερο ΣΙΝΟΥΚ του Στρατού , που μετέφερε στρατιώτες για την αλλαγή της Φρουράς στο Φαρμακονήσι.

Η Τουρκία κλιμακώνει την έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου, τα οποία έχει αυθαιρέτως και παρανόμως συμπεριλάβει στις «γκρίζες Ζώνες».

ΣΎΜΦΩΝΑ με τις εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων του ΥΠΕΘΑ, στόχος της Τουρκίας είναι, παρενοχλώντας ακόμη και αεροσκάφη της Ε.Ε., να γνωστοποιήσει, μετά το ΝΑΤΟ , και στην Ε.Ε. , τις αναθεωρητικές πολιτικές που προωθεί για το καθεστώς του Αιγαίου, διεθνοποιώντας έτσι , τις διεκδικήσεις της σε βάρος της Ελληνικής κυριαρχίας.

ΕΊΝΑΙ μια πολιτική πρακτική, ώστε η Τουρκία να εκβιάσει τον διμερή διάλογο , για το νομικό και κυριαρχικό καθεστώς του Αιγαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου