Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πυροσβεστικά αεροσκάφη

Πυροσβεστικά αεροσκάφη

Κορυφαία συμμετοχή όμως των Ενόπλων Δυνάμεων στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική, είναι η διάθεση πυροσβεστικών αεροσκαφών, από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν, μέσα σε τρία 24-ωρα 170 ώρες πτήσεως και έριξαν συνολικά 16.380 τόνους νερού!!

Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια των πιλότων των πυροσβεστικών αεροσκαφών, επισκέφτηκε την 355 Μοίρα στην Αεροπορική βάση της Ελευσίνας και απευθυνόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό είπε: «Δείξατε αυταπάρνηση, ξεπεράσατε τα ανθρώπινα όρια και με τον ηρωισμό σας στείλατε στην κοινωνία μήνυμα προσφοράς και Αλληλεγγύης δήλωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος επισκέφτηκε απόψε τη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα.

Όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα, συνεχίστε και κλείστε ,τα αφτιά σας στους λίγους που θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα, πρόσθεσε.

Εκφράζω τα συναισθήματα όλων των Ελλήνων, τόνισε ο κος Καραμανλής λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά των πιλότων στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος»

Η ανανέωση του στόλου

Η Πολεμική μας Αεροπορία διαθέτει συνολικά 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Από αυτά τα 13 είναι παλιά τύπου CL-215 ηλικίας άνω των 30 ετών, δεν μπορούν να πετάξουν με θερμοκρασία άνω των 38ο Κ. και χρειάζονται πολύ ώρα για ανεφοδιασμό. Θεωρείται ηρωική πράξη η πτήση με CL-215.

Τα υπόλοιπα 8 είναι CL-415 σχετικά σύγχρονα (ηλικίας 10-15 ετών). Από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα 20 πήραν μέρος στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης.

Από το 1999 μέχρι σήμερα οι περισσότεροι από τους διατελέσαντες Υπουργούς Εθνικής Άμυνας έχουν εισηγηθεί την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών. Το ίδιο και οι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης. Μάλιστα ο Βύρων Πολύδωρας είχε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις, για τα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Όμως οικονομικοί, γραφειοκρατικοί ή άλλοι λόγοι, δεν έχουν επιτρέψει την αγορά νέων και απολύτων αναγκαίων, πυροσβεστικών αεροσκαφών. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών που αφανίζουν τα δάση μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...

Ο Κουρτ Γκέντελ Godel ΚΑΙ Το θεώρημα της μη πληρότητας και οι πεπερασμένες δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού

ο Godel έδειξε ότι σε οποιοδήποτε τυπικό σύστημα, υπάρχει πάντα μια δήλωση για τους φυσικούς αριθμούς που είναι αληθινή, αλλά που δεν μπορεί να αποδειχθεί στο σύστημα. Με άλλα λόγια, τα μαθηματικά δεν θα είναι ποτέ το αυστηρό κι ακλόνητο σύστημα που οι μαθηματικοί ονειρεύονταν επί χιλιετίες. ο πολυπόθητος στόχος της διαμόρφωσης ενός τέλειου τυπικού συστήματος αποκαλύπτεται ότι είναι χιμαιρικός. Όλα τα τυπικά συστήματα - τουλάχιστον αυτά που είναι αρκετά ισχυρά να είναι ενδιαφέροντα - αποδεικνύονται ελλιπή επειδή είναι σε θέση να διατυπώσουν δηλώσεις που λένε για το εαυτό τους ότι δεν μπορούν να αποδειχθούν. Αυτό, εν συντομία, εννοούμε όταν λέμε ότι ο Godel το 1931 κατέδειξε τη «μη πληρότητα των μαθηματικών». Δεν είναι ακριβώς τα μαθηματικά τα ίδια που δεν έχουν πληρότητα, αλλά οποιοδήποτε τυπικό σύστημα που προσπαθεί να συλλάβει όλες τις αλήθειες των μαθηματικών σε πεπερασμένο σύνολό αξιωμάτων και κανόνων . Ίσως πλέον αυτό να μη μας κλονίζει τόσο, αλλά για τους μαθηματικούς στ...