Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Αδιαφορούν οι Τούρκοι για τις ελληνικές εκλογές

Βρισκόμαστε στην αιχμή της προεκλογικής περιόδου, και είναι εύλογο, πολλά κράτη της Δυτικής Ευρώπης, να δείχνουν ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στην Τουρκία όμως, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές. Τα Τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και οι τούρκοι πολιτικοί, δεν απασχολούνται , παρά ελάχιστα με την προεκλογική εκστρατεία και με το ποιο κόμμα θα αναλάβει την Κυβερνητική εξουσία στην Ελλάδα.

Τούρκος διπλωμάτης, εκ των συμβούλων του Αχμέτ Νταβούντογλου δήλωσε χθες σε έλληνες δημοσιογράφους, ότι, κατά τη γνώμη του «Στην Ελλάδα επικρατεί μία ψύχωση όσον αφορά την Τουρκία. Η ελληνική εξωτερική πολιτική φαίνεται πως διαμορφώνεται γύρω από τον εξ ανατολών κίνδυνο (Τουρκία) και τη Μακεδονία [ΠΓΔΜ]. Αντίθετα στην Τουρκία, ούτε οι πολιτικοί ούτε οι ένοπλες δυνάμεις θεωρούν, πλέον, την Ελλάδα απειλή για την εθνική ασφάλεια. Συνεπώς, το ενδιαφέρον μας έχει αναπόφευκτα μειωθεί αισθητά. Οι προτεραιότητές μας είναι αλλού», σημειώνει ο τούρκος διπλωμάτης.

Πάντως, τόσο τα τουρκικά ΜΜΕ , αλλά και οι Τούρκοι πολιτικοί , αυτή την εποχή, έχουν στραμμένη την προσοχή τους, στα ανοίγματα της κυβέρνησης Ερντογάν προς τους Κούρδους και τους Αρμενίους. Ασχολούνται επίσης με τις διπλωματικές πρωτοβουλίες του Αχμέτ Νταβούντογλου στη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο. Με αποτέλεσμα , η κοινή γνώμη στην Τουρκία και οι αναλυτές να δείχνουν, ελάχιστο ενδιαφέρον για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου