Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς ελληνική αντίδραση οι αθλιότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο

ΈΣΤΩ και με καθυστέρηση μιας μέρας, ανακοινώνονται οι νέες βαρύτατες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
Χθες στις 9 και 20 το πρωί, ελικόπτερο ΣΙΝΟΥΚ με 20 στρατιώτες , καθώς προσέγγιζε το Φαρμακονήσι δέχτηκε μήνυμα να εγκαταλείψει την περιοχή, διότι, παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο. Η εντολή δόθηκε από τον τουρκικό σταθμό «Ντάτσα».
Το ελληνικό ελικόπτερο αγνόησε την εντολή, προσγειώθηκε στο Φαρμακονήσι, αποβίβασε τους στρατιώτες , παρέλαβε τους παλιούς, καθώς είχαμε αλλαγή της στρατιωτικής φρουράς και επέστρεψε τη βάση του, στη νήσο ΚΩ χωρίς άλλα προβλήματα.

Επίσης χθες βράδυ έγινε γνωστό, ότι τη Δευτέρα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν αεροσκάφος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ , που εκτελούσε τη πτήση από Ρόδο στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πιλότου του επιβατικού αεροσκάφους, τα τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν στα 30 μέτρα το αεροσκάφος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. Ενέργεια παράνομη, αφού παραβιάζει τους κανόνες ασφαλούς αεροναυτιλίας του αρμόδιου διεθνούς οργανισμού του ICAO.
Η επικίνδυνη παρενόχληση του επιβατικού αεροσκάφους, έγινε λίγες ώρες πριν από την υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Φούρνοι , οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που είχαν πάρει σχηματισμό μάχης.
Η πρεσβεία μας στην Άγκυρα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για την τουρκική συμπεριφορά, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον τούρκο ομόλογό Tης ΑΧΜΈΤ Νταβούτουγλου.
Δεν έγινε γνωστό τι απάντησε ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, αλλά από τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, όπου πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη, ο κ.Νταβούτογλου δήλωσε ανάμεσα στα άλλα, ότι, « αυτοί που προσπαθούν να πιέσουν την Τουρκία, δεν αντιλαμβάνονται τη δύναμη της Τουρκίας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου