Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

Αγώνας να δοθούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας οι εγκαταστάσεις του παλιού στρατιωτικού Νοσοκομείου


Ευνοϊκά , αλλά με «αργούς» ρυθμούς, αντιμετωπίζει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τα αίτημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, να αποδοθεί το 50% των παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιλαμβάνεται την προσπάθεια του Πανεπιστημίου να βελτιώσει τις κτιριακές του υποδομές , ώστε να καλυφτούν οι λειτουργικές ανάγκες ενός ιδρύματος 10.000 φοιτητών . Ωστόσο, υπάρχουν και ευθύνες από την πλευρά της Διοίκησης του Πανεπιστημίου, διότι δεν έχει προχωρήσει η απόδοση των παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων του 424 Γ.Σ.Ν.

Υπενθυμίζουμε ότι το 1996 ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο Θεσσαλονικιός υπουργός Εθνικής Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος είχαν υποσχεθεί την απόδοση ενός τμήματος των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού νοσοκομείου στο Πανεπιστήμιο.

Το 2008 ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Τασούλας επαναδεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί λύση, αλλά αργότερα υπαναχώρησε και από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι το ΓΕΣ αποφάσισε να διατηρήσει τις εγκαταστάσεις τού πρώην 424Γ.Σ.Ν., αν και η πρόταση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «εξετάζεται», όπως υποστήριξε ο κ. Υφυπουργός.

Το ερώτημα είναι, τι εξετάζεται και δεν αποδίδονται τα κτήρια στους φυσικούς δικαιούχους, που είναι το Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα, που θα πρέπει να θέσουν οι πρυτανικές αρχές στον Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, μεθαύριο που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου