Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

Νέες τουρκικές προκλήσεις

Η Τουρκία υποδαυλίζει την ελληνοτουρκική ένταση με νέες βαρύτατες προκλήσεις στο Αιγαίο.

Τη περασμένη Τρίτη στις 9 και 20 το πρωί, ελληνικό ελικόπτερο ΣΙΝΟΥΚ με 20 στρατιώτες , καθώς προσέγγιζε το Φαρμακονήσι δέχτηκε μήνυμα να εγκαταλείψει την περιοχή, διότι, παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο. Η εντολή δόθηκε από τον τουρκικό σταθμό «Ντάτσα».

Το ελληνικό ελικόπτερο αγνόησε την εντολή, προσγειώθηκε στο Φαρμακονήσι, αποβίβασε τους στρατιώτες , παρέλαβε τους παλιούς, καθώς είχαμε αλλαγή της στρατιωτικής φρουράς και επέστρεψε τη βάση του, στη νήσο ΚΩ χωρίς άλλα προβλήματα.

Επίσης τη Δευτέρα, οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν αεροσκάφος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ , που εκτελούσε τη πτήση από Ρόδο στη Μυτιλήνη, με 47 επιβάτες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πιλότου του επιβατικού αεροσκάφους, τα τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν στα 30 μέτρα το αεροσκάφος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. Ενέργεια επικίνδυνη και παράνομη, αφού παραβιάζει τους κανόνες ασφαλούς αεροναυτιλίας του αρμόδιου διεθνούς οργανισμού του ICAO.

Η επικίνδυνη παρενόχληση του επιβατικού αεροσκάφους, έγινε λίγες ώρες πριν από την τριπλή υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Φούρνοι , οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που μάλιστα είχαν πάρει σχηματισμό μάχης.

Η πρεσβεία μας στην Άγκυρα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για την τουρκική συμπεριφορά, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτουγλου, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν και πολύ ευχάριστη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου