Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μαθητική παρέλαση, ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου.


    Στα μηνύματα του έπους του ΄40, της Εθνικής Αντίστασης, και των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

    Αναφέρθηκε όμως και στους σημερινούς αγώνες και υπογράμμισε: "Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα σε πολλά επίπεδα για την υπεράσπιση της πατρίδας και της εδαφικής της ακεραιότητας, για ένα καλύτερο περιβάλλον, για καλύτερη υγεία, για καλύτερη παιδεία, για μια καινούρια κοινωνική συνείδηση, συνείδηση αλληλεγγύης για τον αδύναμο και τον κατατρεγμένο, για τη δημιουργία μιας πατρίδας που θα αγκαλιάζει όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους που ζουν με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής".

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε: "Το μήνυμα της ημέρας είναι πως οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, αισιόδοξοι και υπερήφανοι. Αυτό όμως απαιτεί μια πανεθνική προσπάθεια. Αυτή την προσπάθεια διευθύνει η κυβέρνηση και σε αυτήν την προσπάθεια απευθύνουμε πρόσκληση να συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες χωρίς καμία πολιτική διάκριση με στόχο να κάνουμε την πατρίδα μας ισχυρότερη, ανταγωνιστικότερη, καλύτερη για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου