Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Τούρκοι «γκριζάρουν» το Αιγαίο και μέσω του προγράμματος FRONTEX της Ε.Ε.!


Αξιοποιεί η Τουρκία, μέχρι και το πρόγραμμα FRONTEX της Ε.Ε., για να προωθήσει την αναθεωρητική  πολιτική της στο Αιγαίο. Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, η Ε.Ε. δημιούργησε  το πρόγραμμα FRONTEX, που περιλαμβάνει την εναέρια επιτήρηση των ελληνικών συνόρων, που συμπίπτουν με τα ευρωπαϊκά ,  προκειμένου να εντοπιστούν λαθρομετανάστες.
Καθημερινά σχεδόν,  δεκάδες λαθρομετανάστες , κυρίως από χώρες της Ασίας, προωθούνται μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα και αργότερα, αρκετοί από αυτούς,  καταλήγουν σε διάφορες χώρες της κεντροδυτικής Ευρώπης. 
Η ανεξέλεγκτη  είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις,  αποτελεί ήδη, ένα από τα σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση.
 Η χώρα μας έχει ζητήσει τη βοήθεια της Ε.Ε. για να αντιμετωπίσει το ογκούμενο κύμα των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα, άρα και στην Ε.Ε.
Η Ε.Ε. έχει ανταποκριθεί με τη δημιουργία του  προγράμματος  FRONTEX  και στέλνει  ένα αεροσκάφος που κάνει εναέρια επιτήρηση,   αλλά με πενιχρά , μέχρι τώρα,  αποτελέσματα. 
Ερωτηματικά υπάρχουν όμως,  για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.
Τα αεροσκάφη της Ε.Ε., έχουν συλλέξει αρκετά αποδεικτικά  στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία έχουν ισχυρή βάση  οι αιτιάσεις,  ότι η τουρκική ακτοφυλακή , δηλαδή το επίσημο τουρκικό κράτος, ενίοτε διευκολύνει τη διέλευση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!  Γι’ αυτό ακριβώς, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές διερευνούν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου της Άγκυρας, με στόχο τη δημιουργία εσωτερικών προβλημάτων στην Ελλάδα, λόγω της αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών, από «κρίσιμες» περιοχές της ελληνοτουρκικής μεθορίου.


«Γκριζάρουν» το Ν.Α. Αιγαίο

Οι Τούρκοι παρενοχλούν τα αεροσκάφη της Ε.Ε. που μετέχουν στο πρόγραμμα FRONTEX και πετάνε στην εναέρια περιοχή μεταξύ των νησιών Κω και Λέσβου.
Συγκεκριμένα, όταν τα αεροσκάφη πετάνε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο , οι Τούρκοι  τα απειλούν με αναχαίτιση, από πολεμικό αεροσκάφος, αν δεν εγκαταλείψουν την περιοχή!!  Ο επίγειος τουρκικός σταθμός ραντάρ «ΝΤΑΤΣΑ», προειδοποιεί   τα αεροσκάφη  της Ε.Ε., ότι  βρίσκονται εντός του τουρκικού   εναερίου χώρου και πετάνε   χωρίς άδεια πτήσης από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές. Συνήθως ,  τα ευρωπαϊκά αεροσκάφη παρενοχλούνται από τα τουρκικά ραντάρ, όταν ίπτανται στην περιοχή μεταξύ των νησιών Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και  Φούρνοι.  Μάλιστα, οι Τούρκοι απειλούν ακόμη και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη με αναχαίτιση, όταν βρίσκονται στην ίδια περιοχή!

Επομένως,  το πρόγραμμα FRONTEX  της Ε.Ε. όχι μόνο δεν είναι  ικανοποιητικό, αφού δεν μπορεί να ανασχέσει το κύμα των λαθρομεταναστών προς την  Ελλάδα, αλλά  αξιοποιείται από την  Τουρκία, για να προβάλει , σε επίπεδο Ε.Ε., τις παράνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.  Έτσι η Τουρκία, μετά τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» που προβάλει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ (στις στρατιωτικές αεροναυτικές ασκήσεις), «γκριζάρει» μία ακόμη περιοχή του Αιγαίου αξιοποιώντας πρόγραμμα της Ε.Ε.
Η Ε.Ε. είναι πλήρως ενημερωμένη και για πενιχρά αποτελέσματα του προγράμματος FRONTEX, αλλά και για την προκλητική  συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σε μια προσπάθεια αναστροφής της κατάστασης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ο κ.Ζακ Μπαρό, θα ζητήσει , όπως δήλωσε, από την τουρκική κυβέρνηση στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στη νοτιανατολική Μεσόγειο.
Ο Γάλλος αντιπρόεδρος που θα επισκεφθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην Άγκυρα  μαζί με εκπρόσωπο της σουηδικής προεδρίας θα ζητήσει από την Τουρκική Κυβέρνηση ,  αφενός μεν να συνεργαστεί με την Ε.Ε. στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και αφετέρου να μπορούν να εξετάζονται σε τουρκικό έδαφος τα αιτήματα των υποψήφιων πολιτικών προσφύγων. Ελπίζουμε , ότι δεν θα γίνει δεκτή η πρόταση της φιλοτουρκικής Σουηδικής προεδρίας, στο αεροσκάφος του προγράμματος FRONTEX της Ε.Ε. που επιτηρεί τα ελληνικά (ευρωπαϊκά )σύνορα, να επιβαίνει και εκπρόσωπος της Τουρκίας…
Πάντως , ουδείς ευρωπαίος αξιωματούχος έχει καταδικάσει τις παρενοχλήσεις των ευρωπαϊκών αεροσκαφών από την Τουρκία, όταν ίπτανται εντός του Εθνικού Εναέριου χώρου της Ελλάδας. Και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα