Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (1-2 Δεκεμβρίου)  το 17ο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).  
Ο ΟΑΣΕ, είναι ένας Οργανισμός 56 κρατών  που γεωγραφικά εκτείνεται από το Βανκούβερ μέχρι το Βλαδιβοστόκ και η βασική του φιλοσοφία εμπνέεται από τις αρχές και αξίες της  Τελικής Πράξης του Ελσίνκι. Ουσιαστικά , αποτελεί ένα forum πολιτικού διαλόγου .

Στις εργασίες του Συμβουλίου του ΟΑΣΕ θα προεδρεύσει  , ο Πρωθυπουργός και Υπουργός  Εξωτερικών  Γ.  Α. Παπανδρέου, αφού η Ελλάδα είχε για το 2009 την προεδρία του ΟΑΣΕ.
Το Συμβούλιο Υπουργών είναι το κεντρικό όργανο διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων του ΟΑΣΕ και συμμετέχουν οι Υπουργοί  Εξωτερικών των 56 κρατών που είναι μέλη του ΟΑΣΕ.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες  υπουργοί προβαίνουν σε  ανασκόπηση και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού κατά το προηγούμενο έτος και  παρουσιάζουν τις εθνικές τους θέσεις σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια.
Στην Υπουργική Σύνοδο των Αθηνών , η Ελληνική Προεδρία προωθεί μία Υπουργική Απόφαση , για την έναρξη ενός ευρύτερου πολιτικού διαλόγου για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια.
Στις εργασίες , δεν θα παρευρεθεί η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ.Κλίντον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου