Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Εξαγοράζουν τους Ταλιμπάν οι αμερικανοί , για να νικήσουν στον Πόλεμο στο Αφγανιστάν


Εντυπωσιακές ειδήσεις  από το Αφγανιστάν. Όπως είναι γνωστό, οι αμερικανο-νατοϊκές δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, από την αντίσταση των Ταλιμπάν.
Παρά τη  συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτών δυνάμεων της Δυτικής Συμμαχίας (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.) στο Αφγανιστάν, δεν θεωρείται πιθανή η στρατιωτική νίκη των εισβολέων, λόγω της λυσσώδους αντίστασης των Ταλιμπάν, της διεφθαρμένης Κυβέρνησης Καρζάι  και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών στα δυτικά πολιτικά και πολιτιστικά σχέδια.

Και αφού το ΝΑΤΟ, η υπερσύγχρονη στρατιωτική μηχανή, διαπίστωσε ότι δεν έχει επιτυχίες στο πεδίο της Μάχης, επιδιώκει με άλλες μεθόδους να κάμψει την αντίσταση των ανταρτών Ταλιμπάν. 
          Το ΝΑΤΟ λοιπόν, επιδιώκει την πτώση του ηθικού των Taliban με την προσφυγή στην τακτική του χρηματισμού των αφγανών οπλαρχηγών.
Η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ  Αφγανιστάν φαίνεται πως ΕΊΝΑΙ:  «πρέπει να επιδιωχθεί ο χρηματισμός των εχθρών, ώστε να πάψει να μας εχθρεύεται».  
ΈΤΣΙ, με βάσει αυτό το δόγμα, προσεγγίζονται Αφγανοί πολίτες, που είναι πρόθυμοι να λαμβάνουν από το ΝΑΤΟ  μισθό υψηλότερο από εκείνον που τους παρέχεται,  από τους Taliban, ώστε να μισθώσουν τις υπηρεσίες τους,  στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Βέβαια υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, που εκτιμούν ότι,  η  πρόταση χρηματισμού των Αφγανών , ενδεχομένως, αρχικά, ν’ αποδειχθεί αποτελεσματική, να περιοριστούν τα θύματα τις τάξεις των αμερικανο- νατοικών δυνάμεων και ακόμη να σημειώσουν και στρατιωτικές  νίκες που θα ενισχύσουν το ηθικό των στρατιωτών της Δυτικής Συμμαχίας. (Ισχύει το δόγμα, ότι  μπορεί να ηττηθεί  στη μάχη κάποιος που διαθέτει πανίσχυρο στρατό, ποτέ όμως δεν χάνει τον Πόλεμο εκείνος που διαθέτει πολλά χρήματα).
Άλλωστε , στην εποχή της Παγκοσμιοποιημένης Οικονομίας αγοράζονται μέχρι και οι στρατιωτικές νίκες.
Αλλά, υποστηρίζουν οι νουνεχείς και διορατικοί αναλυτές,  ότι αυτή η τακτική χρηματισμού των Ταλιμπάν   θα πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν θα συμβάλει στην ανάπτυξη υγειών κοινωνικών δομών σε μια  χώρα όπως το Αφγανιστάν,  που η διαφθορά αποτελεί σχεδόν αποδεκτή κυβερνητική πρακτική.
Δεν «χτίζεις» υγιές κράτος εξαγοράζοντας συνειδήσεις πολιτών. Και αν δεν υπάρξουν υγιείς κοινωνικές δομές που θα στηρίξουν μια νομιμοποιημένη εξουσία  στο Αφγανιστάν, ώστε να αναλάβει την ευθύνη   της διακυβέρνησης και της ασφάλειας της χώρας, τότε το Αφγανιστάν, πιθανότατα να εξελιχτεί σε νέο Βιετνάμ για τους αμερικανούς και τους συμμάχους τους.1 σχόλιο:

 1. ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ (ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΩΝ) ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ.ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ!!!  Στις 2 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής(...), το ΕΛΙΑΜΕΠ οργανώνει συζήτηση με θέμα «Η Τουρκία στην Ευρώπη: Σπάζοντας τον φαύλο κύκλο» (SIC..)

  Για φαντασου φαυλος κυκλος..αλλα και καταφατικη βεβαιοτητα επιτυχιας!Ουτε τουρκοι να εγραφαν τον τιτλο...

  Οι...μεγαλοι καλεσμενοι και χορηγοι ...πολιορκητες της Ευρωπης και Μεγαλεξανδροι λυοντες δεσμους!  "Καλεσμένους" θα εχει την ομάδα λακέδων (think tank το έχει βαφτίσει..) του κ. Αχτισάαρι, που έχει αναλάβει εργολαβικά απο τις ΗΠΑ την προώθηση της τουρκικής υποψηφιότητας και των τουρκικών συμφερόντων!!

  Στην «εθνική», δηλαδη των νεοοθωμανικων πατριωτικων ελιτ που ελεγχουν την κρατικη πολιτικη του ΥΠΕΞ ,αυτή προσπάθεια του φιλελληνικού ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο απορροφά αρκετά κονδύλια ετησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό των μη νεοοθωμανων φορολογουμενων, έσπευσαν ως επίσημοι χορηγοί το Βρετανικό Συμβούλιο και φυσικά το ίδρυμα Σόρος....

  Αντιλογος φυσικα σε τετοια σοβαροφανη καρναβαλια συζητησεων λακεδων ουδεις προβλεπεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή