Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ- ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ «CIA» «DIA» και «MOSSAD».


Αναμενόμενα είναι τα επαινετικά σχόλια από την αμερικανική διοίκηση για την εποικοδομητική πολιτική που, όπως υποστηρίζει,   ασκεί  η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή μας. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Philip Κροουλι  δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σημαντικό ρόλο στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, λόγω των σχέσεων που αναπτύσσει  με τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και με άλλες γειτονικές χώρες. Ο αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, είπε ακόμη, ότι,  οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν την Τουρκία  να συνεχίσει τον σημαντικό  μεσολαβητικό ρόλο που διαδραματίζει μεταξύ Ισραήλ και Συρίας.
Επομένως, τα όσα αναφέρονται σε κρίση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, μάλλον θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αρκετή επιφύλαξη.

Επειδή το τελευταίο διάστημα, η Τουρκική Κυβέρνηση του μετριοπαθούς Ισλαμιστή Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνει ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους Κούρδους αυτονομιστές του PKK, έχει ενδιαφέρον η Συνέντευξη του Κούρδου ηγέτη MURAT KARAYILAN στην αμερικανική εφημερίδα Λος Αντζελες Ταιμς , που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη.  Στη Συνέντευξη που δόθηκε στο Αρχηγείο της οργάνωσης στο όρος Kandil στα σύνορα της Τουρκίας με το Β.ΙΡΑΚ, επισημαίνεται ότι, «το «ΡΚΚ» επιθυμεί την επίλυση του Κουρδικού Προβλήματος μέσω του διαλόγου. Σε περίπτωση που η Τουρκία επιθυμεί πραγματικά την  ειρήνη, τότε θα πρέπει να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης.  Η παράδοση των όπλων από τα μέλη του «ΡΚΚ» πρέπει να είναι το τελευταίο στάδιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και όχι το πρώτο. Η οργάνωσή μας δεν είναι ικανοποιημένη από την πολιτική της Τουρκίας στο Κουρδικό και αμφισβητεί τη δέσμευση της Άγκυρας στην ειρηνευτική διαδικασία». Και στη συνέχεια ο Κούρδος ηγέτης επισημαίνει ότι, «Διατηρούμε αμφιβολίες για την πολιτική των ΗΠΑ στο Κουρδικό, λόγω της στήριξης που παρέχει στην Άγκυρα».

 Έχει εξαιρετική σημασία η μυστική συνάντηση που  είχαν οι  επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ιορδανίας. Μετείχαν οι  επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών της «CIA» και της «DIA» και   της ισραηλινής «MOSSAD».
Η συνάντηση αυτή  πραγματοποιήθηκε στο Amman της Ιορδανίας , και θεωρείται πολύ σημαντική, για τις πολιτικο-στρατιωτικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε, το πυρηνικό πρόγραμμα του ΙΡΑΝ, και το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή.  Και ακόμη, αποφασίστηκε,  ο συντονισμός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ιορδανίας, για την εξάρθρωση δικτύων που συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία. Και είναι βέβαιο ότι αποφασίστηκε θα υλοποιηθεί οπωσδήποτε… 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Προπηλακίστηκε άγρια ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος

Στη λίμνη της Βουλιαγμένης, κάποιοι από τους λουόμενους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου , του επιτέθηκαν φραστικά, με χυδαίες εκφράσεις, όπως «γουρούνι», «μαλάκα» και άλλες χυδαιότητες. Η ώρα ήταν 2.45 και τον ρωτούσαν, γιατί είναι εκεί , για μπάνιο στη Λίμνη και όχι στο γραφείο του εργαζόμενος, όπως θα έπρεπε κατά τη γνώμη των υβριστών λουομένων. Μάλιστα στις ύβρεις πρωτοστατούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που όπως μάθαμε απολαμβάνει τη μεγάλη σύνταξη του μακαρίτη και τα ενοίκια από 15 διαμερίσματα. Ο Θ.Πάγκαλος δεν αντέδρασε στις ύβρεις (!!!) και αποχώρησε από τη Λίμνη. Ζήτησε όμως τον Διευθυντή και επειδή αυτός απουσίαζε, σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε  ΧΕΙΡΟΔΙΚΩΝΤΑΣ , στον πρώτο υπάλληλο που βρήκε μπροστά του, ένα άνθρωπο 72 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία). Ο κ. Αντιπρόεδρος ζητούσε ευθύνες από τον υπάλληλο, διότι επέτρεψε στην κυρία να μπει στην Λίμνη!!! Και η απάντηση του υπαλλήλου ήταν διότι πλήρωσε εισιτήριο…

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...