Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ- ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ «CIA» «DIA» και «MOSSAD».


Αναμενόμενα είναι τα επαινετικά σχόλια από την αμερικανική διοίκηση για την εποικοδομητική πολιτική που, όπως υποστηρίζει,   ασκεί  η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή μας. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Philip Κροουλι  δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σημαντικό ρόλο στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, λόγω των σχέσεων που αναπτύσσει  με τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και με άλλες γειτονικές χώρες. Ο αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, είπε ακόμη, ότι,  οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν την Τουρκία  να συνεχίσει τον σημαντικό  μεσολαβητικό ρόλο που διαδραματίζει μεταξύ Ισραήλ και Συρίας.
Επομένως, τα όσα αναφέρονται σε κρίση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, μάλλον θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αρκετή επιφύλαξη.

Επειδή το τελευταίο διάστημα, η Τουρκική Κυβέρνηση του μετριοπαθούς Ισλαμιστή Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνει ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους Κούρδους αυτονομιστές του PKK, έχει ενδιαφέρον η Συνέντευξη του Κούρδου ηγέτη MURAT KARAYILAN στην αμερικανική εφημερίδα Λος Αντζελες Ταιμς , που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη.  Στη Συνέντευξη που δόθηκε στο Αρχηγείο της οργάνωσης στο όρος Kandil στα σύνορα της Τουρκίας με το Β.ΙΡΑΚ, επισημαίνεται ότι, «το «ΡΚΚ» επιθυμεί την επίλυση του Κουρδικού Προβλήματος μέσω του διαλόγου. Σε περίπτωση που η Τουρκία επιθυμεί πραγματικά την  ειρήνη, τότε θα πρέπει να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης.  Η παράδοση των όπλων από τα μέλη του «ΡΚΚ» πρέπει να είναι το τελευταίο στάδιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και όχι το πρώτο. Η οργάνωσή μας δεν είναι ικανοποιημένη από την πολιτική της Τουρκίας στο Κουρδικό και αμφισβητεί τη δέσμευση της Άγκυρας στην ειρηνευτική διαδικασία». Και στη συνέχεια ο Κούρδος ηγέτης επισημαίνει ότι, «Διατηρούμε αμφιβολίες για την πολιτική των ΗΠΑ στο Κουρδικό, λόγω της στήριξης που παρέχει στην Άγκυρα».

 Έχει εξαιρετική σημασία η μυστική συνάντηση που  είχαν οι  επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ιορδανίας. Μετείχαν οι  επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών της «CIA» και της «DIA» και   της ισραηλινής «MOSSAD».
Η συνάντηση αυτή  πραγματοποιήθηκε στο Amman της Ιορδανίας , και θεωρείται πολύ σημαντική, για τις πολιτικο-στρατιωτικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε, το πυρηνικό πρόγραμμα του ΙΡΑΝ, και το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή.  Και ακόμη, αποφασίστηκε,  ο συντονισμός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ιορδανίας, για την εξάρθρωση δικτύων που συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία. Και είναι βέβαιο ότι αποφασίστηκε θα υλοποιηθεί οπωσδήποτε… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου