Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Διάλογος κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, από τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ.Γρηγόρη Δελαβέκουρα.ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (Χ. Καπούτσης): Θέλω να ρωτήσω αν απάντησε ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή του κ. Ερντογάν και αν θα δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του κ. Ερντογάν.

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει ακόμα στην επιστολή του Τούρκου Πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προτίθεται να απαντήσει;


κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Θα απαντήσει στην επιστολή του Τούρκου Πρωθυπουργού σύντομα. Όταν απαντήσει θα το ανακοινώσουμε. Δεν πρόκειται να δώσουμε στη δημοσιότητα επιστολή που έχει στείλει ένας ξένος ηγέτης προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Αυτό είναι θέμα υπευθυνότητας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει κάποιος λόγος της καθυστέρησης; Γιατί από την προηγούμενη βδομάδα όλο φεύγει αυτή η επιστολή και όλο εδώ μένει. Υπάρχει λόγος της καθυστέρησης αυτής;

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Όχι. Θα απαντηθεί η επιστολή, δεν υπάρχει κάποιος λόγος βιασύνης για την Ελλάδα ώστε να απαντήσει. Το αντιλαμβάνεστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ ρωτώ αν θα έπρεπε να έχει απαντηθεί από τη στιγμή που θέτει μια συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, μια ατζέντα ο κ. Ερντογάν, αν θα πρέπει να απαντηθεί αυτό προτού έρθει ο κ. Νταβούτογλου τη Δευτέρα στην Αθήνα και αν υπάρξει συνάντηση…

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Όχι, δεν υπάρχει ζήτημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα υπάρξει συνάντηση του κ. Υπουργού με τον κ. Νταβούτογλου;

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Πιθανόν. Με την ευκαιρία της παρουσίας του πολύ πιθανόν να υπάρξει. Δεν έχει διευθετηθεί ακόμα κάποια συνάντηση. Αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να πρέπει να απαντήσει η Ελλάδα στην επιστολή πριν να έρθει ο κ. Νταβούτογλου, δεν καταλαβαίνω τη διασύνδεση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή έχει ειπωθεί ότι είναι έτοιμη η επιστολή, γι΄αυτό ρωτάω.

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Η επιστολή θα απαντηθεί. Όταν απαντηθεί θα το ανακοινώσουμε.  Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να συνδέσουμε αυτό το πράγμα. Δηλαδή ότι πρέπει η Ελλάδα να απαντήσει πριν να φτάσει ο Τούρκος Υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου