Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτοφανής πρόκληση από την Τουρκία


Πρωτοφανής πρόκληση από την Τουρκία. Μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C-130H της Πολεμικής μας Αεροπορίας  κατά τη διάρκεια τακτικού νότιου δρομολογίου στο Αιγαίο, αναχαιτίστηκε από το σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας, ενώ πετούσε εντός του ελληνικού εναερίου χώρου!
Το Ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος, μόλις  απογειώθηκε  από τη Ρόδο,   έλαβε δύο προειδοποιητικά σήματα  από το επίγειο Ραντάρ DATSA της Τουρκίας, που το ενημέρωναν ότι  πετούσε σε τουρκικό Εναέριο Χώρο και θα έπρεπε να απομακρυνθεί,  αλλιώς θα αναχαιτιζόταν από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη!!
Το εντυπωσιακό είναι ότι  η Τουρκία  ενεργοποίησε την «κόκκινη γραμμή» μεταξύ Εσκί Σεχίρ και του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικού Ελέγχου  στη Λάρισα διαμαρτυρόμενη, επειδή το πλήρωμα του ελληνικού στρατιωτικού αεροσκάφους δεν υπάκουσε στις  προειδοποιήσεις του τουρκικού ραντάρ! 
Είναι σαφές ότι η Τουρκία κλιμακώνει τις επιθετικές ενέργειές της σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Έχουμε την πρώτη αναχαίτιση ελληνικού στρατιωτικού αεροσκάφους από την Τουρκία, εντός του Εθνικού μας εναερίου χώρου.
Θα υπάρξει   Ελληνική αντίδραση; Αναμένεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου