Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή 12 υπερσύγχρονων επιθετικών ελικοπτέρων «ΑΠΑΤΣΙ»




 Δώδεκα (12)  ολοκαίνουργα   ελικόπτερα Apache AH-64D Longbow («ΑΠΑΤΣΙ»), που είναι το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό επιθετικό ελικόπτερο του Κόσμου, έχουν ήδη παραληφθεί από την Αεροπορία Στρατού. Τα νέα ελικόπτερα έχουν συγκροτήσει ξεχωριστή Μονάδα , που είναι επανδρωμένη κατά 100% !  (Η Μοναδική Μονάδα του Στρατού με τέτοιου επιπέδου επάνδρωση).
Για το επόμενο εξάμηνο θα συνεχιστούν οι καθημερινές δοκιμαστικές  και εκπαιδευτικές πτήσεις και μετά, τα ΑΠΑΤΣΙ  θα ενταχθούν επιχειρησιακά  στη δύναμη της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η   ΤΑΞΑΣ).
Έτσι διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» που με «εμπεριστατωμένα» δημοσιεύματα,  προέβλεπαν ότι τα ΑΠΑΤΣΙ θα «σαπίσουν»  στις στρατιωτικές  αποθήκες στα Μέγαρα ή ότι θα τα έχουν φάει τα ποντίκια (!!!) , μέχρι να παραληφτούν από την αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ.

Τα καινούργια Ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ μαζί με τα παλαιότερα, αποτελούν τη βασική δύναμη πυρός, από αέρος,  του Στρατού. Είναι ένα ισχυρό αποτρεπτικό οπλικό σύστημα.  Βασική αποστολή τους είναι, ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση εχθρικών αρμάτων μάχης και η υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων. Τα ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ, λόγω των ειδικών δυνατοτήτων τους, συνεργάζονται , όχι μόνο με τα άλλα Όπλα του Στρατού Ξηράς, αλλά και με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά μέσα σε ένα διακλαδικό περιβάλλον, ώστε να είναι   δυνατή η πλήρης εκμετάλλευση των τεράστιων δυνατοτήτων που διαθέτουν αυτά τα σύγχρονα αεροπορικά οπλικά συστήματα.

Τα ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ έχουν  σχεδιαστεί για να επιτίθενται και να επιβιώνουν  την ημέρα, τη νύχτα και  σε ακραίες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες. Είναι ελικόπτερα «παντός καιρού» και ειδικών αποστολών, επιθετικού χαρακτήρα.
 Το Apache Longbow AH-64D αποτελεί ανακατασκευή και αναβάθμιση του επιθετικού ελικοπτέρου Apache AH-64A, που διαθέτει ήδη ο Στρατός.
Οι βασικές διαφοροποιήσεις του νέου μοντέλου ΑΠΑΤΣΙ είναι η προσθήκη ενός συστήματος εντοπισμού στόχων με ραντάρ ελέγχου πυρός χιλιοστομετρικού κύματος (FCR). Είναι ακόμη, ο πύραυλος αέρος-επιφανείας fire and forget, Longbow Hellfire, οι βελτιωμένοι κινητήρες T700-GE-701C, οι μεγαλύτερες γεννήτριες για μέγιστα φορτία 90kVA, το σύστημα πλοήγησης Plessey AN/ASN 157 Doppler, το σύστημα μεταφοράς δεδομένων MIL-STD 1553B συνδεδεμένο με διπλούς επεξεργαστές 1750A, το σύστημα ψύξης ηλεκτρονικών οργάνων και το πλήρως ψηφιακό πιλοτήριο.
Επιπλέον, το FCR εντοπίζει και κατηγοριοποιεί αυτόματα πολλαπλούς στόχους ανάλογα με ην προτεραιότητά τους, στη διάρκεια της ημέρας, της νύχτας και σε συνθήκες παντός καιρού.

Το μοντέλο "Delta"  που τώρα δοκιμάζεται από την Αεροπορία Στρατού, θεωρείται ότι έχει κατά  700%  αυξημένη βιωσιμότητα  και είναι 400% πιο αποτελεσματικό , στο Πεδίο της Μάχης,  από το αρχικό μοντέλο.
Το ΓΕΣ προσανατολίζεται, στην αναβάθμιση των διαθέσιμων  Apache AH-64A, σε μοντέλο "Delta».










ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  Eλικόπτερο Apache AH-64D Longbow
Μέγιστη ταχύτητα
150 κόμβοι (279 χ.α.ω.)
Μέγιστος ρυθμός ανόδου
889 μέτρα/λεπτό
Εμβέλεια
400 χλμ. - εσωτερικά καύσιμα
Εμβέλεια
1900 χλμ. - 4 εξωτερικές δεξαμενές
Πλήρωμα
2
Οπλισμός
Πυροβόλο M230 33 mm, ρουκέτες 2.75 in Hydra-70, αντιαρματικοί Hellfire AGM-114, αντί-ραντάρ Sidearm AGM-122, αέρος-αέρος Sidewinder AIM-9

 


Αξιοποίηση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν


Τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ χρησιμοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία το 2003 στην προέλαση του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, όταν κατευθύνονταν προς τη Βαγδάτη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, τα ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ της  101ης  Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την  14η Ιρακινή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, που έσπευσε να «εξαφανιστεί»!
Στα Αφγανιστάν οι χειριστές των APACHE χρησιμοποιούν πλέον νέες
τακτικές εμπλοκής των ελικοπτέρων τους. Έτσι, λόγω των  τροποποιήσεων ς που έχουν γίνει στα ηλεκτρονικά του συστήματα (avionics), το ελικόπτερο μπορεί πλέον να εκτελεί βολές σε βύθιση ("dive and fire"),  να ελίσσεται πιο γρήγορα στο πεδίο των επιχειρήσεων και να υποστηρίζει πιο αποτελεσματικά τον  αγώνα των επίγειων τμημάτων της αμερικανο-νατοϊκής στρατιωτικής  δύναμης,  που δίνει καθημερινά σκληρές και φονικές  μάχες εναντίον των Ταλιμπάν.
Εύλογα λοιπόν οι σύμμαχοί μας (ΗΠΑ και ΝΑΤΟ) ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην Κυβέρνηση να διαθέσει τέσσερα (4) ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ , για τις ανάγκες  των επιχειρήσεων της ISAF, της πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης, που δίνει έναν αμφιβόλου αποτελέσματος αγώνα στο Αφγανιστάν. Η Ελληνική Κυβέρνηση αρνείται, αλλά οι πιέσεις αμερικανών και νατοϊκών αξιωματούχων συνεχίζονται…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα