Στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σύνορα της Ελλάδας αναγνωρίζονται επισήμως, ως εξωτερικά σύνορα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο , ακόμα και με τη νέα συνθήκη της Λισσαβόνας, δεν μπορεί η Ε.Ε. να εγγυηθεί έμπρακτα, δηλαδή με διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα τα εξωτερικά σύνορά της, που συμπίπτουν με τα Ελληνικά.
Αυτό εξάλλου είναι και το μεγάλο στρατηγικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι το κόστος, της ανολοκλήρωτης πολιτικής ενοποίησης της Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας μεγάλος οικονομικός Οργανισμός, δεν είναι όμως και ένας εξίσου ισχυρός πολιτικός Οργανισμός, που διαθέτει εκείνα τα αναγκαία μέσα, πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά , που θα υλοποιούσαν την αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης, και στην περίπτωση που κάποιο από τα κράτη –μέλη της Ε.Ε., βρεθεί σε αδυναμία υπεράσπισης της εθνικής του κυριαρχίας.
Η Νομισματική και Οικονομική ενοποίηση δεν επεκτάθηκε και στην πολιτική ενοποίηση. Ο οικονομικός γίγαντας, δεν διαθέτει ισχυρή εξωτερική πολιτική και πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, ώστε η Ε.Ε. να αποκτήσει πολιτική οντότητα και ενεργό ρόλο στις διεθνείς οικονομικές , πολιτικές , διπλωματικές και στρατιωτικές εξελίξεις.
Είναι προς διερεύνηση, αν αυτό το πολιτικό έλλειμμα της Ε.Ε. είναι επιλογή των Ευρωπαίων , ή αν έχει επιβληθεί από την υπερεθνική οικονομική ελίτ, τον στυλοβάτη του χρηματοτραπεζικού συστήματος και των κερδοσκοπικών παιγνίων σε βάρος του ΕΥΡΩ και των κρατών της Ευρωζώνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελλάδα. Παρότι ανήκει στην ευρωζώνη, εντούτοις υφίσταται μια εξευτελιστική συμπεριφορά από οικονομικούς κύκλους των Βρυξελών, του Λονδίνου, του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον, που προσβάλει βάναυσα την Εθνική μας Αξιοπρέπεια, αλλά και κονιορτοποιεί ταυτόχρονα την κοινοτική αλληλεγγύη.
Συνεπώς, η χώρας μας , που αντιμετωπίζει μείζονα εξωτερική απειλή και βαθειά οικονομική κρίση, θα πρέπει , να οργανώσει μόνη της την εθνικής μας άμυνας. Ούτε το ΝΑΤΟ και πολύ περισσότερο η Ε.Ε., δεν εγγυώνται την Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία των ελλήνων πολιτών και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.
Χ.Α.Κ.
Αυτή την εποχή η Ελλάδα, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Προφανώς, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί και μείωση του πολιτικού της κύρους.
Αυτή λοιπόν τη δύσκολη στιγμή, η Τουρκία προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί και να προωθήσει τις πάγιες επεκτατικές και αναθεωρητικές πολιτικές της στη Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, όπως έχει κάνει άλλωστε και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.
Τέλος να προσθέσω και το εξής: τη βδομάδα που μας πέρασε , το σύνολο σχεδόν του Τουρκικού τύπου, υποστήριζε με διθυραμβικά δημοσιεύματα ότι, η ελληνική οικονομία κατέρρευσε, επειδή η Ελλάδα δαπανούσε πολλά χρήματα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπεροπλία και στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας.
«Η Ελλάδα κατέρρευσε από το φόβο της Τουρκίας» είναι χαρακτηριστικό σε πρωτοσέλιδο μεγάλης τουρκικής εφημερίδας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου