Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ μεγάλες

Οι πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επιβεβαιώθηκαν και από τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με έλληνες Κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Σεΐχης Al Nahyan Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων(ΗΑΕ).
Στο Υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο Υπουργοί Ελλάδας και ΗΑΕ , υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης , για την πραγματοποίηση Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών. Με την εφαρμογή του μνημονίου μπαίνουν οι σωστές βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία και Ελλάδας και ΗΑΕ, με έμφαση κυρίως στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.
Ο αν.ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας σε δηλώσεις του επισήμανε ότι, «διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι το ενδιαφέρον της εμιρατινής πλευράς για επενδύσεις στην οικονομία μας έχει διατηρηθεί αμείωτο, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη επένδυση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.»
Από την πλευρά του ο Σεΐχης Al Nahyan δήλωσε ότι, «ενδιαφερόμαστε πολύ για επενδύσεις σε νέους τομείς και πραγματικά ψάχνουμε αυτούς τους νέους τομείς για να επενδύσουμε. Στις συνομιλίες με τον Εξοχότατο Υπουργό εξετάσαμε τη συνεργασία στον πολιτιστικό και τον τουριστικό τομέα, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο ενεργειακός , ιδιαίτερα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.»
Η Κυβέρνηση με πολύ γρήγορο ρυθμό θα κάνει ό,τι χρειάζεται, διαβεβαίωσε ο Δ.Δρούτσας, για να δημιουργήσει το απαραίτητο νομοθετικό περιβάλλον, ώστε να διευκολυνθούν οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ερωτηθείς ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΑΕ, αν θα μπορούσαν τα Εμιράτα να βοηθήσουν πραγματικά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, απάντησε: «Πιστεύουμε στα Εμιράτα , πως οι επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτήν τη χώρα, την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ μεγάλες. Υπάρχουν ομάδες Εμπειρογνωμόνων, οι οποίες συνομιλούν στα Εμιράτα αλλά και στην Αθήνα και συνεργάζονται για να εξευρεθεί τρόπος υποβοήθησης της Ελλάδας, να ξεπεράσει την κρίση. Είναι μια κρίση την οποίαν κι εμείς αισθανθήκαμε στη χώρα μας. Θέλω να τονίσω ότι αυτή η οικονομική κρίση δεν είναι τοπική , αλλά είναι μία παγκόσμια οικονομική κρίση, γι’ αυτό θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο, για να ξεπεραστεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου