Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίδειξη αδιαλλαξίας από Ν.Γκρουέφσκι

Η σλαβομακεδονική Κυβέρνηση της FYROM, προβαίνοντας σε μία ακόμη επίδειξη αδιαλλαξίας , απορρίπτει εμμέσως και την συμβιβαστική πρόταση «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ο πρωθυπουργός της π.Γ.Δ.Μακεδονίας Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Σίτελ», αναφέρει: «Σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόταση για ονομασία ''Βόρειας Δημοκρατία της Μακεδονίας'' για όλες τις χρήσεις και εφόσον η πρόταση αυτή παρουσιαστεί επίσημα στον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, εγώ θα την θέσω σε δημοψήφισμα. Αν σας ενδιαφέρει η προσωπική μου θέση, εγώ θα ψηφίσω κατά». Ανάλογη δήλωση για Δημοψήφισμα με στόχο την απόρριψη της πρότασης έκανε και ο Πρόεδρος της FYROM Γ. Ιβανόφ. Επίσης ο ΥΠΕΞ Α.Μιλόσοσκι δήλωσε ότι η Κυβέρνησή του αποφάσισε, παρά τις ελληνικές αντιδράσεις, να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» από την 1η Μάιου που η χώρα του θα αναλάβει για έξι (6) μήνες την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Η Ελληνική Κυβέρνηση, παρότι έρχεται αντιμέτωπη με την αδιαλλαξία των Σκοπιανών, εντούτοις προωθεί συμβιβαστικές πολιτικές, στα πλαίσια της διαπραγματευτικής διαδικασίας του ΟΗΕ, προκειμένου να διευθετηθεί η εκκρεμότητα με την ονομασία της γειτονικής χώρας. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την πρωτοβουλία ένταξης όλων ανεξαιρέτως των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων (συμπεριλαμβανομένης και της FYROM) την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο αν.ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας μετά τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ατλαντικής Συμμαχίας (Ταλίν, 23.04.2010). Αλλά, επισήμανε ο κ.Δρούτσας, θα πρέπει η Κυβέρνηση των Σκοπίων να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου με τον κ.Ν.Γκρουέφσκι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σκοπιανού ηγέτη, για να τον ενημερώσει ότι δεν θα έρθει στην Ελλάδα, για να συμμετάσχει στο συνέδριο του «Εκόνομιστ», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 28 έως τις 30 Απριλίου. Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, συμφώνησαν ότι, « είναι ανοιχτοί για την όσο το δυνατό συντομότερη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ενώ σημειώθηκε η ετοιμότητα των δύο πλευρών για την πραγματοποίηση απευθείας συναντήσεων και επαφών στο μέλλον».
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της FYROM , αιτία της ματαίωσης του ταξιδιού του Ν.Γκρουέφσκι στην Αθήνα ,είναι η άρνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης να επιτρέψει την προσγείωση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», που αναγράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αποτελεί την άμεση αντίδραση της Ελλάδας

Του Χρήστου Καπούτση Εάν η Ελλάδα δεχτεί στρατιωτική προσβολή σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, τότε, την άμεση απάντηση με στρατιωτικά μέσα, θα δώσει η   71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία . Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μαχητικής   ισχύος του Στρατού Ξηράς.   Έδρα της Ταξιαρχίας είναι η Νέα Σάντα του νομού Κιλκίς. Στην θέση της Νέας Σάντας προϋπήρχε ο οικισμός Βολοβότ, ο οποίος κατοικούνταν από Τούρκους που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, για να έρθουν στη θέση τους Πόντιοι πρόσφυγες,   που προέρχονταν κυρίως από την περιοχή της Σάντας, γι’ αυτό άλλωστε έδωσαν στο νέο οικισμό την ονομασία Νέα Σάντα. Μάλιστα , με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία,   μετονομάστηκε   σε 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ». Η μετονομασία της Ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την Πατρίδα.   Το στρατιωτικό προσωπικό της   7...