Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Κωμικοτραγικά γεγονότα στο ΓΕΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου απολύθηκε ο μόνιμος εξ εφέδρων Αρχιπλοίαρχος Ε. ΓΑΒΑΛΑΣ ΠΝ που ασκούσε από το 2008 τα καθήκοντα του Διευθυντή Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ. ΑΒΕΡΩΦ.
Η …ξεφτίλα!
Στο γραφείο του ναυάρχου Π.Κουντουριώτη στο θρυλικό θωρηκτό «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» έπιναν σαμπάνια η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέο Πατίστα!
Εκδήλωση, ως συνέχεια Γαμήλιας δεξίωσης του ζεύγους νεόνυμφων , έγινε στο παροπλισμένο Πολεμικό πλοίο Γ.ΑΒΕΡΩΦ, που αποτελεί ένα από τα ενδοξότερα κειμήλια του Πολεμικού μας Ναυτικού, γι’ αυτό χρησιμοποιείται και ως Ναυτικό Μουσείο!
Ευκαιρίας δοθείσης, καλό είναι να θυμίσουμε ότι, το θωρακισμένο καταδρομικό, ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Oρλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας το 1908 -1910 και μεγάλο μέρος της δαπάνης κατασκευής του, χρηματοδοτήθηκε από την κληρονομιά του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΒΕΡΩΦ.
Είναι το πολεμικό πλοίο, Ναυαρχίδα του Στόλου, στο οποίο επιβαίνει ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, και μετέχει στους Βαλκανικούς Πολέμους, με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο "Αβέρωφ" συμμετείχε στις επιχειρήσεις απελευθέρωσης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Το ΓΕΝ αναζητά τους υπεύθυνους της πρωτοφανούς γελιοποίησης …
Ο «αποκεφαλισθείς» είναι βέβαιο ότι δεν ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος, για τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στο κατάστρωμα του «ΑΒΕΡΩΦ», αλλά και σήμερα όλη μέρα στο ΠΕΝΤΆΓΩΝΟ.
Χ.Α.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Παρακολουθώ με απορία μερικούς τύπους που έχουν λυσσάξει δυο μέρες τώρα με την υπόθεση του Αβέρωφ. Ξαφνικά έγιναν όλοι υποστηρικτές της Ιστορίας, της ιστορικής μνήμης και της...ιερότητας του Θωρηκτού.
    Φυσικά, για την βεβήλωση της Ιστορίας και των Αγώνων του Θωρηκτού, με την αποξήλωση του ιστορικού του εμβλήματος που βρισκόταν στην πλώρη, και με το οποίο ως προμετωπίδα, νίκησε σε όλους τους αγώνες στους οποίους συμμετείχε, με το οποίο μπήκε στην Πόλη, κανείς δεν είπε ποτέ τίποτα. Το Στέμμα τους ενοχλούσε. Ήταν δυνατόν να βρίσκεται το Στέμμα σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μας; Κι ας είναι το Αβέρωφ μουσείο. Το Στέμμα έπρεπε να φύγει. Όπως πρόσφατα έφυγε το μονόγραμμα του Γεωργίου του Α' από το ανακαινισμένο Εθνικό Θέατρο. Βλέπετε, οι Ρώσοι που διατηρούν τα εμβλήματα του Κόκκινου Στρατού στις Ένοπλες δυνάμεις τους, προφανώς είναι μακάκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή