Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Σε χθεσινή ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρεται ότι 4 στρατιώτες, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει δημοσιευθεί, έχασαν τη ζωή τους, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο νότιο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού ειδησεογραφικού Πρακτορείου «AFP», ο Ιούνιος αποτέλεσε τον πλέον αιματηρό μήνα των τελευταίων 8.5 χρόνων, σε ό,τι αφορά τις ξένες αποστολές στρατευμάτων, στο Αφγανιστάν, με απολογισμό 79 νεκρούς σε 3 εβδομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2009 ήταν η αιματηρότερη χρονιά για τα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, από την έναρξη των επιχειρήσεων, το 2001, έως σήμερα. Χαρακτηριστικά, είχαν χάσει τη ζωή τους 76 ξένοι στρατιώτες τον Ιούλιο, 77 τον Αύγουστο και 74 τον Οκτώβριο. Ωστόσο, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν χάσει τη ζωή τους 299 στρατιώτες, ενώ εκτιμάται ότι το 2010 θα είναι η χειρότερη χρονιά από πλευράς απωλειών για τα ξένα στρατεύματα στη χώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «icasualties.org.».
Στο μεταξύ, οι Taliban στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν, σήμερα, ότι η απομάκρυνση του Στγού McCHRYSTAL, τους αφήνει «αδιάφορους» και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους, μέχρι ν’ αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα από τη χώρα. Ο εκπρόσωπός τους, Yousuf Ahmadi, δήλωσε στο «AFP»: «Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι επικεφαλής, είτε είναι ο McChrystal, είτε ο Petraeus. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θα πολεμάμε τους εισβολείς, μέχρι να εγκαταλείψουν τη χώρα».
Τέλος, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι θ’ αποστείλει, από την 01/09/10, επιπλέον 65 στρατιώτες σε Kabul και Kandahar, καθώς και ιατρική ομάδα, στην πόλη Herat, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις!    Γιατί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί