Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Η "ψυχαγωγία" στο Πολεμικό Μουσείο

Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, που αφορούσε την επίσκεψη νεαράς,  που δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως θα έλεγα  στο χώρο του θεάματος, κατά τις  πρώτες πρωινές ώρες της 18η  Ιουνίου  σε θάλαμο  στρατωνισμού  ναυτών,  που υπηρετούν στο Πολεμικό Μουσείο,  το ΓΕΕΘΑ  έχει διατάξει τη διενέργεια ενόρκου  διοικητικής εξετάσεως (ΕΔΕ) από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, για τον εντοπισμό ευθυνών και τον καταλογισμό τους σε τυχόν υπευθύνους.
Το απρόοπτο συμβάν , ενδεχομένως να ήταν κυρίως ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αν όμως δεν είχαν προηγηθεί  τα εξής:
·        Ο συνοδός της νεαρής  που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως Ναύτης στο πολεμικό Μουσείο, το επίμαχο βράδυ ήταν εν υπηρεσία και  έφυγε αυθαίρετα, για να διασκεδάσει, σε κέντρο όπου εργαζότανε η καλλιτέχνιδα.
·        Ο ναύτης σκοπός που Πολεμικού Μουσείου επέτρεψε την είσοδο της νεαράς,  αν το πιστεύεις, μόλις  έλαβε   αυτόγραφο!
·        Ο αξιωματικός υπηρεσίας, νεαρός ανθυποπλοίαρχος,  κατά δήλωσή του, ουδέν αντελήφθη!
·        Η επίσκεψη, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας , ήταν και προκλητικά  δαπανηρή, σε εποχή οικονομικής στενότητας για τους περισσότερους έλληνες.
Μόλις ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, και εφόσον  διαπιστωθεί η τέλεση   πράξεων, που επιδέχονται ποινικό κολασμό,   θα διαβιβαστεί στον  εισαγγελέα του Ναυτοδικείου για περαιτέρω αξιολόγηση.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενίζελος σχολιάζοντας το  περιστατικό, έκανε λόγο για κοινωνική ευτέλεια, θύμισε πως οι Ε.Δ. εφάπτονται της κοινωνίας και τόνισε πως θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές.
Πάντως με αφορμή αυτό το περιστατικό,  μάλλον προκύπτει και θέμα επαρκούς στρατιωτικής εκπαίδευσης και ενσυνείδητης στρατιωτικής πειθαρχίας, αλλά και θέμα με τις   επιλεκτικές  ευνοϊκές  μεταθέσεις κάποιων επώνυμων  στρατευσίμων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου