Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

γενοκτονία στις υποσαχάριες χώρες της Κεντρικής Αφρικής

Ο ΑΘΗΝΑ 984 ήταν χορηγός επικοινωνίας σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Συνέδριο για τις υποσαχάριες χώρες τις Κεντρικής Αφρικής, που ολοκληρώνεται σε λίγο στο Αμφιθέατρο «ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ» του Υπουργείου Εξωτερικών.
Το Συνέδριο οργάνωσε ο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
Οι εισηγητές ανέδειξαν τα πολύ σοβαρά, ανθρωπιστικού χαρακτήρα, προβλήματα των κρατών,  που βρίσκονται κάτω από την έρημο της Σαχάρας, στην Κεντρική Αφρική.
Η παιδική θνησιμότητα σε αυτές τις περιοχές έχει  πλέον τα  χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό, εξασφαλίζεται μόνο από το 25% του συνολικού πληθυσμού.
Το προσδόκιμο όριο ζωής είναι μόλις τα 46 χρόνια, αφού η ελονοσία και το ΑIDS, θερίζουν τους έφηβους και τους ενήλικες.
Όλοι οι ομιλητές επαίνεσαν το φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, είπε ότι, οι άνθρωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την προσφορά τους, σώζουν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους το κάθε χρόνο,  από τη λιμοκτονία και τις ασθένειες.
Ευθύνες για αυτή την κατάσταση αποδόθηκαν στις αυταρχικές και διεφθαρμένες Κυβερνήσεις, σε διάφορες πολυεθνικές που δήθεν κάνουν επενδύσεις,  καθώς επίσης και σε διάφορα ένοπλα κινήματα που εξελίσσονται σε συμμορίες.
Έτσι μια πάμπλουτη σε υπέδαφος περιοχή, όπως είναι οι  υποσαχάριες χώρες, κατοικούνται σήμερα από  πάμφτωχους και ανασφαλείς κατοίκους.
Ζήτησαν   οι ομιλητές  να ενισχυθεί  από  τους αρμόδιους φορείς, το ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου  της Αλεξανδρείας , αλλά και των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Αφρική.

1 σχόλιο:

 1. ΤΙ ΞΕΡΕΙ Η ΣΚΙΩΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

  "H "ENΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ... ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"..!!!
   
  Απώλεια του γεωπολιτικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σενάρια ολοκληρωτικής κατάρρευσης πολιτικού ελέγχου και κοινωνικής έξαρσης της βίας, σταδιακή αποσύνδεση από της μεγάλες(σ.σ. προστάτιδες δυνάμεις δυνάμεις βλέπε Αμερική), πολιτική αποσταθεροποίηση σε σημαντικό βαθμό, και έξοδο από την ευρωζώνη είναι μερικές από τις εκτιμήσεις -πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις για την Ελλάδα των «ειδικών» του stratfor, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα τρία επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την σύγχρονη μετεπαναστατική από συστάσεως του ελληνικού κράτους ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με την δεκασέλιδη ανάλυση, κάνοντας focus στα συμπεράσματα, σύμφωνα με τους αναλυτές του Stratfor, υποβαθμίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως στρατηγικός σύμμαχος στα Βαλκάνια.
  * -- Συνεχίζοντας, οι αναλυτές εξηγούν "ότι η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και την υπαρκτή απειλή για το Αιγαίο, εξαρτάται από τις στρατηγικές που υιοθετεί η Τουρκία, η οποία είναι μια αναδυόμενη γεωπολιτική δύναμη που στοχεύει να επεκτείνει την επιρροή της στα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και τον Καύκασο"
  * -- Ακόμα και η.... "ενοποίηση" της εσωτερικής Ελλάδας βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, όπως απεικονίζεται στην έκθεση λόγω της εσωτερικής της αδυναμίας της να μαζέψει τους φόρους
  * -- Για να καταλήξει ότι σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι καθοριστικά για την Ελληνική ιστορία, προοιωνίζοντας μια εικόνα αποσταθεροποίησης από τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ και η ΕΕ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εξασθένιση της κεντρικής κυβέρνηση, αλλά και την χρεωκοπία προ των πυλών (κρίνοντας από το επίπεδο του χρέους, το οποίο –όπως επισημαίνουν- σύντομα θα είναι πάνω από το 150% του ΑΕΠ), και την στάση επιφυλακής των ευρωπαίων εταίρων για μια διαταγή εξόδου από την ευρωζώνη, μόλις διαπιστωθεί ότι αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την υπόλοιπη ευρώπη....
  Περισσότερα εδω:
  http://www.greekamericannewsagency.com/
  main/index.php?option=com_content&view=article&id=
  8524:2010-06-28-19-19-22&catid
  =1:2010-01-19-17-32-13&Itemid=7

  ΑπάντησηΔιαγραφή