Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΜΗΣ» ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΠοινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος για το πρόγραμμα «Ερμής» του Ελληνικού Στρατού, το οποίο αποτελεί σκέλος της υπόθεσης Siemens, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Βούλγαρης
Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της απάτης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα και της υπεξαίρεσης από κοινού. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές το Δημόσιο έχει υποστεί ζημία, δεδομένου ότι το πρόγραμμα, που αφορά στις τηλεπικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων, δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί από το 2006. Η δεύτερη φάση του προγράμματος "Ερμής" κόστισε πάνω από 300 εκατ. ευρώ. Ανατέθηκε το 1999 στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με σχεδιαστή και υποκατασκευαστή τη Siemens.
Η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή, ο οποίος και θα κρίνει εάν θα πρέπει η υπόθεση να αποσταλεί στους αρμόδιους εφέτες ανακριτές, ώστε να συσχετισθεί με την κύρια έρευνα για το σκάνδαλο της Siemens.

1 σχόλιο:

  1. Κυριε Καπούτση τα ειπατε πολυ ωραια ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ αλλά θα επρεπε να ξεκαθαρισετε ΟΤΙ:

    Οποιος φοραει μαντιλα δεν σημαινει οτι ειναι ΤΟΥΡΚΟΣ. Μπορει να ειναι Ρομα η Πομακος

    Οι ΠΟΜΑΚΟΙ ειναι αρχαια ΘΡΑΚΙΚΗ ΦΥΛΗ, Ειναι δηλ Γνησιοι ΘΡΑΚΕΣ.

    Η ΘΡΑΚΗ ΞΕΚΙΝΑ (ΔΥΤΙΚΑ) ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΩΣ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ, (ΒΟΡΕΙΑ) ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή