Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Ο Γ.Γ. της «HEZBOLLAH», H. NASRALLAH, δεν μετέβη στην Τουρκία για λόγους ασφάλειας.

ü  Ο H. NASRALLAH δεν μετέβη στην Τουρκία για λόγους ασφάλειας (DEBKA, 22/06/10)

Ο Γ.Γ. της «HEZBOLLAH», H. NASRALLAH, δεν μετέβη στην Τουρκία για λόγους ασφάλειας. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός, R. Τ.ERDOGAN, είχε απηύθυνε πρόσκληση στον H. NASRALLAH να επισκεφθεί την Άγκυρα, την προηγούμενη εβδομάδα, με τη συνοδεία των Υπηρεσιών Πληροφοριών του Ιράν, της Συρίας, της Τουρκίας και της Υπηρεσίας Ασφάλειας της «HEZBOLLAH», σύμφωνα με το «DEBKA».
Η ίδια ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι:
1. Ο NASRALLAH θεώρησε τα δύο σχέδια που αφορούσαν στη μετάβασή του στην Άγκυρα, παρακινδυνευμένα. Το πρώτο προέβλεπε να μεταβεί, αεροπορικώς, στην Άγκυρα, με συριακό ή ιρανικό στρατιωτικό α/φος, τη στιγμή που η Τουρκία αρνήθηκε να παρέχει δικό της. Το δεύτερο προέβλεπε να μεταβεί οδικώς στην Άγκυρα, ωστόσο ο ίδιος έκρινε ότι το 10ωρο ταξίδι του στους αυτοκινητοδρόμους της Συρίας θα άφηνε εκτεθειμένη τη συνοδεία του στα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

2. Ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του NASRALLAH και του κλιμακίου της «ΜΙΤ»,  που είχε μεταβεί στη Βηρυτό για το λόγο αυτό, χρονοτριβούσαν, ο Τούρκος Πρωθυπουργός άρχισε να μην επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόψη επίσκεψη. Ο λόγος είναι ότι με τη συγκεκριμένη επίσκεψη θα επαληθευόταν ο ισραηλινός ισχυρισμός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί «τρομοκράτες» στην εκστρατεία μίσους κατά του Ισραήλ, η οποία δέχεται έντονη κριτική στο εσωτερικό της χώρας, διότι θεωρείται ότι βλάπτει τα συμφέροντα της Τουρκίας. Έτσι το κλιμάκιο της «ΜΙΤ» επέστρεψε στην Άγκυρα.
Το «DEBKA» ισχυρίζεται ότι για να σώσει τα προσχήματα, ο Γ.Γ. της «HEZBOLLAH» άφησε να διαρρεύσει, χθες, στην ε/φ του Κουβέιτ «A-RAI», ότι η οργάνωση ματαίωσε, στο παρά πέντε, δολοφονία ανώτατου Ισραηλινού αξιωματούχου που βρισκόταν σε διακοπές, ο οποίος ανακλήθηκε στο Tel Aviv για το λόγο αυτό. Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε πως η οργάνωση απείλησε ότι οποιαδήποτε απόπειρα δολοφονίας κατά της ηγεσίας της «HEZBOLLAH» σημαίνει πόλεμο, ενώ θα ξεκινούσε μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου