Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

"καλοπροαίρετος" ανθελληνισμόςτου Χρήστου Καπούτση

Το τελευταίο διάστημα διακινούνται διάφορες  «περίεργες» απόψεις, όπως:  να τα βρούμε με την Τουρκία, να υποχωρήσουμε από πάγιες εθνικές θέσεις, να μην αναχαιτίζουμε τα τουρκικά μαχητικά διότι οι αναχαιτίσεις είναι δαπανηρές, Αθήνα και Άγκυρα να συμφωνήσουν στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου επιτρέποντας στα τουρκικά ερευνητικά πλοία «ΤΣΕΣΜΕ» και  «ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ» να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους στην ελληνική υφαλοκρηπίδα,  ώστε να έχουμε οικονομικό όφελος, να μειώσουμε και άλλο τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η τουρκική απειλή είναι  μύθος για να κερδίζουν οι έμποροι όπλων, και άλλα ηχηρά παρόμοια.
Επειδή υπάρχουν και πολλοί «καλοπροαίρετοι» άνθρωποι, πολιτικοί,  επιστήμονες , δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί , που ενστερνίζονται και διακινούν τέτοιες απόψεις, νομίζω ότι , θα πρέπει να μελετήσουν λίγο πιο προσεχτικά και την Ιστορία της περιοχής και την πολιτειακή δομή της Τουρκίας και κυρίως, τους Στρατηγικούς στόχους της  Άγκυρας και ποιες δυνάμεις και για ποιους γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς λόγους  υποστηρίζουν την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας. Η Τουρκία με την στήριξη της Δύσης, επιδιώκει να γίνει ηγεμονεύουσα υπερδύναμη αποδεκτή από τα γειτονικά κράτη. Άλλωστε , η έκφραση της πολιτικής του νέο-οθωμανισμού , δεν είναι η βίαιη προσάρτηση εδαφών, αλλά η πνευματική και πολιτιστική υπεροχή του τουρκικού- οθωμανικού- ισλαμικού  πολιτισμού, στους Λαούς , που κατοικούν στα όρια της πάλε ποτέ οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Βαλκάνια- ΑΝ. Μεσόγειος). Η θεωρία του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούντογλου περί «μηδενικών προβλημάτων» με τα γειτονικά κράτη, υπονοεί ακριβώς την αδυναμία ή απροθυμία αντίδρασης των κρατών στις στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας. Κάποιοι μάλιστα έλληνες διανοούμενοι που ενστερνίζονται τις απόψεις Νταβούντογλου, υποστηρίζουν, με ενυπόγραφα άρθρα τους στον τύπο,  ότι θα πρέπει να ενταχθούμε, με το αζημίωτο, υπό την πολιτιστική σκέπην της νέο-οθωμανικης Τουρκίας!! Διακεκριμένος Έλλην  δημοσιογράφος έγραψε σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, ότι, ενώ οδεύουμε προς Παγκόσμια Διακυβέρνηση, εμείς οι Έλληνες επιμένουμε στο ρόλο του «συνοριοφύλακα», δηλαδή να φυλάμε τα σύνορα με την Τουρκία! Και προτείνει την διαγραφή των αμυντικών δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό!
Με κίνδυνο να δεχτώ  τα «καλοπροαίρετα»   καυστικά βέλη της κριτικής των προοδευτικών, εκσυγχρονιστών και φιλειρηνιστών , υποστηρίζω ότι: ο ελληνισμός θα επιβιώσει , ως ανεξάρτητο συλλογικό υποκείμενο, αν στηριχτεί στις δικές του, τις εγχώριες Δυνάμεις και προτάξει τα Ελληνικά και Δημοκρατικά πολιτικά και πολιτιστικά πρότυπα. Αυτά τα πρότυπα, μαζί με μια ευέλικτη διπλωματία και με ισχυρές και αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις, μπορούν να σταματήσουν τον διαβρωτικό και αποδομητικό Ανθελληνισμό, που ιδιοτελώς ή αφελώς προωθούν και έλληνες διανοούμενοι…  
Αναγκαία προϋπόθεση είναι, το ελληνικό κράτος να αποτινάξει την επικυριαρχία της Τρόικας, να ανακτήσει το διεθνές κύρος του , ώστε και πάλι, η Ελλάδα να ανήκει στους έλληνες και όχι στους «φιλέλληνες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου