Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

"καλοπροαίρετος" ανθελληνισμός


του Χρήστου Καπούτση

Το τελευταίο διάστημα διακινούνται διάφορες  απόψεις, όπως:  να τα βρούμε με την Τουρκία, να υποχωρήσουμε από πάγιες θέσεις, να μην αναχαιτίζουμε τα τουρκικά μαχητικά διότι οι αναχαιτίσεις είναι δαπανηρές, Αθήνα και Άγκυρα να συμφωνήσουν στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, να μειώσουμε και άλλο τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η τουρκική απειλή είναι  μύθος για να κερδίζουν οι έμποροι όπλων, και άλλα ηχηρά παρόμοια.
Επειδή υπάρχουν και πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι, πολιτικοί,  επιστήμονες , δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί , που ενστερνίζονται και διακινούν τέτοιες απόψεις, νομίζω ότι , θα πρέπει να μελετήσουν λίγο πιο προσεχτικά και την Ιστορία της περιοχής και την πολιτειακή δομή της Τουρκίας και κυρίως, τους Στρατηγικούς στόχους της  Άγκυρας και ποιες δυνάμεις και για ποιους γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς λόγους  υποστηρίζουν την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας.
Άλλωστε , η έκφραση της πολιτικής του νέο-οθωμανισμού , δεν είναι η βίαιη προσάρτηση εδαφών, αλλά η πνευματική και πολιτιστική υπεροχή του τουρκικού- οθωμανικού- ισλαμικού  πολιτισμού, στους Λαούς , που κατοικούν  στα όρια της πάλε ποτέ οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Βαλκάνια- ΑΝ. Μεσόγειος).  Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ενταχθούμε, με το αζημίωτο, υπό την σκέπην της νέο-οθωμανικης Τουρκίας!!
Με κίνδυνο να δεχτώ  τα καυστικά βέλη της κριτικής των προοδευτικών, εκσυγχρονιστών και φιλειρηνιστών , υποστηρίζω ότι: ο ελληνισμός θα επιβιώσει , ως ανεξάρτητο συλλογικό υποκείμενο, αν στηριχτεί στις δικές του, τις εγχώριες Δυνάμεις και προτάξει τα Ελληνικά και Δημοκρατικά πολιτικά και πολιτιστικά πρότυπα. Αυτά τα πρότυπα, μαζί με μια ευέλικτη διπλωματία και με ισχυρές και αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις, μπορούν να σταματήσουν τον διαβρωτικό και αποδομητικό Ανθελληνισμό.
Και έτσι , το Ελληνικό κράτος να ξαναγίνει αξιόπιστο και  να ανακτήσει το  διεθνές κύρος του.

2 σχόλια:

 1. Μακάρι να είχαν τον ίδιο (ή παρόμοιο) τρόπο σκέψης και δυναμισμό οι κυβερνώντες της Ελλάδας, στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

  Φυσικά δεν έχω αυταπάτες καθώς όλα τα "δείγματα γραφής" της κυβέρνησης οδηγούν (αν δεν τους αναγκάσει να φύγουν ο λαός):

  σε μια "άρρωστη" και αδύναμη εξωτερική πολιτική,

  στην οικονομική εξαθλίωση των γηγενών,

  στην χρεοκοπία (ελεγχόμενη ή μη) του κράτους με αποτέλεσμα το γενικό ξεπούλημα,

  στον κατακερματισμό της Ελλάδας σε περιφέρειες (ημιαυτόνομες διοικητικές περιφέρειες που θα δρούν ανταγωνιστικά)

  και στην υποδοχή και άλλων λαθρομεταναστών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ειναι προφανες πως ολες οι παραπανω νεοφιλελευθερες αποψεις δεν υγιεις και υποκινουνται απο τουρκικες δυναμεις.
  Σε μια δυσκολη οικονομικα συγκυρια, η Ελλαδα οφειλει να διατηρει μια ισχυρη πολιτικη σταση διεθνως :[

  ΑπάντησηΔιαγραφή