Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τη Θράκη πρόκειται να επισκεφτεί ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ





Καταφθάνει  αυτή τη βδομάδα στη Θράκη ο αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ (Εθνικιστικής Δράσης), Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (στο οποίο ανήκουν και οι περιβόητοι "Γκρίζοι Λύκοι" που δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ το 1996) θα παραμείνει στη Θράκη για μερικές μέρες, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και χώρες των Βαλκανίων.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Θράκη ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα συναντηθεί με πολιτικούς και παράγοντες της Μουσουλμανικής Μειονότητας. Πρόκειται για το δεύτερο Τούρκο πολιτικό που επισκέπτεται τη Θράκη μετά τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί το γεγονός ότι η επίσκεψη του ηγέτη του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος, ο οποίος στη φωτογραφία φαίνεται να σχηματίζει με τα δάχτυλα του το σύμβολο των γκρίζων λύκων, θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος για την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.
Image
Αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι η πρόσφατη προσπάθεια του Κρίς Σπύρου και ομάδας ελληνοαμερικανών ομογενών να λειτουργήσουν στον ναό της Αγίας Σοφίας απαγορεύτηκε από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία δικαιολόγησε την πράξη της αυτή ισχυριζόμενη ότι η κίνηση των ελλήνων ομογενών θα μπορούσε να διαταράξει την τάξη στην Κωνσταντινούπολη.
Με βάση αυτή την τοποθέτηση της τουρκικής κυβέρνησης το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο η επίσκεψη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Θράκη δεν αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την διατάραξη της τάξης στην περιοχή αυτή, ειδικότερα δε όταν αυτή πραγματοποιείται εν μέσω εκλογικής περιόδου.
Οι εθνικιστικές τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος καθώς και η καταδικαστέες ακόμα και μέσα στην Τουρκία ακραίες θέσεις της νεολαίας του κόμματος του, των Γκρίζων Λύκων, θα έπρεπε να προβληματίσουν την ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ και των Αρχών Ασφαλείας όσον αφορά την επίσκεψη του Μπαχτσελί στη Θράκη.
Μόλις πριν από δύο μήνες άλλωστε πυρήνες τουρκικών εθνικιστικών κύκλων είχαν αφήσει τα σημάδια τους σε κεντρικούς τοίχους στο χωριό Αρίσβη στα ανατολικά του Νομού Ροδόπης γράφοντας συνθήματα όπως «Έλληνες έξω από την Θράκη».
Τον περασμένο Ιανουάριο στο ίδιο χωριό της Ροδόπης στην Αρίσβη, άγνωστοι ζωγράφισαν την «σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης» στον τοίχο εγκαταλειμμένου κτιρίου που βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης.
Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν δυστυχώς ότι στην περιοχή υπάρχουν άτομα που δεν επιθυμούν την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων θυμίζοντας τις προσπάθειες των τουρκικών εθνικιστικών οργανώσεων καθώς και της ΜΙΤ στην Κύπρο τη δεκαετία του 1960.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αποτελεί την άμεση αντίδραση της Ελλάδας

Του Χρήστου Καπούτση Εάν η Ελλάδα δεχτεί στρατιωτική προσβολή σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, τότε, την άμεση απάντηση με στρατιωτικά μέσα, θα δώσει η   71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία . Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μαχητικής   ισχύος του Στρατού Ξηράς.   Έδρα της Ταξιαρχίας είναι η Νέα Σάντα του νομού Κιλκίς. Στην θέση της Νέας Σάντας προϋπήρχε ο οικισμός Βολοβότ, ο οποίος κατοικούνταν από Τούρκους που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, για να έρθουν στη θέση τους Πόντιοι πρόσφυγες,   που προέρχονταν κυρίως από την περιοχή της Σάντας, γι’ αυτό άλλωστε έδωσαν στο νέο οικισμό την ονομασία Νέα Σάντα. Μάλιστα , με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία,   μετονομάστηκε   σε 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ». Η μετονομασία της Ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την Πατρίδα.   Το στρατιωτικό προσωπικό της   7...