Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ ΣΤΗ Ν.ΥΟΡΚΗ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Εκτός σύγχρονων τάσεων και εξελίξεων η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ιρανό πρόεδρο στη Ν.ΥΟΡΚΗ. Δεν χρειάζεται η χώρα μας με τα χίλια-μύρια προβλήματα και το αβέβαιο μέλλον να εμφανίζεται ότι προσφέρει χώρο και χρόνο συζήτησης στον επικεφαλής ενός από τα ROGUE κράτη και αντιδημοκρατικά καθεστώτα του πλανήτη που ευθύνεται για μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων-εξάλειψη δημοκρατικής αντιπολίτευσης-βασανιστήρια πολιτών στις φυλακές ΕΒΙΝ-αίμα στους δρόμους-άρνηση δικαιωμάτων στις γυναίκες-προκλητικά στρατιωτικά προγράμματα-υποστήριξη της τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο-παροχή καταφυγίων σε τρομοκράτες-υποστήριξη στην εξαφάνιση του κράτους του ΙΣΡΑΗΛ-καταπίεση μειονοτήτων-συστηματική παραβίαση πολλών αποφάσεων του ΣΑ/ΟΗΕ-μη συνεργασία με την ΙΑΕΑ-συγκρότηση μετώπου με υβριδικούς οργανισμούς που αποσταθεροποιούν την Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ κλπ. Ακόμα και στην περίπτωση όπως αναφέρεται ότι «μας ζήτησαν συνάντηση», με διπλωματικό τρόπο θα έπρεπε να την αποφύγουμε. Κανένας Δυτικός ηγέτης δεν έχει δει τον Ιρανό πρόεδρο πλην βέβαια του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ(αλλά η ΑΓΚΥΡΑ κινείται και προς άλλη κατεύθυνση…).Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ όλες οι χώρες της ΕΕ και οι πλείστες του ΟΗΕ έχουν ταχθεί υπέρ των αποφάσεων 1696-1737-1747-1929 που επιβάλουν κυρώσεις στο καθεστώς ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ-ΦΡΟΥΡΩΝ της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Η τιμωρία του καθεστώτος είναι η απομόνωση του. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΕΔΩ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΙ ΛΑΡΤΖΑΝΙ. Λάθος και τότε. Ο Ιρανός πρόεδρος ψάχνει για επαφές και μικρά-μεσαία στηρίγματα, ενώ προκλητικά τον είδα χθες βράδυ να δηλώνει ότι το μέλλον του κόσμου είναι με το ΙΡΑΝ! ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΙΡΑΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.


Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι η χώρα μας μπορεί να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή και σταθεροποιητικά… ΑΠΑΝΤΩ:

*Στην οιαδήποτε διαμεσολάβηση με τους Ιρανούς χρησιμοποιούνται η ΕΛΒΕΤΙΑ και το ΟΜΑΝ. Και κατά καιρούς η ΑΛΓΕΡΙΑ.(η ΧΙΛΑΡΙ ΧΘΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της ΜΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΣ ΟΜΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ τις ανωτέρω δυο χώρες).

*Κανένας λογικός διπλωμάτης δεν περιμένει από την ΕΛΛΑΔΑ να επιλύσει τα προβλήματα του ΚΟΛΠΟΥ και το προκλητικών προδιαγραφών ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ. Αν χρειαστεί κάποια κίνηση να γίνει οι 5+1 χώρες του ΣΑ/ΟΗΕ και η ΓΕΡΜΑΝΙΑ έχουν την ΙΑΕΑ και άλλους διεθνείς παράγοντες να επικοινωνήσουν με τους Ιρανούς. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ-ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Και ειδικά τώρα με τον ρόλο και επιρροή μας κάθετα υποβαθμισμένους…Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η διεθνής κοινότητα περίμενε την ΑΘΗΝΑ να προωθήσει διάλογο με ένα καθεστώς που έχει επιλέξει να προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικής βόμβας και προβάλει συνεχώς εμπόδια στον έλεγχο των εγκαταστάσεων του (ΝΑΤΑΝΖ-ΑΡΑΚ-ΚΟΜ-ΙΣΦΑΧΑΝ-κλπ)…Άλλο ο ΜΑΡΤΙ ΑΧΤΙΣΑΑΡΙ και άλλο η χώρα μας. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ. Μακάρι να είχαμε τις δυνατότητες και την διεθνή υποστήριξη να το παίξουμε ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ-ΜΙΤΣΕΛ-ΣΟΛΑΝΑ-ΜΠΙΛΝΤ-ΝΤΕ ΚΟΥΕΓΙΑΡ-ΑΧΤΙΣΑΑΡΙ-ΜΠΕΗΚΕΡ-ΠΑΛΜΕΡ-κλπ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.(ως διεθνείς διαμεσολαβητές).

*Το μείζον θέμα είναι αν από την πλευρά μας εφαρμόζουμε τις διεθνείς κυρώσεις κατά του ΙΡΑΝ και τι ρόλο παίζει η Ιρανική τράπεζα στην ΑΘΗΝΑ. Γνωρίζω και έχω ήδη γράψει ότι η ΕΛΛΑΔΑ εισάγει πετρέλαιο από το ΙΡΑΝ, αλλά καλό είναι-εν όψει αυτών που έρχονται-να έχουμε εναλλακτική τροφοδοσία….

*Έχω γίνει δέκτης δυσαρέσκειας από το πρωί, για την συνάντηση από εκπροσώπους 4 χωρών της περιοχής Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΚΟΛΠΟΥ-ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. Και έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα στις τοποθετήσεις τους. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΕΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΣΑΒΕΣ-ΟΡΤΕΓΚΑ-ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ-κλπ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ που η «παρέα» του είναι τα τρισάθλια καθεστώτα της Β.ΚΟΡΕΑΣ-ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ-ΜΙΑΝΜΑΡ. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι έβαλαν εμάς ως καλοθελητές, την στιγμή που για το ΙΡΑΝ υπάρχει η ΣΥΡΙΑ, ο ΛΙΒΑΝΟΣ και το πλούσιο ΕΜΙΡΑΤΟ του ΚΑΤΑΡ.

*Ο πρωθυπουργός είναι έξυπνος άνθρωπος και γνωρίζει τις διεθνείς σχέσεις και τις παγίδες. Θα περίμενα να συμμετέχει σε ημερίδα-διάσκεψη για την αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ απέναντι στην ιρανική πυραυλική απειλή… Τέλος επί εποχής αειμνήστου πατέρα του κάτι «ιδιότυπες» συζητήσεις και συμμετοχή μας σε προτάσεις (που ευτυχώς έμειναν στα χαρτιά) για ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ-ΑΠΥΡΑΥΛΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ/6 ΚΡΑΤΩΝ –κλπ δεν έφεραν κάποια αποτελέσματα στην χώρα την εποχή του ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Το ίδιο θα έλεγα και με την διαμεσολάβηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για την αποδοχή του ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΑΝΣ-ΟΟΥΕΝΣ για την ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ(1993) που ήταν τελικά παταγώδης αποτυχία και φθάσαμε μετά στις αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και το ΣΧΕΔΙΟ ΝΤΕΗΤΟΝ του ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ. Άρα όταν κάνουμε τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να έχουμε πολύ καλή κάλυψη…(πηγή μου από ΙΡΑΝ-ΟΜΑΝ μου είχε γράψει προ 7ημέρου ότι οι Ιρανοί επεδίωκαν συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό).ΑΥΤΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΔΙΕΞΟΔΟ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ;bayrampasa
New poster
  

Σχόλια

  1. Κύριε Καπούτση,

    Οχι ότι θεωρώ τον ΓΑΠ κανένα σοβαρό πολιτικό μέγεθος (delivery κάνει ο άνθρωπος) για να υπερασπιστώ την κίνηση εντυπωσιασμού του (αποβλέπει και σε μελλοντική θεση του ΟΗΕ), αλλά η ευαισθησία του κ. Δρούγου καθιστά προφανές ότι και ο κος Δρούγος αποτελεί θλιβερό φερέφωνο συγκεκριμένων κύκλων. Θα ήθελα να του συστήσω να πάψει να γλύφει αυτούς που φτύνουν τον Ελληνισμό. Ελεος πιά. Επίσης θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι ανεξάρτητα ποιός είναι ο Αχμαντινεζαντ, το ΙΡΑΝ δεν ξεκίνησε κανένα πόλεμο τα τελευταία 1400 χρόνια (σημ. δεν ξεκίνησε), ενώ τα αφεντικά του κου Δρούγου τρέφονται δια του αίματος των λαών.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα