Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΜΑΤΑ

του Χρήστου Καπούτση

   
    Τα παγιδευμένα δέματα, που περικλείουν μικρής ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς, επαναφέρουν στην επικαιρότητα  το θέμα της εξάρθρωσης των τρομοκρατικών ομάδων, που δρουν σχεδόν ανενόχλητες στην Αθήνα.
Είναι σαφές ότι στο λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό» χώρο, έχουν δημιουργηθεί κάποιοι πυρήνες από επαγγελματίες της τυφλής βίας.
Το χειρότερο είναι ότι, κάποια από αυτά τα ακραία στοιχεία, προσανατολίζονται στην ένοπλη δράση.  Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι, υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο. Είναι η πιθανή διασύνδεση των ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων με τη Διεθνή Τρομοκρατία, όμως,  δεν υπάρχουν προς το παρόν, επαρκή στοιχεία, που να τεκμηριώνουν αυτό το  ενδεχόμενο.

Θα πρέπει, να διευκρινίσουμε το εξής:  η οικονομική κρίση και η προφανής αναξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος, δεν γέννησαν  την Τρομοκρατία και την Εγκληματικότητα. ΑΥΤΕΣ ως ακραίες αντισυστημικές εκδηλώσεις υπήρχαν και σε εποχές πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ευμάρειας και ευημερίας. 
Οι εγχώριοι εγκληματίες και οι επαγγελματίες της τρομοκρατίας, προβάλλουν ως άλλοθι την οικονομική κρίση και καπηλεύονται το πολιτικοψυχολογικό κλίμα,  που η κρίση δημιουργεί , και ωθεί ανήσυχους νέους, που βιώνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον τη μιζέρια και την κοινωνική  περιθωριοποίηση,  στην υιοθέτηση μεθόδων σύγκρουσης , με ότι αυτοί χαρακτηρίζουν ως πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Η σύγκρουση αυτή όμως έχει  πολιτικό-ιδεολογικό υπόβαθρο. 
Πάντως σε κάθε περίπτωση, η υγιής αντίδραση στις αντιλαϊκές επιλογές της Κυβέρνησης, των θιγομένων πολιτών, των εργαζομένων, των απολυμένων, των συμβασιούχων, των ανέργων, δεν θα πρέπει να συνδέεται με κανένα τρόπο με τους επαγγελματίες της τρομοκρατίας. Αυτοί είναι στυγνοί εγκληματίες , ανήκουν στην περιοχή του οργανωμένου εγκλήματος και θα πρέπει να απομονωθούν από το κοινωνικό σύνολο, εισπράττοντας  την κοινωνική χλεύη και αποδοκιμασία. Και φυσικά, οι μετέχοντες στις τρομοκρατικές ομάδες επιβάλλεται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών τους,  από το συντεταγμένο και ευνομούμενο ελληνικό κράτος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζεται από τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές. 

Σχόλια

  1. Πως εξηγήτε το οτι όλοι οι συλληφθέντες και οι καταζητούμενοι πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στο Ψυχικό ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσω...

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αποτελεί την άμεση αντίδραση της Ελλάδας

Του Χρήστου Καπούτση Εάν η Ελλάδα δεχτεί στρατιωτική προσβολή σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, τότε, την άμεση απάντηση με στρατιωτικά μέσα, θα δώσει η   71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία . Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μαχητικής   ισχύος του Στρατού Ξηράς.   Έδρα της Ταξιαρχίας είναι η Νέα Σάντα του νομού Κιλκίς. Στην θέση της Νέας Σάντας προϋπήρχε ο οικισμός Βολοβότ, ο οποίος κατοικούνταν από Τούρκους που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, για να έρθουν στη θέση τους Πόντιοι πρόσφυγες,   που προέρχονταν κυρίως από την περιοχή της Σάντας, γι’ αυτό άλλωστε έδωσαν στο νέο οικισμό την ονομασία Νέα Σάντα. Μάλιστα , με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία,   μετονομάστηκε   σε 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ». Η μετονομασία της Ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την Πατρίδα.   Το στρατιωτικό προσωπικό της   7...