Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ «ΝΕΟ» ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Του Χρήστου Καπούτση

                Χθες και  Σήμερα στην  πρωτεύουσα της Πορτογαλίας τη Λισσαβώνα, συζητιέται το μέλλον του  ΝΑΤΟ.
Εκεί  γίνεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή Αρχηγών  Κρατών και Κυβερνήσεων, όπως ο Μπάρακ Ομπάμα, η Μέργκελ, ο Σαρκοζί , ο Κάμερον κ.ά. Συμμετέχουν  επίσης και οι υπουργοί εξωτερικών και Άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Στις εργασίες συμμετέχουν και ο Πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου καθώς και  οι Υπουργοί Εξωτερικών Δ.Δρούτσας και Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
 Οι ηγέτες της Δυτικής Συμμαχίας  αποφασίζουν για το νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ.  Στη Λισσαβώνα, μόλις λήξη η Σύνοδος Κορυφής,  θα πρέπει να έχει απαντηθεί με πειστικό τρόπο,  το ερώτημα, γιατί θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει το ΝΑΤΟ και στον 21ο αιώνα, παρότι αποτελεί απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου!


Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε χθες βράδυ ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Φ.Ράσμουσεν και αναμένεται να εγκριθεί από τους Συνέδρους,  το ΝΑΤΟ θα μετεξελιχτεί σε έναν  δυναμικό και ευέλικτο πολιτικο-στρατιωτικό οργανισμό, που θα οικοδομεί την ασφάλεια και θα αντιμετωπίζει απειλές όπως είναι η τρομοκρατία, η πειρατεία , ο κυβερνοπόλεμος και οι πυραυλικές επιθέσεις, από κράτη με αυταρχικά καθεστώτα όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα. Και ακόμη, ως απειλές για  την παγκόσμια ισορροπία και ασφάλεια προσδιορίζονται ο θρησκευτικός φανατισμός, η μετανάστευση, οι κοινωνικές ανισότητες,   η παράνομη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, καθώς επίσης και η διασπορά όπλων μαζικής καταστροφής.
Σχεδιάζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα αλλά και η δυνατότητα του ΝΑΤΟ, να παρεμβαίνει σε περιοχές ενόπλων συγκρούσεων ή τρομοκρατικής δράσης, όπως συμβαίνει τώρα στο Αφγανιστάν.
ΤΟ ΝΑΤΟ μετατρέπεται σε Παγκόσμιο «χωροφύλακα», ουσιαστικά σε τοποτηρητή και εγγυητή των πολύμορφων συμφερόντων της Δυτικής Συμμαχίας (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.) διευρυμένης με το Ισραήλ και την Αυστραλία.

Στο σχέδιο του Γ.Γ. κ.Ρασμούσεν, που   θα εγκριθεί σήμερα αργά το απόγευμα, από τους Συνέδρους, παρουσιάζεται λεπτομερώς το νέο Στρατηγικό δόγμα της Συμμαχίας, καθώς επίσης και τα σχέδια  που αφορούν την  εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, στα Βαλκάνια (Ρουμανία- Βουλγαρία), στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο ,  στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και στην Τουρκία.
Η Τουρκία απαιτεί να αναλάβει τη διοίκηση ορισμένων τομέων του ΝΑΤΟϊκού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος, προκειμένου να εγκρίνει την εγκατάστασή του.
Η Τουρκία, για μία ακόμη φορά, προσπαθεί να επωφεληθεί από τα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ και να προωθήσει στα πλαίσια της Συμμαχίας τα συμφέροντα και τις Στρατηγικές της επιδιώξεις.

Στα ενδιαφέροντα αυτής της Συνόδου είναι ότι για  πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ, παρίσταται  σε  σύνοδο Κορυφής  ο πρόεδρος της Ρωσίας! Η παρουσία του προέδρου της Ρωσίας Ντιμίτρι  Μεντβέντεφ στη Λισσαβώνα, σχετίζεται με τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην εγκατάσταση  αντιπυραυλικής ασπίδας, ως αφετηρία ευρύτερης συνεργασίας. Αν ευοδωθεί η συνεργασία ΝΑΤΟ και Ρωσίας και στον στρατιωτικό τομέα, ασφαλώς θα έχουμε Στρατηγικές αλλαγές στην παγκόσμια ανισορροπία ισχύος και είναι σαφές , ότι προκύπτει ένα πολυπολικό διεθνές περιβάλλον ασφάλειας.   

Η Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από το νέο αμυντικό δόγμα του ΝΑΤΟ . ΚΑΙ αυτό διότι, θα διατηρηθεί η ισχύς του περίφημου άρθρου 5 του ΙΔΡΥΤΙΚΟΎ καταστατικού του ΝΑΤΟ, που προβλέπει τη συλλογική άμυνα, στην  περίπτωση που απειληθεί ένα από τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας.  Ωστόσο ομιχλώδες παραμένει το τοπίο, για τα Νατοϊκά Στρατηγεία και τα όρια επιχειρησιακής ευθύνες τους, όταν περιλαμβάνουν Εθνικό εναέριο χώρο, όπως το Στρατηγείο της Σμύρνης και το Αιγαίο. Γενικά οι στόχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του νέου ΝΑΤΟ,  δεν είναι απόλυτα σαφείς! Παρόλα αυτά , Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει μάλλον αυτάρεσκα, ικανοποιημένη από το νέο Στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ.

                     **********************************8
Στην ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας για τα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη συμφώνησαν την Παρασκευή οι ηγέτες των κρατών της Συμμαχίας στη Σύνοδο της Λισσαβόνας, ανοίγοντας παράθυρο και για τη συμμετοχή της Ρωσίας.
Το σύστημα «ομπρέλας» προβλέπει την εγκατάσταση αντι-αεροπορικών συστημάτων με αμερικανικούς πυραύλους και ραντάρ που θα συνδεθούν με τα συστήματα των ΗΠΑ. Μόνο η σύνδεση των υφιστάμενων συστημάτων εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 200 εκατ. ευρώ στα 28 μέλη.
Η ασπίδα «προσφέρει έναν ρόλο σε όλους τους συμμάχους μας και ανταποκρίνεται στις απειλές της εποχής» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Οι ηγέτες των χωρών της Συμμαχίας σκοπεύουν να προσκαλέσουν και τη Μόσχα να συμμετέχει, κατά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ το Σάββατο, η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μετά την αναταραχή που προκάλεσε ο πόλεμος Ρωσίας-Γεωργίας τον Αύγουστο του 2008.
Στην απόφαση να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραδίδουν τις αρμοδιότητες ασφάλειας στο Αφγανιστάν, με στόχο να έχει αποσυρθεί μεγάλο μέρος της συμμαχικής δύναμης από τη χώρα μέχρι το 2014, επιμένει η Συμμαχία παρά την ισχυρή ακόμη παρουσία των Ταλιμπάν.
 Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν ανέφερε από τη Λισαβόνα όμως ότι το ΝΑΤΟ είναι προσηλωμένο στον στόχο του 2014, μετά το οποίο θα μείνουν μόνο μικρότερες στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν για περαιτέρω εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων.
Τη θέση του υπέρ της παράδοσης αρμοδιοτήτων στις αφγανικές δυνάμεις ήδη από το 2011 τόνισε στη Λισσαβόνα και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
                       *****************88
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας ο έλληνας πρωθυπουργός είχε σύντομο διάλογο με τον Αμπτουλάχ Γκιούλ, τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και την Άγκελα Μέρκελ.

Ο διάλογος έγινε όταν ο κ. Γκιουλ ανέφερε, κατά τη συζήτηση του θέματος των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΝΑΤΟ, τη γνωστή θέση της Τουρκίας για τη συμμετοχή της Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς και εν προκειμένω στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να λυθεί το Κυπριακό και ζήτησε από όσους μπορούν να βοηθήσουν για να λυθεί το θέμα, να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, όπως επιθυμεί και ο κ. Χριστόφιας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.

Ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία και με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος του είπε ότι και οι δύο ανέλαβαν τα ηνία των χωρών τους σε πολύ δύσκολες περιόδους και ότι προσπαθούν και οι δύο πολύ.

Σχόλια

  1. καλημερα
    part 1


    EURABIA η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ

    From HEIL GAP

    Για να βαλετε φωτογραφια παρακαλω πηγαινετε στην διευθυνση της wiki
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Eurabia_map.png

    Έχουμε ζήσει μια ελεύθερη ζωή και σήμερα έχουμε ένα μεγάλο πονοκέφαλο από τα γεγονότα παίζουν έξω.
    Οι αυτό-αποκαλούμενες Φιλελεύθερες δημοκρατίες όπως τις απολαμβάναμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών βρίσκονται στο ένα άκρο .
    Ο Νόμος της Σαρία είναι από την άλλη.πλευρα .
    Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είναι κάπου στη μέση.

    Ωστόσο, αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ενώ , είναι μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πολλών (όχι μόνο στον ισλαμικό κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες), ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έριξαν στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν πραγματικά μια ελεγχόμενη κατεδάφιση που οργανώθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση και στη συνέχεια κατηγόρησε για τους μουσουλμάνους.. Έχω δει αυτή τη διατριβή .Μίλησαν πολλές φορές για αυτό τα μέσα ενημέρωσης. Αν και συχνά (αν όχι πάντα) την απέρριπταν και χλεύαζαν, όμως τουλάχιστον είναι κάτι που αναφέρεται.
    Αντίθετα, ο ορος της Ευραραβίας - η οποία υποστηρίζει ότι η Ισλαμοποιηση της Ευρώπης δεν συνέβη μόνο κατά τύχη, αλλά με την ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών - σπανίως αναφέρεται , μα τι λέω τώρα , δεν αναφέρεται καθόλου, παρά το γεγονός ότι είναι πιο εύκολο να τεκμηριωθεί.
    Από την άλλη αφελέστατα θα σκαφτόταν κανείς ότι ίσως δεν ταιριάζει με την αντί-αμερικανική διάθεση πολλών δημοσιογράφων;
    Όλως περιέργως, ακόμα και αυτοί οι δημοσιογράφοι των αριστερών τάσεων οι οποίοι είναι κατά τα άλλα καυστικότατοι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης,( λόγω της ελεύθερης αγοράς ), άλλα δεν γράφουν ποτέ για τα στοιχεία της Ευραραβίας.
    = Αυτό είναι ένα θέμα συνολικού μετασχηματισμού της Ευρώπης, που είναι το αποτέλεσμα μιας εσκεμμένης πολιτικής» =, δήλωσε ο Bat Ye'or.
    "Είμαστε τώρα έτοιμοι να προχωρήσουμε προς μια συνολική αλλαγή στην Ευρώπη, η οποία θα είναι όλο και περισσότερο Ισλαμοποιημενη και θα μετατραπεί σε πολιτικό δορυφόρο του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου. Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αποφασίσει σχετικά για μια συμμαχία με τον αραβικό κόσμο, μέσα από την οποία το αραβικό και μουσουλμανικό στοιχείο έχει δεσμευτεί να δεχθεί προσέγγιση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Αυτό δεν είναι μόνο κάτι που αφορά την εξωτερική πολιτική, αλλά και σε από μέσα θέματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας, όπως η μετανάστευση, η ένταξη των μεταναστών και η ιδέα ότι το Ισλάμ αποτελεί μέρος της Ευρώπης ".
    «Η Ευρώπη βρίσκεται υπό συνεχή απειλή της τρομοκρατίας. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ένας τρόπος άσκησης πίεσης για τις ευρωπαϊκές χώρες να παραδοθούν στις συνεχείς απαιτήσεις των αράβων εκπροσώπων». Απαιτούν, για παράδειγμα, ότι η Ευρωπαίοι πρέπει πάντα να μιλούν θετικά για τους Παλαιστίνιους και εναντίον του Ισραήλ. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. part 2

    Έτσι, η = Ευραραβία = η σύμβαση αυτή διευκόλυνε τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες να διατηρηθούν σημαντικές σφαίρες επιρροής στην πρώην ευρωπαϊκές αποικίες, ανοίγοντας, παράλληλα, τεράστιες αγορές για τα ευρωπαϊκά προϊόντα στον αραβικό κόσμο, ιδίως στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, προκειμένου να εξασφαλιστούν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη .
    Αυτό φυσικά και το γνώριζε ο Αβρουρης ο κρεατοελιάς όπως γνώριζε πως θα καταστρέψει και την εναπομένουσα βίο-τεχνια-βιο-μηχανια και όλα να δουλέψουν καλά πια μόνο για την γαλλογερμανια .
    Επιπλέον, σκοπεύουν να κάνουν την Μεσόγειο ευρώ-αραβικό εσωτερική θάλασσα, ευνοώντας την μουσουλμανική μετανάστευση και την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας με ισχυρή ισλαμική παρουσία στην Ευρώπη.
    Η χρήση του όρου «Ευραραβίας» εισήχθη για πρώτη φορά στα μέσα του 1970, όπως ήταν και ο τίτλος ενός περιοδικού που εκδίδονται από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου για την γάλλο-αραβική αλληλεγγύη,
    Αντ 'αυτών σήμερα εκείνοι που βάζουν μπρος τις συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις ( που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τους Άραβες ) και τις πραγματοποιούν δεν είναι άλλοι από τους ευρωπαίους ηγέτες , μαζί με τους ευρωβουλευτές.μας.
    Ο ΟΠΕΚ ο οποίος όχι μόνο δημιούργησε μια ισχυρή εισροή πετροδολαρίων σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η οποία επέτρεψε στους Σαουδάραβες να χρηματοδοτήσουν μια παγκόσμια ισλαμική αναβίωση, αλλά είχε επίσης αντίκτυπο στη Δύση, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
    Αυτή η πολιτική ατζέντα έχει ενισχυθεί από τη σκόπιμη πολιτιστική μεταμόρφωση της Ευρώπης
    Ευρώ-αραβικά Συμπόσια διάλογοι πραγματοποιήθηκαν στη Βενετία (1977) και το Αμβούργου (1983) που περιλάμβαναν συστάσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία
    Οι συστάσεις αυτές συνοδεύονται από μια σκόπιμη, προνομιακή εισροή αράβων και άλλων μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη σε τεράστιους αριθμούς.
    Στις συστάσεις αυτές περιλαμβάνονται και ο συντονισμός των προσπαθειών που καταβάλλονται από τις αραβικές χώρες για τη διάδοση της αραβικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Ευρώπη, καθώς και η αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών και αραβικών ειδικοτήτων, προκειμένου να παρουσιάσθει μια θετική εικόνα του αραβο-ισλαμικού πολιτισμού και σύγχρονων αραβικών θεμάτων προς το μορφωμένο κοινό στην Ευρώπη. Άδω πιστεύω ότι μάλλον έβαλαν το χεράκι τους και οι Ροτσιλντ με την προώθηση της μουσικής ETHNIC , Μπορεί όμως να κάνω και λάθος .
    Ο κύριος παράγοντας αυτής της πολιτικής είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό και ο σύνδεσμος για την ευρώ-αραβική συνεργασία, που ιδρύθηκε το 1974. Αλλά κύριο όργανο του διαλόγου είναι το Ινστιτούτο MEDEA ( η Μήδεια ) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ερευνών για τη μεσογειακή και ευρωαραβική συνεργασία, η οποία δημιουργήθηκε το 1995 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πολιτιστικό μέτωπο άρχισε να υπάρχει μια πλήρης επανεγγραφή της ιστορίας, στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
    Ο στόχος αυτός επιβεβαιώθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ στην ομιλία του της 8 Απρίλη του 1996 στο Κάιρο . Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η ΕΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. part 3

    και η πολιτική της σε όλους τους πολιτιστικούς οργανισμούς της ΕΕ, έχουν εφεύρει μια φαντασίωση σχετικά με τον ισλαμικό πολιτισμό και την ιστορία.
    Η ιστορική καταγραφή των παραβιάσεων των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους μη-μουσουλμάνους και των γυναικών στο πλαίσιο της Σαρία (ισλαμικός νόμος) είναι είτε αγνοούνται ή τείνουν να απορριφθούν .Και δεν είχαν άδικο κάποιοι ίσως οι πιο ευφάνταστοι που από προχθές άρχισαν να ανησυχούν, όταν είδαν τον δήμιο με το τσεκούρι πάνω από το θύμα του την γυναίκα , στην συγκέντρωση επίδειξης δύναμης , των λαθροεισβολεων μπροστά στον περίβολο του πανεπιστήμιου μας .
    Σε αυτή την κοσμοθεωρία το μόνο κινδύνους που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.
    Οι δημιουργοί της Ευραραβίας έχουν διεξαχθεί μια επιτυχημένη εκστρατεία προπαγάνδας ενάντια σε αυτές τις δύο χώρες στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης
    Στις 31 Ιανουαρίου 2001, με την αναζωπύρωση της παλαιστινιακής τρομοκρατικής τζιχάντ, ο Επίτροπος Chris Patten δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η εξωτερική πολιτική της Ευρώπης θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην νότια της πτέρυγα (οι αραβικές χώρες, στην ορολογία της ΕΕ), προσθέτοντας ότι Ενθουσιάστηκα από τη γενική συμφωνία να δοθεί μεγαλύτερη ορατότητα στην μεσογειακής εταιρικής σχέσης.
    Το νέο ευρωπαϊκό πολιτισμό των αποφάσεων μπορεί δικαίως να χαρακτηρισθεί ως πολιτισμός ''της dhimmitude.''Η dhimmitude λέξη προέρχεται από τον ισλαμικό νομικό χαρακτηρισμό ''dhimmi.'' Αναφέρεται στα υποταγμένα άτομα μη μουσουλμάνους που δέχονται περιοριστική και εξευτελιστική υποταγή μπροστά στην ισλαμική δύναμη, προκειμένου να αποφευχθεί η υποδούλωση ή ο θάνατος τους.
    Ο κ. Καραμπελιας τους αποκαλεί ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ. Το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα, είναι ένα προϊόν του τρέχοντος έτους ηλικίας 1.300 ετών δυναμικής τζιχάντ, κατά την οποία κάποτε ακμάζοντες μη μουσουλμανικοί πολιτισμοί στην πλειοψηφία έχουν μειωθεί σε μια κατάσταση δυσλειτουργίας και dhimmitude.
    Οι dhimmis είναι κατώτερα όντα, που υφίστανται την ταπείνωση και την επιθετικότητα στη σιωπή.
    Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στους Μουσουλμάνους να απολαμβάνουν μια ατιμωρησία που αυξάνει τόσο το μίσος τους όσο και την αίσθηση της ανωτερότητας, υπό την προστασία του νόμου.
    Η Ευραραβία δεν είναι ένα μυθιστόρημα αλλά είναι ,από προχθές , μια νέα πραγματικοτητα στην Αθηνά .

    ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΡΙΟ .
    HEIL GAP (or mind the GAP) If You Can Do It

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. part 4
    EURABIA η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ
    ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

    From HEIL GAP
    Φωτογραφία μιας άλλης EURABIA στο διαδίκτυο
    http://mauryk2.files.wordpress.com/2010/02/eurabia-1.jpg

    Η Ευραραβία είναι ένα μυθιστόρημα αλλά από προχθές και μια νέα οντότητα στην Αθηνά .
    Διαθέτει πολιτικές, οικονομικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές, ΜΜΕ , στοιχεία τα οποία επιβάλλονται για ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ευρώπη από ισχυρές κυβερνητικές ομάδες πίεσης.
    Ενώ οι Ευρωπαίοι ζουν εντός των περιορισμών της Ευραραβίας, εκτός από μια κάπως συγκεχυμένη ενημέρωση, λίγοι είναι πραγματικά εκείνοι που πραγματικά συνειδητοποιούν αυτά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση.
    Καθώς η Ευραραβικη πολιτική, που εκφράζεται μονό μέσα από σκοτεινές διατυπώσεις, διεξάγεται στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και όλα συντονίζονται με απόλυτη αδιαφάνεια στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ .
    Απλώνεται μια αντί-αμερικανική και αντισημιτική ευρώ-αραβική υπό-κουλτούρα δια της διαπλοκής και συμπαράστασης των μέσων ενημέρωσης και του πολιτιστικού τομέα Αλλά αυτό γίνεται μόνο για λόγους κοινωνικής ψυχολογίας και σαν ένας ανώδυνος τρόπος εκτόνωσης της επαναστατικότητας των νεολαίων .
    Στην πράξη η Ευραραβια καλύπτει οικονομικά τους πόλεμους των ΗΠΑ και νομοθετεί αυστηρούς τους νόμους για τους αρνητές του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ .
    Σύμφωνα με τη Ye'or, στη Γαλλία και την υπόλοιπη δυτική Ευρώπη δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν την πολιτική τους: «Είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και επιδιώκεται με συνέπεια μέσω της πολιτικής για τη μετανάστευση, την προπαγάνδα, τη στήριξη εκκλησία, οικονομικές ενώσεις και τις ενισχύσεις, πολιτιστικών, των μέσων ενημέρωσης . και ακαδημαϊκή συνεργασία.
    Γενιές μεγάλωσαν σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο , ήταν εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι για να το υποστηρίξουν και προπαντός τους ψυχαναγκασαν να το αποδεχτούν ».
    Η ομοσπονδία είναι, φυσικά, το κράτος και «εδώ και δεκαετίες τώρα οι πρωταθλητές της ΕΚ / ολοκλήρωσης της ΕΕ έχουν ορκιστεί ότι ότι δεν έχουν καμία γνώση περί τέτοιων σχεδίων. Η ΕΟΚ / ΕΚ / ΕΕ έχει αποκτήσει σταδιακά όλο και περισσότερο τα χαρακτηριστικά της υπερεθνικής Ομοσπονδία:. Σημαία, Εθνικό Ύμνο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Νόμισμα, οι Νόμοι "
    Οι ιδρυτές της ΕΕ "ήταν προσεκτικοί μόνο να δείξουν στους πολίτες τους τα καλοήθη χαρακτηριστικά του σχεδίου τους. Είχε σχεδιαστεί για να εφαρμοστούν σταδιακά, ως μια συνεχή διαδικασία, έτσι ώστε το έργο να μην αναπτυχτεί σε μια ενιαία φάση, πράγμα που θα προξενούσε αμέτρητες αντιδράσεις ,ώστε να σταματήσει ή τελικά να εκτροχιάσει .
    Τελικά έφτασε πλέον η εποχή που ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ότι η Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «ένα πραξικόπημα σε αργή κίνηση πραξικοπήματος: ,το πιο θεαματικό πραξικόπημα στην ιστορία", που αποσκοπεί σταδιακά και

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. part 5
    προσεκτικά να παραγκωνίσει τη δημοκρατική διαδικασία και να υποτάξει τα παλαιότερα κράτη-έθνη της Ευρώπης. Δεν το λέει όμως δημοσίως
    Η ειρωνεία είναι ότι η Γαλλία πλέον κρατιέται ως ΟΜΗΡΟΣ από τις πολυπολιτισμικές δυνάμεις που η ίδια έθεσε σε κίνηση.
    Οι ταραχές Τζιχάντ μουσουλμάνων μεταναστών στη Γαλλία το 2005 απέδειξαν ότι η Ευραραβία δεν αποτελεί πλέον θέμα της γαλλικής εξωτερικής πολιτικής, είναι πλέον γαλλική ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ πολιτική υπόθεση .
    Η Γαλλία θα καεί εάν συνεχίζει να κατευνάσσει τους Άραβες και να συμφωνεί με την ατζέντα τους.
    Xα, Xα, Xα
    Φωτογραφία πύργου Ισλάμ-Άιφελ στο διαδίκτυο
    http://freund.typepad.com/photos/uncategorized/eurabia.jpg

    Η αύξηση του ισλαμικού πληθυσμού είναι εκρηκτική
    Σύμφωνα με ορισμένους, ένα στα τρία μωρά που γεννήθηκαν στη Γαλλία, το ένα ήταν μουσουλμανακι
    Εκατοντάδες μουσουλμάνοι στα γκέτο ήδη εκ των πραγμάτων ακολούθου την Σαρία και όχι το γαλλικό δίκαιο.
    Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Γαλλία ήσυχα θα γίνει μια μουσουλμανική χώρα, ενώ άλλα προβλέπουν έναν εμφύλιο πόλεμο στο εγγύς μέλλον.
    Τώρα για την ιδία μας την πατρίδα τι στοιχειά μπορούμε να έχουμε αλήθεια , και ποια από αυτά τα στοιχειά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για να σας τα παραθέσουμε ,
    Εδώ δεν γνωρίζουμε πόσες εκατοντάδες μαύρους και καφέ ανθρώπους αποφάσισε να ελληνοποιηση η κοντή ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ .
    Η θα βασίσουμε στην αξιοπιστία του ΒΗΜΑΤΟΣ που έγραφε ότι εκλογικά δικαιώματα έλαβαν ΜΟΝΑΧΑ 12.500 λαθροελληνες .Όταν την ιδία εβδομάδα διαβάζαμε αλλού για 3.500 λαθρο που επιθυμούσαν να μαγαρίσουν την ελληνική δημοκρατία , κάνοντας αίτηση για το =ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ = στην λαθροψηφοριας , εν όψει των εκλογών σε δήμο της νοτιανατολικής Αττικής . Ξέχωρα από τις χιλιάδες λαθροψηφοφορων της Λάρισας . Αλήθεια τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κάποιος στα στοιχειά που μας σερβίρουν .
    Τόση πολύ που έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε εκδώσω και εγώ μια εφημερίδα , με τίτλο = ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ =
    Γι αυτό ας αρκεσθούμε σε στοιχεία της υπολοίπου Ευραραβιας και προπαντός σε στοιχειά του διαδικτύου.

    (το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ερευνών για τη μεσογειακή και ευρωαραβική συνεργασία), MEDEA που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του ευρώ-αραβικό διάλογο.
    Στις ιστοσελίδες της μεταξύ των άλλων αναφέρει .MEDEA (the European Institute for Research on Mediterranean and Euro-Arab Cooperation),

    Η ΕΕ ήθελε να "προωθήσει τον εντοπισμό των αντιστοιχιών μεταξύ των διαφόρων νομικών συστημάτων ώστε να επιλύονται προβλήματα αστικού δικαίου που αφορούν φυσικά πρόσωπα:. Κληρονομικό και οικογενειακό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του διαζυγίου»
    Με απλά λόγια, ΔΕΝ είναι δύσκολο να δει κάποιος αυτήν την γραφειοκρατική συσκότιση ως κάτι διαφορετικό από την ένδειξη του ότι = οι χώρες της ΕΕ θα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. part 6
    είναι επιεικής, για την προσαρμογή της κοσμική νομοθεσία τους στις απαιτήσεις της σαρία των μουσουλμάνων μεταναστών σε οικογενειακές υποθέσεις.=
    Οι προχθεσινοί πιο ευφάνταστοι ίσως ,που από προχθές άρχισαν να ανησυχούν για το ΤΣΕΚΟΥΡΙ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ , και πάλι δικαιώνονται

    Φωτογραφία δήμιου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στο διαδίκτυο
    http://3.bp.blogspot.com/_C7sV82Thhho/TOdXFVcpftI/AAAAAAAABp4/8z3uYezATa0/s1600/bairam_1.jpg

    Ο ΥΠΕΡ-ευρωπαϊστής Ρομάνο Πρόντι επιθυμούσε μεγαλύτερη συνεργασία με τις αραβικές χώρες. Λέγοντας για μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με τον αραβικό κόσμο, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι αραβικές χώρες θα έχουν πρόσβαση στις τέσσερις ελευθερίες της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ,
    = περιλαμβάνει την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων πέραν των εθνικών συνόρων οποία =…….
    Το γεγονός αυτό, το εν δυνάμει τεράστιο συνέπειες της εγκαθίδρυσης μιας «εσωτερικής αγοράς» με ένα αραβικό κόσμο με έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο ως προς την αύξηση του πληθυσμού, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ΠΟΤΕ δεν συζητήθηκε ούτε καν αναφέρεται στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
    Ωστόσο, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της Ευρώπης, όπως την ξέραμε μια φορά.
    Μήδεια και Ευρώπη στο Ισλάμ. δεν θεωρώ ότι συμφωνούν . Τι ωραίο όνομα για ένα ΕΡΓΟ που αποσκοπεί να μετατρέψει την Ευρώπη σε μια αραβική, ισλαμική γη. Και να αφανίσει τον Ελληνισμό .

    Φωτογραφία από στην BAZAR VENICE Ιταλία στο διαδίκτυο
    http://sheikyermami.com/wp-content/uploads/6a0111685b4b71970c0120a5f631d3970c-800wi.jpg

    Η Ευρώ-Μεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση, η ΕΜΚΣ
    Όπως και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, δεν είχα καν ακούσει για αυτό το όργανο, προτού τεθεί στο Διαδίκτυο. Προς αναζήτηση .
    Όπως και πολλά άλλα φυσικά , αρκετά δε στην ιστοσελίδα WIKIPEDIA .
    Ωστόσο, είναι προφανώς πρόκειται να επηρεάσουν το μέλλον ολόκληρης της ηπείρου
    Όταν γνωρίζουμε ότι αυτές οι «χώρες-εταίρους της Μεσογείου» περιλαμβάνουν μη δημοκρατικές αραβικές χώρες όπως η ΤΟΥΡΚΙΑ η Συρία, δεν είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι από τις εν λόγω χώρες ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ σε ένα μόνιμο όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες για τις εσωτερικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
    Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι έχουν τα δική μας δημοκρατικά εκλεγμένα εθνικά κοινοβούλια έχουν ήδη μειωθεί στο καθεστώς του "διαβούλευτη" με = ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ = ομοσπονδιακούς νομοθέτες και ΜΗ εκλεγμένο Πρόεδρο της ΕΕ στις Βρυξέλλες; .(Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ)
    Και ποια Τουρκία στην Ευρώπη .Αλήθεια το ακούμε και ακόμη δεν έχουμε βγει στους δρόμους να περιποιηθούμε τους πολιτικούς μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. part 7
    Και ποια οικονομική κρίση και παραμύθια .Καλά , ολόκληρος ο δυτικός κόσμος έπεσε σε οικονομική κρίση = ταυτοχρονως = . Λίγο υπερβολικό δεν είναι για να το πιστέψουμε βρε παιδιά . Και ο έλληνας ακούει ότι του πλασάρει = Το Αδελφάτο Των Επτά Καναλιών = .Και τα πιστεύει , δεν τα πιστεύει , μακάρι ναξερα .Εγώ όμως
    ξέρω ότι πριν δυο χρόνια δεν γινόταν λόγος για χρέη πουθενά στην Ευρώπη. Αυτό όμως που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι αφού χρωστάμε όλοι μας και δεν έχουμε να τα πληρώσουμε είναι το γιατί άραγε πρέπει να σκάμε εμείς , διότι αφού εμείς δεν έχουμε τίποτα για να τους επιστρέψουμε, έπρεπε φυσιολογικά να στεναχώριουνται όλοι εκείνοι που μας τα δάνεισαν, Δηλαδή οι εμίρηδες και οι εβραίοι χρηματιστές .Όχι εμείς . Σκεφτείτε το .
    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΑΕΙ Ο ΕΜΙΡΗΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΣΚΑΕΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ?
    Μήπως όμως όλα είναι ένα καλοστημένο παραμύθι για μεγάλα παιδιά . Όπως το παραμύθι ότι δεν έχουμε λεφτά ΑΡΑ κλείνουμε τα στρατιωτικά νοσοκομεία στην ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ αλλά για ΤΖΑΜΙ και μάλιστα για ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΕΜΕΝΟΣ μας περισσεύουν .Να Το Κάνουμε και Τζάμι το Τζαμί όπως άλλωστε συνηθίζουμε εμείς οι έλληνες .
    Για καθίστε καλά , και τους εν δυνάμει τραυματίες σε μια πιθανή σύρραξη , που θα τους πηγαίνουμε ? Μήπως και θα τους παίρνει στην Ελβετία με ελικόπτερο ο ερυθρός σταυρός ?

    Φωτογραφία από ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΑΜΙ στο διαδίκτυο
    http://3.bp.blogspot.com/_PmRD1JJV0bU/TBc6bS7occI/AAAAAAAAGX8/KZVTqrOSpt0/s400/foto_siria_001_Al_Rahman_moschea_Aleppo.jpg

    = Η Διακήρυξη Του Αλγεριού = τον Φεβρουάριο του 2006.
    Το έγγραφο αναφέρει ότι: « Μεταξύ των συστάσεων είναι:
    Δημιουργία ενός δικτύου των μεσογειακών εταίρων που θα διαχειρίζονται από κοινού την ανάπτυξη με στόχο "ένα εναρμονισμένο σύστημα εκπαίδευσης" μεταξύ του αραβικού κόσμου και της Ευρώπης; Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει; ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ; Θα μας πουν, πριν από το να είναι πλέον ένα τετελεσμένο γεγονός;
    Να δημιουργηθεί μια "πολιτικοφύλακη" παρατηρητήριο Anti-Defamation (με ένα διαδικτυακό εργαλείο και ένα νομικό δίκτυο βοήθειας), ώστε να αντιμετωπίσουν τις ρατσιστικές παρατηρήσεις και τη διάδοση του μίσους απέναντι σε ανθρώπους διαφορετικής θρησκείας, εθνικότητας ή εθνοτικής καταγωγής
    Οι συμφωνίες αυτές, για ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΑΝΑΓΡΑΨΙΜΟ των ευρωπαϊκών ΒΙΒΛΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ για να γίνουν πιο φιλικά προς το Ισλάμ, και σταδιακά να φιμωθεί η "ισλαμοφοβία", όπως και ο ρατσισμός, άρχισαν να εφαρμόζονται από τώρα.
    Φωτογραφία από διαδίκτυο sharhia for the netherlands η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΤΕ
    http://2.bp.blogspot.com/_mveHL3n_4ME/TJbINl60CyI/AAAAAAAAD_4/oLVUgB05r3Y/s1600/BritainMuslimShariaNetherlands.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. part 8

    Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Χανς Γκερτ Πέτερινγκ δήλωσε ότι τα σχολικά βιβλία θα πρέπει να αναθεωρηθούν για την δυσανεξία σε απεικονίσεις του Ισλάμ από εμπειρογνώμονες υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΙ των ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ .
    Υποστήριξε επίσης ότι η ΕΕ θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Οργάνωση της Ισλαμικής Διάσκεψης να συσταθεί μια επιτροπή επανεξέτασης των βιβλίων.
    Η ECRI καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν μέτρα που θα θέσουν ουσιαστικά εκτός νόμου κάθε σοβαρή συζήτηση ενάντια στο το Ισλάμ και την εισαγωγή σε ότι αφορά προ-μουσουλμανική "καλή κατάσταση της Ευρώπης ".
    Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει:
    Τροποποιήσουν τα προγράμματα σπουδών τους για την πρόληψη της «αλλοίωση ερμηνείας της θρησκευτικής και πολιτιστικής ιστορίας» και «εικόνα του Ισλάμ σχετικά με τις αντιλήψεις της εχθρότητας και της απειλής" ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ . ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ . ΟΛΑ ΚΑΛΑ ?
    Να ενθαρρύνει τη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εικόνα που μεταφέρουν από το Ισλάμ και με την ευθύνη τους για την αποφυγή διαιώνισης των προκαταλήψεων .
    = Τώρα Μάλλον Δεν Θα Σοβαρολογούμε Εάν Πιστεύουμε Ότι Έφυγε Η κ, Δραγωνα η Η Προηγούμενη κ.Ρεπουση Και ΟΛΑ ΚΑΛΑ =
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΑΡΑΒΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ
    Φωτογραφία της ανώνυμης μπουργκατης fatima
    http://i7.photobucket.com/albums/y296/imomus/fatima.jpg
    ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

    HEIL GAP (or mind the GAP) If You Can Do It

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα