Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιες είναι οι «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες»;

Aν και πολύωρη η κατάθεση του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, τα αποτελέσματα , ήταν τα αναμενόμενα , δηλαδή πενιχρά.
Ο κ.Βασιλάκος είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες στις  προμήθειες οπλικών συστημάτων, από τις οποίες έχει ζημιωθεί το Δημόσιο, αλλά απέφυγε να δώσει περισσοτερες διευκρινήσεις. Και φυσικά  δεν αποκάλυψε ονόματα, υπογραμμίζοντας  με νόημα ότι δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία.
  Υποστήριξε ότι,  «Η παθογένεια στους εξοπλισμούς είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Απλά εγώ το είπα δημόσια» εξήγησε.
Στη συνέχεια, ο κ Βασιλάκος μίλησε και για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά υποστηρίζοντας, η Γερμανική Thyssen Krupp είχε ζητήσει να μην συμμετέχει εκείνος στις διαπραγματεύσεις, για  το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά , αίτημα που έγινε αποδεκτό από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Πριν από την κατάθεση του κ.Βασιλάκου, έλαβε το λόγο ο ΥΠΕΘΑ  Β.Βενιζέλος  και  αναφέρθηκε στο θέμα του Υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Ο ΥΠΕΘΑ   εγκωμίασε το υποβρύχιο «Παπανικολής», λέγοντας πως πρόκειται για «εξαιρετικό σκάφος για το ελληνικό ναυτικό».
Ο κ.Β. Βενιζέλος  απέδωσε το θόρυβο που έχει προκύψει γύρω από την πιθανή κακή κατάσταση του  υποβρύχιου  «Παπανικολής» σε «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες.»

Σχετικά με τις «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες», θα πρέπει  να διευκρινίσουμε  ότι:
το ΓΕΝ με επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, «χάθηκε» μια επικαλυπτική  λαμαρίνα  που αποκολλήθηκε από τον πυργίσκο του υποβρυχίου,  λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Βόρεια Θάλασσα».
Ότι σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, αλλά μόνο επισήμως, είχαμε επιπλέον και την  αποκόλληση  τμήματος της πλώρης του υποβρυχίου, πάνω στο οποίο ήταν τοποθετημένη η συσκευή  ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΎ ναρκών  σόναρ.
Ότι πριν από τη τελετή εισδοχής στη Δύναμη του Στόλου, το υποβρύχιο πέρασε από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για επιδιορθώσεις.
Ότι ο ΛΑΟΣ ΖΉΤΗΣΕ την παραίτηση του Α/ΓΕΝ , για το "ξεφλούδισμα" του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120) στο παρθενικό του ταξίδι από το Κίελο της Γερμανίας στην Σαλαμίνα, παρότι είχε διαβεβαιώσει τη Βουλή ότι ο το υποβρύχιο ήταν αξιόπλο.
Ότι από τα 2005 μέχρι το 2009 το Π.Ν. ηρνείτο να παραλάβει το συγκεκριμένο Υποβρύχιο διότι «έγερνε».  Υπάρχει μάλιστα δήλωση του Αρχηγού Ναυτικού (Δ.Γούση), ότι το υποβρύχιο στις δοκιμές έπαιρνε κλήση μέχρι και 47ο  μοίρες γωνία!
Ότι ο πρώην ΥΠΕΘΑ Β.Μειμαράκης έχει χαρακτηρίσει το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» ως πλωτό φέρετρο.
Και ακόμη, το γεγονός ότι ενώ το αγοράσαμε 526 εκατ. ευρώ  ΤΟ ΠΟΥΛΑΜΕ 300,  σημαίνει απλά ότι,  η Κυβέρνηση δεν έχει  και σε πολύ μεγάλη υπόληψη το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. 
Κατά τα άλλα, ας είναι καλοτάξιδο και να επιβεβαιωθεί πλήρως ο ΥΠΕΘΑ Β.Βενιζέλος που χθες κατά την επίσημη τελετή εισδοχής του υποβρυχίου στη Δύναμη του Στόλου είπε, «πως ο «Παπανικολής» αξίζει την επένδυση χρημάτων και προσδοκιών που έχει γίνει επάνω του.»         
               
Το παραπάνω ρεπορτάζ μεταδόθηκε στο πρωινό ΜΑGAZINO του ρ/σ ΑΘΗΝΑ 984

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «μπουκαδόροι» του Υπουργείου Άμυνας

Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα,    οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή   κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα.    Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις!    Γιατί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί