Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"EYXES" ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ !

Ευχές!  …Ευχές;  Γιατί;

Τυπικότητα, υποχρέωση, καλοί τρόποι , ευγένεια, επιβάλλουν την Ευχή σε όλους, Καλά Χριστούγεννα, Καλές γιορτές, καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία.

Οι ευχές όμως θα πρέπει να είναι και Ειλικρινείς.
Να ευχηθείς καλές γιορτές, στον άνεργο, τον απολυμένο, το συνταξιούχο και Δημόσιο Υπάλληλο, που αντί Δώρου έλαβαν φιλοδώρημα, δεν είναι σωστό. Δείχνει μια αποστασιοποίηση από την κοινωνική πραγματικότητα, που δεν μου αρμόζει.

Τι να ευχηθείς όταν γνωρίζεις ότι του χρόνου η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη…

 Αισιοδοξία; ΝΑΙ , αλλά με ποια αφορμή, ποιά δικαιολογία;

Ίσως η μόνη Πραγματική Ευχή να είναι, καλή υγεία.

Καλή Υγεία σε ΟΛΟΥΣ τους φίλους και κυρίως σε όσους με λογαριάζουν, κακώς,  για εχθρό τους!

                  Χρήστος Καπούτσης 

Σχόλια

  1. part 1
    Τα Τουρκικά λόμπι κατάφεραν να αποσύρει η πρόεδρος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Nancy Pelosi , το Ψήφισμα του Κογκρέσο ώστε να μην θεωρείται η εξόντωση των 1.500.000 Αρμενίων ως γενοκτονία .

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    432px-Armenians On Deportation March

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/54/ArmeniansOnDeportationMarch.jpg/432px-ArmeniansOnDeportationMarch.jpg

    From HEIL GAP

    Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010
    Παρά την ευρεία διακομματική πλειοψηφία των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που προτίθετο να ψηφίσουν υπέρ της Γενοκτονίας των Αρμενίων το ψήφισμα (H.REs.252), (=αποφαση 252) η πρόεδρος του αμερικανικού Κογκρέσου Νάνσι Πελόσι επέλεξε σήμερα να αφήσει να λήξουν οι εργασίες αυτής της συνόδου του Κογκρέσου , χωρίς να φέρει για ψηφοφορία αυτή τη νομοθεσία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    Nancy Pelosi Nancy Patricia D'Alesandro Πελόσι καταργηθείσα πρόεδρος του Κογκρέσου των ΗΠΑ (λογω εκλογών) .
    http://www.pocanticohills.org/womenenc/Nancy_Pelosi.jpg
    Ενώ στην ψηφοφορία από την ειδική ομάδα το Σώμα ενέκρινε το ψήφισμα ( 10 Οκτωβρίου ), η Πελόζι είχε μια τεταμένη συνάντηση με τον πρέσβη της Τουρκίας που την προειδοποίησε ότι η ψηφοφορία θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμαχία της χώρας του με τις ΗΠΑ . Είχε μια θερμή επίσης συνεδρία και με εκπρόσωπους των Αρμενίων-Αμερικανών , οι οποίοι έχουν σημαντική παρουσία στην εγχώρια κατάσταση της Καλιφόρνια. (πολιτεία εκλογής της )
    Η, Pelosi, υπεχώρησε παρά τον όρκο της ότι θα φέρει το ψήφισμα σε μια πλήρη ψηφοφορία , λογω της αγανάκτησής της Τουρκίας, η οποία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και απείλησε να διακόψει την χρήση των στρατιωτικών της βάσεων , για ανεφοδιασμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ.
    Η Nancy Pelosi Σε παλαιότερη δήλωση της που δημοσιεύθηκε στο Harut Sassounian, δήλωνε ότι:

    «Έχω υποστηρίξει τη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων των H.Res.316, που θα αναγνωρίσει σωστά τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Είναι επιτακτική ανάγκη οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν αυτήν την θηριωδία και να προχωρήσουμε , να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για την εξάλειψη κάθε γενοκτονίας όποτε και όπου αυτή υπάρχει. Η προσπάθεια αυτή να τύχει ισχυρής διακομματική υποστήριξης στο Σώμα, που θα συνεχίσει να στηρίζει αυτές τις προσπάθειες στο 110,ο συνέδριο Κογκρέσου. "

    Η "Απόφαση [ Πελόζι ] ’’ να μην προχωρήσει σε αυτό , αντανακλά μια αποτυχία της ηγεσίας του Κογκρέσου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και, δυστυχώς, μια οπισθοδρόμηση της θέσης της Αμερικής στον αγώνα για τον τερματισμό του κύκλου της γενοκτονίας».

    Η 111η συνέδριο που είχε διακοπεί την Τετάρτη χωρίς την τελευταία ενσωμάτωσης της νομοθεσίας η οποία θα αναγνώριζε την δολοφονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία.

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    familie
    http://www.fredsakademiet.dk/library/karekin/_gifs/familie.jpg

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    1915. Armenian intellectual leaders were murdered or publicly hanged to spread fear among the Armenians of the Ottoman Empire

    http://www.fredsakademiet.dk/library/karekin/_gifs/hanged.jpg

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    432-massacre-armenians
    http://armenianhouse.org/bliss/turkey/432-massacre-armenians.jpg

    ..…ερχόμενη σε συνέχεια του Προέδρου Ομπάμα και των αθετημένων υποσχέσεων του να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων, η άρνηση τής Pelosi να προγραμματίσει μια ψηφοφορία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί μια σημαντική παραβίαση της εμπιστοσύνης των Αρμενίων ψηφοφόρων στην Αμερική", δήλωσε ο Hachikian. , πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής....

    Ένα παρόμοιο ψήφισμα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων το 2007.
    Ακριβώς όπως τότε και αυτή τη φορά, ο Λευκός Οίκος τάχθηκε κατά του ψηφίσματος, φοβούμενος ότι θα ζημιώνονταν οι σχέσεις με την Τουρκία, και η Pelosi δεν έφερε το ψήφισμα στην ψηφοφορία που "χαρακτηρίζει με ακρίβεια την συστηματική και σκόπιμη εξόντωση των 1.500.000 Αρμενίων ως γενοκτονία» .

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    armenians6

    http://www.agiasofia.com/armenians6.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. part 2
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε τη Δευτέρα επιστολή στον Ομπάμα , ζητώντας του να αποτρέψει την ψηφοφορία, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να βλάψει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

    «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο ψήφισμα να κρέμεται πάνω από Τούρκο-αμερικανικές σχέσεις σαν δαμόκλειος σπάθη", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος προέτρεψε, επίσης, την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον την Παρασκευή να κρατήσει αυτό το ψήφισμα ώστε να μην περάσει από την Βουλή .

    Η δε Πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, DC είχε εντατικοποιήσει τις προσπάθειες άσκησης πίεσης έναντι πιθανής έγκρισης του ψηφίσματος στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων που ζητεί « την αναγνώριση της αρμενικών =ισχυρισμών= κατά τη διάρκεια των [sic] =περιστατικών= του 1915 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. »
    Αλήθεια πόσο μοιάζει αυτή η θρασυτατη διατύπωση με την Ρεπουσια λογική περι συνωστισμού στην Σμύρνη .
    Διπλωματικές πηγές προσκείμενες στις συνεχιζόμενες προσπάθειες είπαν ότι ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, Ναμίκ Ταν τηλεφώνησε προσωπικά στα μελη Κογκρέσου για να κερδίσει την υποστήριξή τους κατά του ψηφίσματος, όπως επίσης ότι ο πρέσβης κάλεσε τους πρώην γραμματείς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της άμυνας καθώς και των εθνικών συμβούλων ασφαλείας.
    Η τουρκική πρεσβεία, στις ΗΠΑ επίσης, είχε έρθει σε επαφή με υπαλλήλους στο Εμπορικό Επιμελητήριο για να ασκήσουν πίεση στα μέλη του Κογκρέσου και να τους προειδοποιήσει πάνω σε πιθανή βλάβη του ψηφίσματος , για τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Το ψήφισμα «H. Res 252." - Τη σήμανση επεισοδίων του 1915 που έλαβαν χώρα λίγο πριν την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως «γενοκτονία» - εγκρίθηκε από την Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων με ψήφους 23 έναντι 22 τον περασμένο Μάρτιο.

    Η υιοθέτηση του ψηφίσματος είχε προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στην Τουρκία, η οποία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της, ο οποίος επέστρεψε στην Ουάσιγκτον, DC ένα μήνα αργότερα.

    Υποθέτω ότι το μέλλον του σουλτανάτου της σαρίας Erdoganistan θα είναι πια εντάξει, χωρίς ένα ψήφισμα που θα αναγνώριζε την Γενοκτονία των Αρμενίων,
    Μου φαίνεται σαν να αναπολούν τον Herr Doktor Joseph Goebbels που συνήθιζε να λέει, "Επανάληψη ενός ψέματος , το οποίον όσο πιο αρκετά συχνά λέγεται , τόσο πιο αληθινό μοιάζει "

    Το ότι οι μουσουλμάνοι στην Τουρκία θα ισχυρίζονται ψευδώς ότι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο δεν αναιρεί το γεγονός ότι η γενοκτονία έγινε.
    Απλώς , είναι ηλίθιοι και αγνοούν την ύπαρξη των φωτογραφικών μηχανών την εποχή εκείνη .

    Αναρωτιέμαι γιατί οι Γερμανοί δεν αρνούνται το Ολοκαύτωμα;
    Ένας λόγος : έχασαν τον πόλεμο και τα εγκλήματα τους έχουν τεκμηριωθεί για την ιστορία.

    Ποια ιστορία διδάσκεται σε Τουρκιές τάξεις;
    Αμφιβάλω κάποια αντίστοιχη της Ρεπουσιας .

    Η σύγχρονη ιστορία της είναι γεμάτη από ντροπή.
    Έχω δύο παρατηρήσεις.
    Πρώτον, θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον αυστηρό αριθμό των 1,5 εκατ. περίπου Αρμένιων οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης Γενοκτονία, γιατί αν η Hamidian (Αμπντούλ Χαμίτ β) σφαγές του 1894-1896 και H Σφαγή στα Άδανα του 1909 προστεθούν στο σύνολο, ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια. ( Hamidian σφαγές,) http://en.wikipedia.org/wiki/Hamidian_massacres

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    Erzerum, Armenian highlands in eastern Anatolia. Burial of the victims of the October 30, 1895 massacres of the Armenians during the region of Sultan Abdul Hamid II.

    http://www.ermenisoykirimi.net/06.jpg


    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    Armenian children victims of Erzerum massacre, photo by 1895
    Nubarian Collection

    http://www.ermenisoykirimi.net/011.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. part 3
    Δεύτερον, την σύγχυση μου ως προς το γιατί η Τουρκία θα πρέπει να αρνείται για πάντα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Όταν τα άλλα έθνη δεν μπορούν να διώξουν μια αυτοκρατορία που δεν υπάρχει πια , για τις τυχόν επανορθώσεις,
    Αλλά η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και έτσι όλα φωτίζονται. Φυσικά, και ο μόνος λόγος που οι Τούρκοι προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση είναι επειδή θέλουν την ένταξη τους στην ΕΕ και φοβούμενοι ότι μια μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού υπέρ της γενοκτονίας , θα μείωνε τις πιθανότητές τους για κάτι τέτοιο .
    Επειδή λοιπόν δεν ακούσαμε τίποτα για το θέμα αυτό της ψηφοφορίας από την κυβέρνηση και τις εφημερίδες μας , και καθώς ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ ή έχουν τραγουδηθεί στον πλανήτη Γη , ένα τραγούδι που όλοι έχουν αγαπήσει από τότε που το άκουσαν για πρώτη φορά, είναι το παραδοσιακό νανούρισμα, των Αρμενίων es chinar, . Εδώ είναι, όπως εκτελείται από μια Αρμένια τραγουδίστρια της όπερας ... στην Αυστραλία, στην Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Σίδνεϊ. Ας πάμε λοιπόν στο

    YOUTUBE http://www.youtube.com/watch?v=IHOJR2KdkWo


    HEIL GAP (or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
    Ισραήλ: Μία από τις καλύτερες ομιλίες / συγγνώμες που έχει γραφτεί ποτέ!


    Φωτογραφία από διαδίκτυο
    MK Danny Danon

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/92/Danny_danon2.jpg/450px-Danny_danon2.jpg

    Προς ενημέρωση όσων αναρωτιούνται γιατί η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως γιουσουφακι της Τουρκίας ενώ το Ισραήλ την γράφει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του .
    ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ « Την εθνική μας κυριαρχία παραβιάζει η Τουρκία, ενώ προς το Ισραήλ μούγκα » όπως περιγράφεται σε ένα τίμιο άρθρο που αναρωτείται επίσης δικαίως για το πόση είναι η δειλία μας .
    ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ
    Βουλευτής Στέλνει «Απολογία» προς την Τουρκία .
    Υπενθυμίζουμε ότι, η επιστολή αυτη στάλθηκε ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ τις απειλές της «Τουρκιάς» εναντίον του Ισραήλ, και τις δηλώσεις Νταβούτογλου «πασά» ότι «Η αίτηση συγγνώμης και οι αποζημιώσεις συνιστούν τη μόνη δυνατή έκβαση»,
    ( Σε εκείνη την επιδρομή στις 31-5-2010....των Ισραηλινών στρατιωτών εναντίον του Τουρκικού πλοίου Mavi Marmara, οπου είχαν σκοτωθεί 9 Τούρκοι και μάλιστα τη στιγμή που το Τουρκικό πλοίο ήταν στα διεθνή ύδατα. ) ( και όχι σχεδόν εξω από την κατοικία πρώην πρωθυπουργού μας )
    Ο Βουλευτής Ντάνι Ντανόν του ισραηλινού κοινοβουλίου έστειλε στις 15 Δεκεμβρίου ΤΗΝ «Απολογία» προς την Τουρκία .

    από Maayana Miskin - Ισραήλ – ειδήσεις . Για την μετάφραση HEIL GAP

    Στις συνέχεις και παρατεταμένες τουρκικές απαιτήσεις από το Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο εννέα ακτιβιστών υπέρ της τρομοκρατίας που σκοτώθηκαν σε θαλάσσια σύγκρουση με την IDF (Israel Defense Forces), MK (Το μέλος του κοινοβουλίου) Ντάνι Ντανόν του Λικούντ (ισραηλινό πολιτικό κόμμα ) , υπέβαλε την δική του "απολογία" του, με επιστολή που διάβασε μεγαλόφωνα στην Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο ) την Τρίτη.
    Η ομιλία του Danny Danon είχε ως ακολούθως:


    Προς τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,
    (Μέσω του Τούρκου πρέσβη στο Ισραήλ)

    Σχετικά με: Το αίτημα για μια συγγνώμη προς την κυβέρνηση της Τουρκίας για τα γεγονότα στο Mavi Μarmara του στολίσκου στη Γάζα.

    Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς, στο όνομα της ολόκληρη την πολιτεία του Ισραήλ για το γεγονός ότι το κράτος του Ισραήλ δεν έλαβε επαρκή μέριμνα για τον έλεγχο των τρομοκρατών επί του πλοίου Μαρμαρά, πριν αυτό εγκαταλείψει την Τουρκία. Αυτό θα είχε εμποδίσει να υπάρχουν στο πλοίο οπλισμένοι με πιστόλια και άλλα όπλα, και επίσης από την μεταφορά τόσων τρομοκρατών υπό την αιγίδα της τουρκικής κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
    Λόγω της εξαιρετικής σχέσης μας, καθώς και μεγάλο σεβασμό σας προς το κράτος του Ισραήλ και του σιωνισμού, πρέπει να ζητήσω συγνώμη για το γεγονός ότι οι καταδρομείς του ναυτικού μας που, όταν έφθασε το πλοίο, καλωσορίσθηκαν από ένοπλη τρομοκρατική αντίσταση που στόχευε στη δολοφονία τους , ΔΕΝ υπερασπίστηκαν άμεσα με πυροβολισμούς τους εαυτούς τους, αντί να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση προς τους προσποιούμενους "ακτιβιστές της ειρήνης» που προσπάθησαν να τους σκοτώσουν .
    Συγνώμη για το γεγονός ότι οι καταδρομείς ενήργησαν με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία των αμάχων στο πλοίο, και σκότωσαν μόνο εννέα τρομοκράτες. Εάν οι κρατικές αρχές γνώριζαν ότι υπήρχαν τρομοκράτες στο πλοίο, η διαταγή που θα είχε δοθεί θα ήταν να σκοτώσουν οποιοδήποτε πρόσωπο έθετε σε κίνδυνο τα στρατεύματά μας.

    Με την άδειά σας, ένα ακόμη συγγνώμη είναι αναγκαίο, για την απόφαση του Ισραήλ να αφήσει ελεύθερους τους επικίνδυνους οπαδούς της τρομοκρατίας που ήταν επί του πλοίου και όχι να τους φέρει ενώπιων του δικαστηρίου για απόπειρα φόνου, και να πληρώσει ακόμα και για τα εισιτήρια επιστροφής τους.

    Και τέλος, σας παρακαλώ να δεχτείτε την πλήρη και ειλικρινή συγγνώμη μας, για ότι ότι δεν ζητήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη να επικρίνουν την Τουρκία, και να μην απαιτήσουν να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ της ΙΥΥ τρομοκρατική οργάνωση (IHH Humanitarian Relief Foundation – Τούρκικα : ΙΥΥ İnsani Yardım Vakfı – Αγγλικά The Foundation for Human Rights and Freedoms and Humanitarian Relief) or İHH , το κόμμα σας και εσας, ο κ. Ερντογάν.
    Θερμές ευχές,

    MK (βουλευτης) Ντάνι Ντανόν, μιλώντας εξ ονόματος της ισραηλινής Κνεσέτ (ισραηλινού κοινοβουλίου )

    Για την μετάφραση HEIL GAP
    Φωτογραφία από διαδίκτυο
    turkish-officials-to-collect-flotilla-vessels-from-israel-2010-08-05_l;

    http://www.hurriyetdailynews.com/images/2010_08_05/turkish-officials-to-collect-flotilla-vessels-from-israel-2010-08-05_l.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα