Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Κατάληψη πλοίου ελληνικής ιδιοκτησίας από Σομαλούς πειρατές


ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
□ ΣΟΜΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
S Κατάληψη πλοίου ελληνικής ιδιοκτησίας από Σομαλούς πειρατές και απελευθέρωση άλλου που κρατούνταν από τον περασμένο Ιούλιο (REUTERS, 17/01/11)
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Δύναμης Κρούσης της Ε.Ε., «NAVFOR», Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, φορτηγό πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας, σε απόσταση περίπου 500 ν. μ. ΝΔ του Oman, ενώ απελευθέρωσαν άλλο ένα επίσης ελληνικής ιδιοκτησίας, που κρατούσαν από τον περασμένο Ιούλιο.
«Το MV "EAGLE" δέχθηκε επίθεση και κατελήφθη από πειρατές, που επέβαιναν σε ταχύπλοο και άνοιξαν πυρ με όπλα και μια βομβίδα, πριν επιβιβαστούν στο πλοίο», αναφέρει η «NAVFOR» στον ιστότοπό της.
Σύμφωνα με αναφορές της «NAVFOR», το 52.163 τόνων πλοίο με πλήρωμα του 24 Φιλιππινέζους, είχε αποπλεύσει από την Ιορδανία με προορισμό λιμένα της Ινδίας.
Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η «NAVFOR», πειρατές απελευθέρωσαν (16/01/11) το ελληνικής πλοιοκτησίας δεξαμενόπλοιο, «MOTIVATOR», 13.065 τόνων, με σημαία Νήσων Marshall και 18μελές πλήρωμα από τις Φιλιππίνες. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες εκτιμούν ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.
Σημειώνεται ότι ένας πειρατής, ονόματι FARAH, δήλωσε τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό Πρακτορείο «REUTERS», ότι καταβλήθηκαν λύτρα για το «MOTIVATOR». Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου