Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Η διεθνής των κερδοσκόπων και η «ευέλικτη» Ελληνική Κυβέρνηση

Η διεθνής των κερδοσκόπων και η «ευέλικτη» Ελληνική Κυβέρνηση που μεθοδεύουν την εκποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου,  συνεχίζουν σχεδόν ανενόχλητοι το καταστροφικό έργο τους για τους έλληνες πολίτες. Πρέπει να διαβαστούν και να προβληματίσουν τα παρακάτω δημοσιεύματα.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!. «Με νέο κύμα διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα, εν όψει και της άφιξης των ελεγκτών ΕΕ & ΔΝΤ στην Αθήνα στις 27/1» επισημαίνει το Xinhua. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις απεργίες, που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ για τον Φεβρουάριο και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, των φαρμακοποιών και των αγροτών. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου θα βασισθεί στην έκθεση των ελεγκτών και προστίθεται ότι «το δάνειο των 110 δις είναι ζωτικής σημασίας, για να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις ανάγκες της, μέχρι την επιστροφή της στις αγορές, μέσα στο 2011». Επιπλέον, σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι απορρίπτουν τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ ελληνικά ΜΜΕ τονίζουν ότι αυτή τη φορά οι συνομιλίες με τα στελέχη της τρόικας θα είναι πιο δύσκολες. 
Το δημοσίευμα καταλήγει: «μετά από μία καλή εκκίνηση στη μείωση του ελλείμματος, η Ελλάδα εισέρχεται στη δεύτερη φάση του τριετούς προγράμματος ανάκαμψης, που αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι ελεγκτές της τρόικας αναμένεται να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση για άμεσα αποτελέσματα στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, στην ιδιωτικοποίηση των προβληματικών ΔΕΚΟ και στη μεταρρύθμιση στον υπερχρεωμένο τομέα της Υγείας».

ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. Στους New York Times στο ειδικό ένθετο για τα ταξίδια σημειώνεται ότι η οικονομική κρίση που έχει πλήξει την ευρωπαϊκή περιφέρεια (Ιρλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία) έχει οδηγήσει σε μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία σε αυτές τις χώρες, ενώ η
αύξηση της ισοτιμίας δολαρίου/ευρώ τις έχουν κάνει ελκυστικούς προορισμούς για τους Αμερικανούς τουρίστες. Για την Ελλάδα σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Υπ Πολιτισμού Γερουλάνο, «υπάρχει μεγάλη μείωση στις τιμές» και ότι ένα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί φέτος είναι και η μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 6 %. Επιπλέον αναφέρονται
παραδείγματα πολυτελών ξενοδοχείων σε Αθήνα & Κρήτη που έχουν γίνει πολύ προσιτά στους τουρίστες, καθώς έχουν μειώσει τις τιμές τους κατά
25%, όπως και προσφορές ταξιδιωτικών γραφείων. Τέλος η ε/φ αναφέρεται στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες της Αθήνας λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και τους συνιστά να είναι ευέλικτοι στο πρόγραμμά τους ή να αποφύγουν την πρωτεύουσα.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Καπούτση,

    Θέλω να διαμαρτυρηθώ για την χθεσινή σας εκπομπή.

    Το επίπεδο της εκπομπής σας εχθές είχε πέσει κατακόρυφα. Μας είχατε συνηθίσει σε καλεσμένους τύπου Καλεντερίδη, Σαρρή και Λυγερού και μας φέρατε κάποιον ο οποίος το μόνο που ήξερε ήταν να απαντά στις ερωτήσεις σας λες και είχαμε προεκλογική περίοδο. Και η προπαγάνδα να πηγαίνει σύννεφο με τους δήθεν συνεχιστές του Ε.Βενιζέλου. Να υποθέσουμε κιόλας πως ο Βενιζέλος θα ήταν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης και της Θράκης και του πουλήματος της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή