Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναχωρούν για Κάιρο και Αλεξάνδρεια δυο μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας


·         Μέσα στις επόμενες ώρες θα αναχωρήσουν  για Κάιρο και Αλεξάνδρεια δυο αεροσκάφη C-130 προκειμένου να μεταφέρουν 150 Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Αίγυπτο και εκτιμούν,  ότι είναι σε κίνδυνο η προσωπική τους ασφάλεια.
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Του Χρήστου Καπούτση
Είναι  δραματικές οι εξελίξεις στην Αίγυπτο των 82 εκατομμυρίων κατοίκων. Η κατάσταση είναι οριακή και είναι πολύ πιθανό, το μετριοπαθές καθεστώς του Μουμπάρακ να τραπεί σε φυγή, με παράλληλη επικράτηση των φανατικών ισλαμιστών.
Πάντως, πολλά θα εξαρτηθούν από την στάση των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, οι οποίες έχουν "στενές σχέσεις" με τις ΗΠΑ. Αν εξακολουθήσουν να στηρίζουν το καθεστώς Μουμπάρακ ή αν μέσα από τις τάξεις των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων,  που χαίρουν την εκτίμησης των μαζών, αναδειχθεί ο  νέος ηγέτης της Αιγύπτου, τότε υπάρχει περίπτωση εκτόνωσης της κρίσης.  Το άλλο πιθανό ενδεχόμενο είναι, να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί στους Στρατώνες και να αφήσουν να περάσει στα χέρια της αντιπολίτευσης η πολιτική εξουσία.
Αν τελικά ανατραπεί το καθεστώς Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, θα πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη,  η οποία θα προκαλέσει την   ανατροπή των γεωπολιτικών ισορροπιών, τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και ευρύτερα.  Η Αίγυπτος, που είναι η πιο πολυπληθής αραβική χώρα, καθορίζει την γενικότερη αραβική πολιτική, προς το Ισραήλ και στο Ιράν, δημιουργώντας τη περίφημη αραβική συναίνεση.
Η  βίαιη ανατροπή  του καθεστώτος της Αιγύπτου από εξέγερση του λαού και μάλιστα με την καθοδήγηση  των ισλαμιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων», συνιστά μια εφιαλτική εξέλιξη για τους ηγέτες των ΗΠΑ ,  του Ισραήλ και των φιλοαμερικανικών αραβικών χωρών.
Αν το καθεστώς Μουμπάρακ καταρρεύσει,  τότε είναι  αναπόφευκτη ρήξη των σχέσεων του Καΐρου με το Τελ Αβίβ και την Ουάσιγκτον. Επιπλέον,  μια υποθετική επικράτηση των ισλαμιστών στην Αίγυπτο, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει και την  ανατροπή του  αμερικανόφιλου καθεστώτος και της Ιορδανίας.
Στην Αίγυπτο βρίσκεται αυτοβούλως ο  νομπελίστας της ειρήνης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι , πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) του ΟΗΕ,   που προσπαθεί να ηγηθεί της λαϊκής εξέγερσης. Ήδη από χθες το βράδυ ο Ελ- Μπαραντέι ζητά την παραίτηση του Μουμπάρακ.
Τα αίτια των μεγάλων και βίαιων διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ είναι:  Η φτώχεια, η ανεργία, οι όλο και αυξανόμενες τιμές των τροφίμων, η διαφθορά και η αλαζονεία του καθεστώτος. Αυτά  μαζί με τα κηρύγματα των «ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ», είναι που έχουν διαμορφώσει μια ισχυρή λαϊκή δυναμική που πιέζει για την ανατροπή του Μουμπάρακ . Πάντως  στους δρόμους των μεγάλων Αιγυπτιακών πόλεων βρίσκονται και δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι Αιγύπτιοι,  που δεν έχουν καμιά σχέση με την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Αν η διάδοχος κατάσταση στην Αίγυπτο θα είναι  ο Ελ Μπαραντέι,  τότε θα πρέπει να εξαλείψει τις αιτίες που γέννησαν την κρίση. Και ακόμη, για να κυβερνήσει,  θα πρέπει να συνεργαστεί με τους ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ,  προοπτική εξαιρετικά δυσάρεστη  για τις δυτικές κυβερνήσεις.                                         
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου αποτελούν τη μήτρα του σύγχρονου ισλαμικού κινήματος σε όλο τον σουνιτικό κόσμο και επηρέασαν όλα τα κοινωνικά και θρησκευτικά κινήματα μετά τον Β' Παγκόσμιο.
 Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι πέρασαν στην παρανομία, επιβίωσαν του εθνικιστικού καθεστώτος Νάσερ και επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο επί καθεστώτος Σαντάτ,  όταν η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ. Και το Κάιρο εγκατέλειπε τη Μόσχα και στρεφόταν  προς την Ουάσιγκτον.
Ο ρόλος της Αιγύπτου είναι καθοριστικός για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Υπενθυμίσουμε  ότι το 1952 ο Νάσερ ανατρέπει με τη βοήθεια του βασιλιά και των Άγγλων την φιλοαμερικανική κυβέρνηση. Γίνεται ο Νάσερ πρόεδρος της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας. Το 1956 εθνικοποιεί τη διώρυγα του Σουέζ και αυξάνει το κύρος του στον Αραβικό κόσμο. Επίσης, επηρεασμένα από τον νασερισμό,  τα κόμματα Μπάαθ σε Συρία και Ιράκ αποκτούν αντιαμερικανικό προσανατολισμό. Βέβαια, η εξευτελιστική στρατιωτική ήττα της Αιγύπτου από το Ισραήλ το 1967 στον «πόλεμο των έξι ημερών» μείωσε την επιρροή του Νάσερ. Και μετά το θάνατό του το 1970, πρόεδρος της Αιγύπτου έγινε ο Ανουάρ Σαντάτ.
Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δολοφόνησαν τον πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ τον Οκτώβριο του 1981, διότι είχε υπογράψει Συμφωνία Ειρήνης με  το Ισραήλ. Στην οργάνωση της δολοφονίας του Σαντάτ συμμετείχε κι ένας νεαρός τότε, αιγύπτιος ακτιβιστής, ονόματι Αλ Ζαουάχρι. Ο Ζαουάχρι συνελήφθη, φυλακίστηκε και τελικά διέφυγε στο Αφγανιστάν για να ιδρύσει με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν την Αλ Κάιντα.   Η δολοφονία του Ανουάρ Σαντάτ, έφερε στο Προεδρικό αξίωμα της Αιγύπτου τον Χόσνι Μουμπάρακ, πρώην αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.
Είναι ενδιαφέρον ότι, επί της διακυβέρνησης Μουμπάρακ, η Αδελφότητα των Μουσουλμάνων αποστασιοποιήθηκε από τη βία, επιλέγοντας το  δρόμο της ειρηνικής κατάληψης της εξουσίας, με μαζική δουλειά, με φιλανθρωπικό έργο  και κατήχηση,  με στόχο αυτή η ισχυρή ισλαμική  οργάνωση ,  να καταχτήσει την κοινωνία. Ανέπτυξαν μεγάλη κοινωνική δράση υπέρ των φτωχών και των αδικημένων και έγιναν η σημαντικότερη πολιτική δύναμη στην Αίγυπτο, παρότι σήμερα είναι   εκτός νόμου. Η Αδελφότητα των Μουσουλμάνων, υποστηρίζει ενεργά την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.


Σχόλια

  1. part 1
    ΜΟΛΙΣ ΕΛΑΒΑ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΗΓΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

    From HEIL GAP
    Μόλις έλαβα μια ενημέρωση από πηγή στην Αίγυπτο ο οποίος μου είπε ότι περίπου 1 εκατ. Αιγύπτιοι διαδήλωναν χθες και σήμερα στους δρόμους. Ο προφανής στόχος της διαμαρτυρίας είναι το τρέχων , καταπιεστικό καθεστώς του Μουμπάρακ, του οποίου η βασιλεία εκτείνεται στα 30 χρόνια από το 1981. Παραδόξως, οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είναι φιλελεύθεροι με την κλασική έννοια, ώστε σε αυτό το σημείο, να μην απαιτούν τον νόμο της Σαρία. Πηγαίνοντας ένα βήμα ακόμη παραπέρα , είναι και αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου της Σαρία . Αυτό λοιπόν συμβαίνει , ενώ αντιθέτως η Αδελφότητα προσπάθησε να εισβάλει στην χθεσινή διαμαρτυρία φωνάζοντας «το Ισλάμ είναι η λύση»! Ευτυχώς, η Μουσουλμανική Αδελφότητα πειθαναγκάστηκε στην σιωπή. Αυτή η τροπή των γεγονότων συγκλόνισε εντελώς ακόμη και την πηγή μου!
    Οπότε πάει πέρα ο απλούστατος συλλογισμός περί μουσουλμανικής αδελφότητας και τελικά πάλι είχε δίκιο ο κύριος χατζάρας ( ο οποίος πιστεύω να αναφερθεί την τρίτη και στην χθεσινοβραδινή συγκέντρωση και πορεία - φόρο τιμής προς τους πεσόντες στα Ίμια ) στο δελτίο των 11 που μιλούσε για σχέδιο μουσουλμανικής δημοκρατικοποίησης εκπορευόμενο από την οικογένεια Κλίντον.
    Εάν φυσικά είναι ποτέ δυνατόν να συμπορευτεί το Ισλάμ με την δημοκρατία . Κάτι δηλαδή , σαν κοινοβουλευτικός λιθοβολισμός μοιχού ζεύγους.
    Γράψαμε και εμείς ήδη χθες για ακέφαλη εξέγερση μέσω Twitter

    Η ατυχής αλήθεια είναι ότι ο Μουμπάρακ και το καθεστώς του είναι πεισματωμένος στη δημιουργία ακόμη περισσότερου χάους σε μια προσπάθεια να τιμωρήσει τον αιγυπτιακό λαό. Χθες, τράβηξε τις δυνάμεις ασφαλείας μακριά από τους δρόμους , και κατόπιν έστειλε πολλούς από αυτούς , με πολιτική πλέον περιβολή , να επιστρέψουν και να αναμειχτούν με τα πλήθη. Εκτός από αυτή τη μυστική κίνηση για να κινήσουν περισσότερο πρόβλημα, στις 6 το απόγευμα χθες, η κυβέρνηση άρχισε να ελευθερώσει τους φυλακισμένους από τις φυλακές και τους έστειλε έξω για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές κατά του Μουμπάρακ. Σε απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης, έχουν διαμορφωθεί πολιτικές περιπολίες που προσπαθούν να ενωθούν με άλλες περιπολίες φορώντας συμβολικά λευκά περιβραχιόνια. Όσο για σήμερα, είναι οπλισμένοι απλώς ακόμη με ρόπαλα και μαχαίρια.

    Η πρόσφατη είδηση ότι ο Μουμπάρακ θα μεταβιβάσει κάποια δύναμη σε έναν Αντιπρόεδρο, ο Ομάρ Sulieman, ο οποιος έχει για χρόνια υπηρέτησε ως σύνδεσμος μεταξύ Μουμπάρακ & Washington, DC δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και τα τα πλήθη είναι ακόμη στους δρόμους,

    Εν τω μεταξύ σύμφωνα με Associated Press = Ιερουσαλήμ (AP) - Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διέταξε σιγή σχετικά με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη γειτονική Αίγυπτο, αλλά αξιωματούχοι ασφαλείας λένε ότι ανησυχούν ότι η βία θα μπορούσε να απειλήσει και να εξαπλωθεί στην Παλαιστινιακή Αρχή.

    Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι αξιωματούχοι ασφαλείας είπαν ότι ανησυχούν ότι μια αλλαγή καθεστώτος θα μπορούσε να απειλήσει ισραηλινό-αιγυπτιακές σχέσεις και ότι η βία θα μπορούσαν να εξαπλωθεί προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

    Επίσης σε BLOG και ξένο τύπο διάβασα για ανώνυμα Εικονογραφημένα φυλλάδια διαμαρτυρίας που διανέμονται στο Κάιρο τα οποία παρέχουν πρακτικές συμβουλές και τακτικές για την αντιμετώπιση της ΜΑΤ, και την πολιορκία των κυβερνητικών γραφείων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. part 2
    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    http://2.bp.blogspot.com/_A9x1_UOFuJA/TUTs75y69xI/AAAAAAAADv4/PrxqXWnV5xI/s640/protest.jpg

    Το υπογεγραμμένο ως «Ζήτω η Αίγυπτος», 26 σελίδων έγγραφο καλεί την διαδηλωτές να ξεκινήσουν με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, και να κρατούν τριαντάφυλλα προσπαθώντας να πείσουν τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες να ενωθούν μαζί τους.

    Το φυλλάδιο ζητούν από τους παραλήπτες να το αναδιανείμουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η και ως φωτοτυπία, αλλά να μην χρησιμοποιούν social media όπως το Facebook και το Twitter, τα οποία είναι υπό παρακολούθηση από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Οι διαδηλωτές στο Κάιρο συνιστάται να συγκεντρωθούν σε μεγάλους αριθμούς στις δικές τους γειτονιές μακριά από την αστυνομία και τα στρατεύματα και στη συνέχεια να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση βασικών εγκαταστάσεων όπως το κρατικό ράδιο- μέγαρο στην όχθη του Νείλου και να προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο "στο όνομα του λαού». Άλλοι στόχοι προτεραιότητας είναι το προεδρικό μέγαρο και τα αστυνομικά τμήματα σε διάφορα μέρη του κεντρικού Καΐρου.

    Το φυλλάδιο περιλαμβάνει αεροφωτογραφίες με διαδρομές προσέγγισης που σημειώνονται και τα διαγράμματα ως σημεία συγκέντρωσης των διαδηλωτών . Προτεινόμενα "ως θετικά" συνθήματα περιλαμβάνουν το «ζήτω η Αίγυπτος" και "κάτω το διεφθαρμένο καθεστώς". Δεν υπάρχουν ενδείξεις από συνθήματα που αντικατοπτρίζουν την ατζέντα της ισχυρής Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Συμβουλεύει δε τους διαδηλωτές να φορούν ρούχα όπως κουκούλες μπουφάν, παπούτσια, γυαλιά και κασκόλ για την προστασία από δακρυγόνα, και να προβάλλουν καπάκια σκουπιδοτενεκέ - για να αποκρούσουν τα χτυπήματα γκλομπ και τις σφαίρες από καουτσούκ – οδηγίες πρώτων βοηθειών, και τα τριαντάφυλλα που πρέπει νε κρατούν για να συμβολίζουν τις ειρηνικές προθέσεις τους.

    Διαγράμματα δείχνουν πώς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια ΜΑΤ και πώς να τα σπρώξουν κατά κύματα ώστε να σπάσουν τις τάξεις τους. "Το πιο σημαντικό πράγμα λέει το φυλλάδιο είναι να προστατεύει ο ένας τον άλλον»,.

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/About/General/2011/1/27/1296155646074/Illustration-from-an-Egyp-007.jpg

    Πανό και αφίσες θα πρέπει να κρεμαστούν από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, θα συμβουλεύουν και μοντέλα για αφίσες - που εμφανίζεται ένα προσωπείο-κρανοφόρου αστυνομικού που πλαισιώνεται από μια ηλικιωμένη γυναίκα με παραδοσιακές στολές αγροτών και μια νεώτερη ντυμένη με μοντέρνα ρούχα πάνω από το σύνθημα " Η αστυνομία και οι άνθρωποι από κοινού εναντίον του καθεστώτος ".

    Υ.Γ. Ωραιότατα , αλλά να κάποτε , δηλαδή μόλις πριν δυο χρόνια , στην Αθηνά , όποιος αναφερόταν σε οργανωμένο σχέδιο διαχειριζόμενο μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών μηνυμάτων , ελάμβανε αυτομάτως την συμβουλή ότι πρέπει να επισκεφτεί ψυχίατρο , διότι έπασχε από συνομοσιολογικο σύνδρομο .

    HEIL GAP ( or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. part a
    Ο ΕΛ ΜΠΑΡΑΝΤΕΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ .

    From HEIL GAP
    Φωτογραφία από διαδίκτυο
    http://media.washtimes.com/media/image/2010/08/01/20100801-183922-pic-345657115_s640x488.jpg?895ff25c2ca704a648ce15dea084090dc956a8c6

    Ο επικεφαλής ( το μαντρόσκυλο) της επιτροπής πυρηνικού έλεγχου του ΟΗΕ, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, παράτησε τον άνετο αφορολόγητο τρόπο ζωής του στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα , για να πετάξει προς την Αίγυπτο και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον ηγέτης των ημερών της αντιπολίτευσης , μετά από μια πολύ μεγάλη διαδήλωση η οποία απείλησε να σαρώσει τον δικτάτορα της χώρας, ο οποίος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ που χρηματοδοτεί τον στρατό του .

    Όμως, παρά τον κατ οίκον περιορισμό του όπως ο ίδιος δραματικά μας πληροφορεί , κανένας δεν είναι σε θέση να μας επιβεβαιώσει το αν έχει πράγματι ποτέ συλληφθεί - Ο Ελ Μπαραντέι αδυνατεί να κερδίσει την συμπάθεια των Αιγύπτιων αντικαθεστωτικών οι όποιοι μόλις τώρα έχουν ακούσει για τις πράξεις του και δεν έχουν ακόμη ιδέα για τις περίφημες εκθέσεις που έκανε στην ξακουστή θέση του.

    Προωθείται όμως από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης του Al Jazeera, ως ένα βασικό σχήμα της αντιπολίτευσης . Εμφανίστηκε δε σήμερα σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο του Καΐρου μαζί με τους εξτρεμιστές , ψευδό "Αδελφους Μουσουλμάνους" - των οποίων η ιστοσελίδα ήταν η μόνη που δεν την έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απαγόρευση του internet - που ισχυρίζονται ότι έχουν εντολή να συνδιαλλαγουν για το λαό.

    Αλλά κανείς δεν του έδωσε καμία μα καμία προσοχή η σημασία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

    Μοιάζει με ένα τυφλό όργανο της κυβέρνησης που θα αποτελείται από Μουμπάρακ, Ελ Μπαραντέι και την Μουσουλμανική Αδελφότητα και ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης, αλλά ο λαός της Αιγύπτου δεν είναι τόσο εύκολο να ξεγελαστεί.

    Ο Ελ Μπαραντέι έχει επιλεγεί σαν μαριονέτα τους σε αυτή τη διαδικασία εξομάλυνσης και είναι το αποτέλεσμα παρασκευασμάτων τουλάχιστον 15-20 χρόνια (μια γενιά) της CIA.
    Ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι έχει ζητήσει από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί υπέρ του ανδρεικέλου της παγκοσμιοποιησης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι που τώρα ετοιμάζεται να ενεργήσει ως Ο Μαγικός Αυλός του Βολφγκανγκ Αμαντεους Μότσαρτ ( όπερα που η πλοκή της υπονοείται πως εκτυλίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο, ωστόσο δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια η εποχή ή ο τόπος.) για μια επανάσταση που έχει τεθεί υπό ομηρία από την παγκόσμια ελίτ.

    Μιλώντας με τους συναδέλφους του ΚΠΑ το μέλος Christiane Amanpour, Μπρεζίνσκι είπε αυτή την εβδομάδα στο ABC News », ότι ο Μουμπάρακ θα πρέπει να πειστεί να βγει εκτός εξουσίας , και ότι η συμβουλή αυτή είναι προς το συμφέρον του, καθώς και προς το συμφέρον όλης της Αιγύπτου και ότι ήδη θέτει σε κίνηση μια διαδικασία η οποία θα τον διευκολύνει σε αυτό. "

    Παρά το γεγονός ότι ο Μπρεζίνσκι προειδοποίησε για "παγκόσμια πολιτική αφύπνιση» κατά τη διάρκεια συνάντησης ΚΠΑ πέρυσι που απείλησε να ανατρέψει την υφιστάμενη διεθνή τάξη, είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Μπρεζίνσκι απευθύνει έκκληση για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας υπάκουος δούλος στη νέο-ελίτ της παγκόσμιας τάξης.

    Έγινε γνωστό στους κύκλους της παγκοσμιοποίησης του Brzezinski, τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια ότι η Αίγυπτος παραπαίει στο χείλος μιας εξέγερσης και ότι μια άλλη πολιτική οντότητα θα καλύψει το αναπόφευκτο κενό εξουσίας, αν η ελίτ δεν βγει μπροστά από το παιχνίδι.
    Γι 'αυτό η αμερικανική πρεσβεία και εκπαιδευμένοι ηγέτες ανταρτών θα διεισδύσουν στις ομάδες της αντιπολίτευσης από την αρχή, καθώς αποκάλυψε το Σάββατο η Telegraph.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. part b
    Οι γεωπολιτικοί ελιγμοί των ΗΠΑ και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι η εξέγερση στην Αίγυπτο καθοδηγείται από γνήσια παράπονα σχετικά με την απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων, της υψηλής ανεργίας, της βιαιότητα της πολιτικής και ότι το δίκαιο του λαού κατάφερε και ανέτρεψε τα 30 χρόνια δικτατορίας.

    Ωστόσο, εάν οι διαδηλωτές επιτρέπουν στον ψευτοπολιτικό της παγκοσμιοποίησης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι να καταλάβει την εξουσία, ώστε οι ενέργειές τους να είναι μάταιες και τελικά άνευ αξίας, τότε ……… …………. ………

    Ελ Μπαραντέι χρησιμεύει για το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων, η οποία την Παρασκευή εξέδωσε ένα δελτίο τύπου διαμαρτυρόμενη για την απόφαση εξ ονόματος των αιγυπτιακών αρχών , να θέσουν Ελ Μπαραντέι κατ 'οίκον περιορισμό.

    Η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων είναι μια σκιώδη ΜΚΟ (μη κυβερνητική οργάνωση) που έχει ετήσιο προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια δολάρια και είναι το απαιτούμενο bankroll από τους ομοίους του Carnegie, το Ford Foundation, το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, καθώς και George Soros . Ανοίξτε «OPEN SOCIETY INSTITUTE” O ίδιος ο Σόρος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της οργάνωσης . Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια σημαντική γεωπολιτική ομάδα καθοδήγησης για την παγκόσμια ελίτ.

    Το γεγονός ότι ο άνθρωπος Ελ Μπαραντέι τους έχει προετοιμαστεί για να διευθύνει την μετά-Μουμπάρακ κυβέρνηση θα πρέπει να κρούσει κώδωνα του κινδύνου που θα ηχεί στα αυτιά του κάθε διαδηλωτή που διαμαρτύρεται στο όνομα της προσπάθειας να παλέψει για την Αίγυπτο μακριά από τα νύχια ενός νέου ελέγχου της παγκόσμιας τάξης.

    Το Al Jazeera [Al Jazeera ρεπόρτερ Αϊμάν εκθέσεις Mohyeldin] ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν «κακοποιούς" που συνδέονται με την Υπηρεσία Κεντρικής Ασφαλείας του αιγυπτιακού καθεστώτος - με πολιτικά, αλλά που έφεραν οπλισμό από την κυβέρνηση να προβαίνουν σε λεηλασίες στο Κάιρο. Ο Ayman λέει επίσης ότι οι επιθέσεις αυτές τώρα αυξάνονται σε αριθμό.
    «Κακοποιοι» που μεταφέρονται γύρω γύρω με τις μοτοσικλέτες τους προβαίνουν σε λεηλασίες καταστημάτων και σπιτιών, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα. Συμπληρώνει δε , ότι είναι όλο και περισσότερες οι αναφορές για λεηλασίες. Πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι μια ομάδα κλεφτών που είχαν συλληφθεί από τους πολίτες στην αριστοκρατική συνοικία του Καΐρου Ηλιούπολη αποδείχθηκε ότι είχαν δελτία ταυτότητας τους ως μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τους καθεστώς.

    Ομοίως, η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Masry Alyoum προσφέρει αρκετές μαρτυρίες κατά των κρατικών-παραγόντων-προβοκατόρων
    Κακοποιοί μισθωμένοι από την κυβέρνηση λεηλατούν κατοικημένες γειτονιές και εκφοβίζουν τους αμάχους, λένε αυτόπτες μάρτυρες.

    Στην Masr αl-Qadeema, μια άλλη συνοικία, ο Khaled Barouma, επιβεβαίωσε ακριβώς τα ίδια γεγονότα . "Η κυβέρνηση είχε χαλαρώσει τα μέτρα φύλαξης στους κατάδικους και κατόπιν τους έβγαλε και έξω από τις φυλακές. Γνωρίζουμε τα πάντα και τους πάντες σε αυτή τη γειτονιά », είπε, προσθέτοντας ότι οι νέοι της γειτονιάς προσπαθούν να σώσουν τον τόπο τους περιπολώντας τους δρόμους της με κλομπ.

    Πάντως εδώ αδέλφια δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα . διότι πώς να αποδράσει ο κακοποιός από την φυλακή την στιγμή που ο πασοκοσυριζαιος νομοθέτης δεν τον φυλακίζει εάν η προβλεπομένη ποινή του δεν υπερβαίνει τα 10 έτη .

    "Η κυβέρνηση θέλει να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι πρόκειται για μια εξέγερση των φυλακισμένων, το οποίο όμως και δεν είναι αληθές . Η κυβέρνηση είναι αυτή που είναι ο εγκληματίας ", είπε ο Χαλίλ Fathy, ένας τοπικός δημοσιογράφος που καλύπτει τα γεγονότα εκ του σύνεγγυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. part c
    Ο Ayman Nour, ηγέτη της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του Κόμματος, Ghad δήλωσε στο Al-Masry Al-Youm ότι "Το καθεστώς προσπαθεί να προβάλει η χειρότερη δυνατή εικόνα ώστε να καταστήσει σαφές στους ανθρώπους ότι έχουν μόνο μία από τις δύο εναλλακτικές λύσεις: είτε την υπάρχουσα τάξη ή το χάος», είπε.
    Δεκάδες περιστατικά λεηλασίας έχουν αναφερθεί από χθες. Πολλές κατοικημένες γειτονιές υποστεί επίθεση από τραμπούκους και πρώην κατάδικους , παρά τη στρατιωτική παρουσία.

    Και η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor προβλέπει τις ακόλουθες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε σημερινή έκθεση:

    Οι δυνάμεις ασφαλείας με πολιτικά που ασχολούνται με την καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, προκειμένου να δώσουν την εντύπωση ότι πολλοί διαδηλωτές αποτελούν δημόσια απειλή.

    HEIL GAP ( or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα