Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αερογέφυρα μεταφοράς ελλήνων από τη Λιβύη , με τα μεταγωγικά αεροσκάφη της Π.Α.Τα δύο c-130 μετέφεραν από την Τρίπολη της Λιβύης 168 Έλληνες. Το πρώτο προσγειώθηκε λίγο πριν από της 10 το βράδυ στο αεροδρόμιο ΕΛ.Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελληνικό C-130 της ΠΑ   που προσγειώθηκε στις 00.27 επέβαιναν 83 επιβάτες από την Τρίπολη, μεταξύ των οποίων,  ήταν  και ο Έλληνας υπάλληλος της πρεσβείας που έχει τραυματιστεί στον ώμο και στο πόδι από πυροβολισμούς που δέχθηκε χθες το απόγευμα. Ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
 Το τρίτο C-130 με 59 επιβαίνοντες από Σάμπχα και την Σύρτη προσγειώθηκε στη 01.23 και έτσι,  ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο επαναπατρισμός των Ελλήνων της Λιβύη.
Τα μεταγωγικά αεροσκάφη  της  Π.Α.  μετέφεραν τους συμπατριώτες μας μακριά από την κόλαση της Λιβύης,  που σπαράσσεται από τον εμφύλιο.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του ΥΦΕΞ Δ.Δόλλη που επέβαινε στο δεύτερο C-130:  " Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον κόσμο που υπηρετεί αυτό το κράτος ". 

Ειδικά μάλιστα αυτό το αεροσκάφος που πήγε μέχρι το κέντρο της Λιβυκής ερήμου για να παραλάβει Δέκα Έλληνες βρίσκονται στην έρημο της περιοχής Τζιάλο  καθώς και ομάδα Κυπρίων, ήταν μια επιχείρηση που εντυπωσίασε ακόμη και τα στρατιωτικά επιτελεία του ΝΑΤΟ!  
Σύμφωνα με πιλότους των C-130 , σκηνές  πανικού και αλλοφροσύνης  επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 15 χιλιάδες υπήκοοι ξένων κρατών,  που ζητούσαν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη με κάθε μέσο.

Γενικά, η  επιχείρηση των τριών μεταγωγικών αφών της ΠΑ για τον επαναπατρισμό Ελλήνων ,από τη σπαρασσόμενη από την βαρβαρότητα του εμφυλίου Λιβύη, ήταν εξαιρετικά δύσκολη,  αλλά η υλοποίησή  της έγινε με άριστο τρόπο από τα πληρώματα της ΠΑ.
Είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις, που μέσα στη γενικότερη εθνική μιζέρια, αισθανόμαστε περήφανοι και αισιόδοξοι για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου